Wednesday, April 04, 2012

best make up ever

assalammualaikum

hello readers yang ohhsemmmmmm...

perempuan memang teramat sinonim dengan kecantikan..untuk menjadi cantik mesti ada penjagaan yang baik...siapa tak kenal foundation, eyeliner, lipstick tu memang sah korang bukan perempaun kan..sebab lelaki pun tahu semua benda tu.....thats the basic thing untuk makeup..

tapi ada orang prefer natural beauty..ye, memang betul netural beauty tu teramat lahh bagus...tapi kulit muka anda juga perlukan protection yang secukupnyaaaaaa...kesian kat kulit muka anda tu, kena pancaran cahaya matahari....lepas tu sibuk ngadu hitammmm....so, u have to take care of your skin to keep your natural beauty :)

tapi bagi yang menggemarkan makeup tu anda juga perlu berpada-pada makeup tak perlu lah sampai obvious sangat muka anda tu macam kena tempek dengan tepOng kOmak..well, pika tak cakap sesiapa ye, this is very general, very general..cuba tengok Omputeh makeup, dorang pandai balance makeup dorang dengan warna kulit yang asli so, tak lah nampak FAKE sangat..bukan pika kata tak boleh makeup, boleh! pika pun suka makeup-makeup ni..suka tengok eyeshadow yang berkaler-kaler..weeeeee~..what, i'm try to say here is makeup tu biar berpada-pada..ada pahammmmmm???...
LESS is MORE

lain orang lain pendapat mereka,




but, the best makeup ever is SMILE!

tak caya sudahhhh..

cuba pergi kat cermin and senyum..confirm nampak cantik!!!! and original..cuba anda bermasa-masam macam oren yang masam itu..perghhhhh! ....lu pikir lah endiri.....


itu sahaja ceramah sy untuk hari ini, semoga kita bisa ketemu lagi ya..


BYEE


thanks for reading this
nanti singgah lagi k...

2 comments: