Monday, March 19, 2012

Review: Sunscreen Foundation Cosmoderm

assalammualaikum

hello pretty girls! and handsome boy!
i mean ALLLLLLLLL....

hari ini pika nak buat revision..ngehngehngehh...sebenarnya pika nak buat product review..


NAME OF PRODUCT:
Sunscreen Foundation Cosmoderm

ini lahh rupa packaging nya..


ada 5 pilihan warna..pilih ikut kesesuaian warna kulit anda..
isi kandungan 30ml


as stated there:-
# SPF35PA+++++
# Vitamin E
# Anti-Oxidant
# Anti-Aging 

Price: 
+/- RM29.00 ONLY


My Opinion:-

waktu first time pakai tu pika apply sekali banyak, jadinya muka nampak macam bertompok-tompok seolah-olah memakai foundation 4 inch..hahahaa..(gurau2).. apa yang pika maksudkan ialah..foundation ini cuma perlu titik kan yang sedikit je dah mencukupi..dap dap dap sikit kat muka and extra sikit kat bawah mata mak yang ada "bag" ni...kemudian nya apply seperti biasa and terus apply compact powder..siap!


ini lah rupanya dah siap..
time ni pagi lagi, pika ondaway nak pergi kelas..weeee~


pika nak share sikit TIPS cara nak mengunakan Foundation ni...

first, pilih warna yang tepat. kalau nak beli jangan beli warna yang lebih terang dari warna kulit asal anda, ini kerana kajian (kajian dari pikalurve..ehehee) menunjukkan bahawa foundation ini akan memberi effect lebih cerah dari warna asal kulit kita..so jangan dok gatal tangan nak beli warna yang lebih cerah kompom anda akan kelihatan seperti memakai foundation 4 inch! nasihat sy (sebagai dokor pakar..harharharrr) supaya anda memilih color yang betul-betul mengikut warna kulit anda, lebih baik kalau gelap sikit..as for me, pika berkulit natural je (biasanya code 03) but untuk product ini pika memilih code 04 iaitu medium beige untuk kelihatan lebih sebati dengan warna kulit..

second, dap dap kan sikit-skit kat muka dulu, bila nak apply foundation ini jangan terlalu condifent sangat pakat tabur satu muka ja..jangaaaannnn...dap dap kan sedikit si muka dlu, pastu ratakan...kalau tak cukup coverage apply sikit lagi dekat tempat-tempat yang perlu...kalau tidak, muka anda akan kelihatan seperti memakai tepung komak di muka...bila dap dap sikit dah boleh jimat untuk penggunaan satu botol..weee~

third, sapu rata-rata dimuka baru apply compact powder atau loose powder..ini kerana muka anda akan nampak tidak rata..macam tempek bedak sesuka hati jerrr...macam tu lahh..harharharrr..jadi apply betul-betul and sapu rata-rata dimuka tw..


jeng jeng...

kenapa kita perlukan SPF yang tinggi, ini kerana untuk melindungi kulit kita dari direct sunlight..kalau tak nanti kulit terbakar, pastu sibuk lahh ngadu kulit brunt la, apa lahh..anda sendiri tak jaga kulit anda jadi jangan salahkan ibu yang mengandung ^_^

foundation ini seperti memakai sunblock jugak!

untuk maklumat yang lebih lanjut sila layari http://www.mycosmoderm.com 
(boleh usha product-product yang lain jugak dari cosmoderm)


sampai sini je lahh review pika..

SELAMAT MENCUBA!



BYEE


thanks for reading this entry
do drop a few comment :) 

8 comments:

  1. muka awak ni licin & flawless..senang nak apply.foundation perlu ada pelindung SPF.baru selamat kulit muka :)

    ReplyDelete
  2. ehee..xde la lincin n flawless mana pun..eyebags tu tetap ada..eehheheee..
    thanks akak :)

    ReplyDelete
  3. wao nice... uhm kat mna nak dpt produk nie arr??? klau pkai x beminyak ka??

    ReplyDelete
  4. product ini boleh di dapati di Guardian..reasonable price...kurang la berminyak..mcm bb cream, mudah nak apply..

    ReplyDelete
  5. salam sayang n dya follower sini ya..tgk study bab cosmoderm nih..jatuh cintan plk bile kata semua nye ok.

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah, okay ja product ni :)

    ReplyDelete
  7. jalan2 tnye pkck google psl cosmoderm, sy jmpe blog nie...nice review...ingt nak try cosmoderm nexwik..so far ok kan produk nie..?
    tq~~

    ReplyDelete