Wednesday, January 04, 2012

macaroons oh macaroons

assalammualaikum

sekarang pika di rumah sewa..sudah sampai pilah 3 hari yang lepas...

macaroons yang menjadi kegemaran ramai..buat mereka yang gemar benda manis jelahh..uhukss..yang tak gemar tu, memang akan tidak menjadi kegemaran lah kan.. 
CAUTION: siapa yang tak suka manis atau menghidap kencing manis atau pun perasan diri tu dah cukup manis ..ehee...anda tidak sesuai dan tidak digalakkan untuk makan makanan kerana sangat manis.. :P
(apa yang aku merepek ni??)

hari tu (jumaat) pika pergi post office sebab nak ambil barang pos laju sebab takde orang kat rumah masa tu..so postman tu tinggalkan notice .. pika pun pergi lahh ambil barangnya keesokkan hari (sabtu)..lepas dah selesai urusan di post office..pika pun jalan-jalan lah jap..lepas tu nampak pulak kedai kecil ni..jual macaroons yang colourful!!!! wahh! pika memang teruja sangat-sangat lah kan.....

then, pika cari pekerja nya mana sebab nak beli macaroons ni..diri agak kelamaan jugak depan dekat depan macaroons tu takde jugak orang yang datang nak serve..lepas tu pika kebelakang sikit tengok-tengok pekerja nya tengah tidur lena..masyaAllah!!!...pika dah buat tanggapan buruk dekat pekerja tu..nak tido pergi balik rumah lerrr!..ehee~


lepas tu pika tnya lah setiap warna macaroons perisa apa..budak tu (lelaki) pun jawab lahh..

yang pink strawberry
hijau perisa epal
cream perisa cheese
chocolate tu chocolate lahh
biru tu pulak blueberry
purple perisa berryberry (tak tahu lah apa bezanya dgn blueberry tu =.=' )
macam-macam colour lagi lahh.....



pika pun dengan rasa exited memilih.......

|
|
|
V


warna pink, purple, blue, white, chocolate
colorful nyaaa!


bila dah masuk kereta tu pika rasa lahh satu macaroons pastu pika rasa perisa chocolate..aikk..dia kata warna biru ni blueberry.............lepas tu pika try makan warna pink tengok-tengok perisa chocolate jugakk..mak aihhh, rupa-rupanya semua perisa chocolate daaa~, warna nya jer yang lain-lain..

sabarrrrr je lahhhh~


kesimpulan nya pekerja tu kerja dengan sambil lewa...
sebab dah lah customer yang kejut dia..pastu cakap beriya-iya padahal dapat lain...
pekerja tu dah boleh berhenti..SEKIAN :)


p/s: nasib baik walaupun semua chocolate rasanya ok jugak..takde lahh rugi mana..


thanks for reading this :)


6 comments:

  1. hehe mmg pekerja tu patut diberhentikan. :p

    ReplyDelete
  2. MISS AMATEUR COOK: ada jugak yang sependapat...ehee~

    ReplyDelete
  3. xbgusla treat customer gitu...still..bilela nk dpt rase mknn ni..tinginnyeee

    ReplyDelete
  4. NABILA AZMI: tahu takpe..ada ke tidor time kerja..ishh ishh ishh...
    btw, takpe takpe..nanti beli keyh :)

    ReplyDelete
  5. belum pernah rasa lagi macaroons ni... tgk gmbr pun dah tahu manis.. hhiiih ;)

    ReplyDelete
  6. WANDA: takpe. takpe..nanti try rasa okeyh... :D

    ReplyDelete