Wednesday, January 18, 2012

EXPO di Sri Menanti

assalammualaikum

disebab kan agak tertekan untuk beberapa minggu ni..jadi bila ada masa lapang tu sudah pasti hati ini ingin berhibur...so, pika ke expo Hari Keputeraan ke-64 D.Y.M.M Yang Dipertua Besar negeri sembilan Darul Khusus Tuanku Muhkriz Ibni Almarhum Tuanku Munawir (14 JAN 2012)..bersemperna Keputeraan Baginda ada expo di Sri Menanti..expo ini sebenarnya bermula dari 13 JAN - 15 JAN 2011..memandangkan hari sabtu tu pika ada test engine..macam penat je semalaman tak tidur sebab study (lahh konon nye) so, ingat lepas test tu nak kadaq' tidur balik..hehee...

pika ke expo tu hari ahad..bila bangun pagi ahad tu bosan tak tahu nak buat apa..dengan otak yang agak kepenatan (ye ye jerr) and tension sebab tak berapa boleh nak jawab..huhuu...sembang-sembang pagi tu (xberapa nak pagi) sambil tu tunggu kawan pika masak...then, tetiba pika teringat ada expo dekat Sri Menanti..memandangkan tak buat apa-apa hari tu..pika pun hangkOt kawan-kawan satu rumah, suruh dorang siap kita berangkat ke Sri Menanti..weeheee~


sudah tiba..baru lepas parking..hehee..


yang leopard pink tu kaka namanya..yang leopard brown tu pika (gedik ja)
kebetulan pulak kami pakai sama-sama leopard..nasib baik lain kaler..kalau tak orang ingat borea pulak nanti..hohooo..


muka budak-budak keriangan..sambil jalan pun sempat lagi nak berposing-posing tw..orang tengok pun xpe..bukan dorang kenal kita pun..huhuu..


see! keriangan melampau ni..


credit ti me :)
cute orange car..hihii..


angin petang tu sepOi-sepOi bahasa je...seronok okehhh!
walapu pun panas tapi disebabkan angin yang sejuk..tidak terasa peluh yang melampau :)


this is my housemate...
kaka, umi, pika(myself), and mila..
mila tu terer masak...nak ngorat?


so, rehat di tepi tasik kejap..sambil makan makanan yang dijual disana...pika makan keropok lekor dgn potato twist..plus ice blended with pearl memang wajib :D


posing di atas jambatan dekat tasik tu...saja-saja..kenangan tu..


berangan sorang-sorang...hohoo..tunggu putera raja ke?


sambil tengok baju-baju yang di jual time tu..cantik-cantik dan mengikut gaya terkini..weewitt!
sempat jugak pika beli baju dangan shawl ..berapa banyak shawl dah pika ada dalam closet dekat rumah tu..masih nak mebeli lagi..al-maklum lahh..perempuan lah katakan..hohoo..



this picture was taken before kitaorang berangkat pulang semula ke pilah..ehee..


with umi 


tapi sebelum tu......
smile..hehee...


oklahh..end of the story..so, how your weekend activities?

mesti ramai yang pegi event REFLECTION 2012 tu kan..hehee..


BYEE 


thanks for reading this :)

6 comments:

  1. oh..org nogori ko?? den pun org nogori gak nih..PD...

    err yg contest tu awak x buat list ke?? huhuu

    ReplyDelete
  2. LINDAHERY: pika bukan org nogori..but pika study dekat n9..dekat Pilah..

    ReplyDelete
  3. hey sukenye shawl u. cantik ! :D

    ReplyDelete
  4. MATA KAMU SANGAT2 CANTIK =)
    btw nice blog piqa..do follow my blog ye~

    ReplyDelete