Saturday, May 26, 2012

"Bawal" hit the road

assalammualaikum

Hai, well, when i'm mean bawal is not a fish..bukan ikan bawal yang super delicious yang korang boleh dapat di pasar basar mahupun pasaraya dan tidak lupa jugak di pasar malam..wahhh! rindu nak pergi pasar malam..sudah lama banget tidak ke pasar malam..mesti best tengok orang menjual sana sini..macam-macam ada seyhh..walaweyhhh...jangan lupa makanan yang akan dijual..pelbagai nyaaaaaaaaaaaaaaaa....okehh dah lari topik...

actually, pika nak cakap tentang Tudung Bawal..yesss! tak kirang lahh gred apa pun tudung bawal tu..but sekarang tudung bawal dah kembali..demand nya banyakkkkk...harga pun naik! dulu time sensasi nya shawl dan pashmina, nak cari tudung bawal pun susah...aiyooo~ tapi sekarng dimana-mana pun boleh jumpa orang jual tudung bawal..pasar malam, pasaraya dan semestinya takde di pasar basah ye...dekat situ, ikan bawal ada ^_^



so, i'm trying this lovely bawal..ada golden ball around it instead of normal and simple manik..like it so much..
sebenarnya sekarang ini macam-macam corak ada!..nak snowball, nak roses, nak labuci dan pelbagai lagi..well, i'm not big fan of tudung bawal but i'm surely BIG FAN of ikan bawal..agagagaaaa..
pika akan pakai tudung bawal bila mood yang teramat malas..pika lebih suka menggayakan shawl..but sekarang tudung bawal tak macam dulu dah...macam-macam fesyen orang dah buat dan reka...styling sana sini..woww! kalau cari dekat youtube memang berlambak orang buat tutorial untuk gayakan bawal supaya lebih stylish..sampai kadang-kadang tu tak ingat nak pakai macam mana dan lantasnya kena open youtube and belajar balik..so, thanks to youtube sebab memberi peluang kepada mereka untuk share dan kami untuk belajar....

so, apa tunggu lagi..grab you bawal now and make it stylish then everrr!
*well, i thing i'm gonna stuck in my shawl (i heart shawl more)


yeayyy..sekarang semua boleh senyum girang gembira!
boleh pakai tudung bawal dengan pelbagai style! 
sambail makan ikan bawal pun bole!! ahakss..


till here..see yaa next time..



thanks for reading what i'm membebeling about!









2 comments:

  1. dear,boleh buat tutorial cmne nk pakai cmni x?

    http://hati-qaseh.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. insyaallah darling...ada masa nanti, i buat ye :)))

    ReplyDelete