Friday, March 23, 2012

when come the time

assalammualaikum

hey everyone!

recently pika start adore mata ala-ala arabic gitu which is pakai eyeliner setebal yang mampu and hitam pekat macam arang gitu..
paling cun bila smudge area mata buat mata nampak besar! 


this is the outcome look that i got!

no mascara...better kalau apply...


the power of the eye ^_^


sexy side :P

this time pika pakai kajal! bukan pencil liner or gel liner mahu pun liquid liner..i used KAJAL!
effect dia memang cantik..sebab dia smudge area mata..WOWW!
but, not long lasting on your eyes, easy to wuduk and apply again.......

where did i get this kajal...long long time ago, my parents beli dekat Mekkah!
baru sekarang terfikir nak guna..weeeee~
actually kajal ni senang je nak cari..boleh dapat di merata-rata tempat..pasar malam pun banyak kalau tak silap pika...senang cite everywhere lahh!


ada kawan pika cakap pakai eyeliner itu sunah! no wonder la ramai arabian wear eyeliner




baru boleh berangan ala-ala sleeping beauty!


what i used :
Foundation Cosmoderm (code 04)
loose powder 
kajal from Mekkah
Copper Brown eyeshadow in2it
Lipstick Coral Pink revlon




that all...................




BYEE






thanks for reading this
datang lagi ^_^

16 comments:

  1. kalo tebalkn bulu kening, msti lagi cun..hehee

    ReplyDelete
  2. yupp..mata pakai celak mmg cntik...plus muka akak licin..:)

    ReplyDelete
  3. FAIZ FAKHIRIN: great idea.. will improve more next time

    ReplyDelete
  4. And that's why I love eyeliner! Hewhewhew :D Pika gorgeous okeh muahxxx ;)

    ReplyDelete
  5. MELIN BUDAK BAIK: eyeliner tu kira basic lahh..memang wajib di sental
    btw, thankss ^_^

    ReplyDelete
  6. hai awek arab...haha..eh fhm bahasa melayu tak? haha gurau..nice =D

    ReplyDelete
  7. ZOEY ZAU YAH: hahaa..paham-paham ^_^

    ReplyDelete
  8. cantiknya dia:))
    muka flawless jerp:)

    ReplyDelete
  9. LASKAR PELANGI:eheee..biasa-biasa je :) ,,thanks..

    ReplyDelete
  10. macamana boleh dapat celak dari Mekah?
    wat umrah atau haji?

    ReplyDelete
  11. FIS"S: haaa..ni mesti baca tak habis..kan dah tulis kat situ my parents yang bagi time mereka pergi mekkah..eheee...

    ReplyDelete