Monday, February 06, 2012

gunakan voucher 1Malaysia dengan sebaik mungkin

assalammualaikum

pika seorang pelajar atau mahasiswi di UiTM negeri sembilan..dengan ini pika layak menerima Voucher 1Malaysia RM200..yeayy! mengapa kerajaan memberikan nya dalam bentuk voucher bukan wang tunai? hurmmm..and pasti tahu jawapan nya bukan..(apasal skema ayat aku ni) ..

so, today pika telah berjaya menggunakan voucher pika..lokasi yang menjadi pilihan untuk membeli belah ialah di POPULAR BOOK STORE di IPC :)


kenangan ni! bukan senang dapat subsidi macam ni..
okeh, sila abaikan tulisan yang tak semenggah mana tu..
tulisan pika memang cakar ayam giler..silap-silap dah jadi cakar lembu dah..hhahaaa..


apexogamy menjadi peneman of the day :P
kami mahu beli belah dengan voucher ...


and dari hari tu memang tertarik sangat dengan calculator ni..nak beli tapi-tapi...beli lah apa yang berfaedah! tapi.....NAKK! akhirnya tak ambil jugak..apex kata xpayah..lagipun memang betul sebab dah ada calculator..

*time ambil gambar ni kena tegur dengan jaga kat situ dia kata tak boleh ambil gambar..hohoo..pika kata okehh then ambl jerr..workers yg lain tak kata apa pun..ada jugak yang kerek ekk kat situ..jeles lettew..kita tak ambil gambar dia..hohoo..


dengan bangga nya pika menunjukkan barang yang telah di rembat dan VOUCHER! eheee~


ada pulak yang belum tulis nama lagi..hehee..



selepas selesai membayar pakai voucher..solat jap..then, jalan-jalan cari makan.......




tempat yang dituju ialah KFC...
mula-mula ingat nak makan meetball IKEA tpi confirm ramai..malas lahh, so pergi KFC sudah :)
*kenyang pun kenyang!




si pemalu satu


si pemalu dua

okeh, dua-dua gedik... nak-nak yang si pemalu dua ni..hahaahaa..


teruskan berjalan-jalan..............


jari-jari aku bukan jari-jari kau okeh =P



sneak peak apa yang pika beli?

-----------------------------------------------------------------------------------------





HASIL BELIAN:-

1. Buku Anda bertanya Ustaz Azhar Idrus menjawab
-tengah hot ni..berguna untuk remaja macam pika ni..hehee(remaja lagi ea)

2. Cara Nabi S.A.W berubat dan mencegah penyakit
-di beli sebagai panduan untuk kita..insyaallah berguna..mencegah lebih baik dari mengubati

3. keyboard skin 
-pika sayang laptop pika, so kena beli kan skin..lagi pun keyboard ni mudah habuk masuk..bahaya..protection needed!

4. laptop cooling pad
-baru nak beli cooling pad ye..silap-silap laptop boleh terbakar daa~

5. stereo earphones
-sesuai untuk handphone and laptop..yeayyy

6. liquid pentel
-favorite liquid ever! pika suka liquid ini sebab mudah kering and macam banya jerr..

7. buncho 2B 0.5
-ni melampau banyak nya..pika mulanya nak beli yng sikit je..tapi xde jual la pulak..terpaksa lah cekau yang ini..banyak nye! siapa nak boleh angkat tangan ye, pika boleh bagi satu =P

8. plastick straight ruler
-sangat berguna..dalam pack ni ada 5 kot...hahaa..usah risau akan kehilangan nya kelak..dah banyak spare

9. UHU stick magic size XL
-favorite glue stick! suka pakai glue stick sebab nak lekat kan kertas mudah

10. whiteboard marker
-beli sebab nak bagi dekat lecturer statistic, dia request nak marker so, why not belanja je..cukup satu kelas beli sorang satu, memang miss dapay 50++ lah marker pen..hihii..

11. Faber-Castell black and blue pen
-favorite pen..suka lah

12. pen pusing-pusing
-x sure..hihii..

13. zebra black and blue pen
-fine pen! pika suka sebab kalau tulis tulisan buruk tu tak nyata sangat lahh

14. paper mate color pen 
-untuk buat nota or short note color-color..yippy!


-----------------------------------------------------------------------------------------

so total up semua RM100++ siap terpakai voucher apex sikit..hihii..halalkan ea..
ada lagi RM100 voucher..tunggu lah nak beli apa..kalau xde benda..bagi jelah kat orang kan..nak jual tak bole..ada idea tak nak beli apa?



BYEE..


thanks for reading this :)

7 comments:

  1. tak taw nak beli ape lagi. huhu. :)
    tak gune baucer lagi..

    ReplyDelete
  2. wah, jelesnyer dgn org y dpt voucher..


    hurm, kalkulator 2 sgt cute.
    teringin jugak nk bli bnde2 cute cmtu..

    btw, tuan blog ni sgt cantik.
    ^^

    ReplyDelete
  3. byknyeeeee barang dia dah beli..eheee=)

    ReplyDelete
  4. SYA FIEQA: calculator tu mmg cute sgt..tp rugi, pika tak beli..waaa~

    ehee..thanks dear :)

    ReplyDelete
  5. LASKAR PELANGI: mesti lahh..barang banyak tu pun voucher belum habis..tataw nak beli apa dah...

    ReplyDelete
  6. http://akubencihacker.blogspot.com/2012/02/untuk-semua-owner-ga-yg-saya-dah-join.html


    SAYA ADA JOIN GA AWAK..
    SILA BACA :)

    ReplyDelete