Monday, January 23, 2012

balik kampung jumpa Opah yang cOmels

assalammualaikum


helo, mula-mula Selamat Tahun Baru Cina for all my Chinese friends..wahh, seronok mereka beraya ye..malam tadi bunyi mercun and bunga api tak habis-habis...kawasan rumah pika ni ada orang cina..mula-mula ingat nak join..tp segan lahh..hohoo..so, jadinya kita tengok dari tingkap sahaja lahh..dum dam dum dam..mula-mula kemaen exited lagi tengok bunga api..tapi dah terlalu lama, sakit telinga la jugak..agagagagaaa....but, however..we are 1 malaysia..so, kita patut happy2 bersama :)



yeahh, this is me..riding my bumblebee..
i'm on my way to Perak..planing nak balik kampung jumpa Opah yang cOmels..hari yang terpilih ialah sabtu petang..ehemmm


what happen to me?




this is what happen........
OH MY! jalan jem..perjalanan yang sepatutnya mengambil masa 2 jam setengah telah menjadi 6 jam lebih..masyaallah..bertapa jem nya jalan..and my meter that time tak lebih dari 20 to zero..i'm stuck in the jem...lupa pulak cina nak balik beraya..melayu pun sibuk nak balik kampung halaman..


see the massive...
sampai lorong kecemasan pun digunakan oleh pemandu-pemandu yang tidak berhemah ni...bila ada polis baru sibuk nak cilok-cilok jalan orang..ni lahh salah satu punca kemalangan..semua orang nak cepat..orang lain boleh bersabar, kenapa tidak anda.......


then, sudah tiba di Tapah......

ibu ajak singgah dekat restoran MEE REBUS TAPAH...
restoran ini femes ouhh.sebab pernah masuk TV..dekat astro ria..tu yang ibu pika beriya-iya sangat tu...

lupa nak mention that...yang balik kampung that time only my mom, nana (my lil sister) and me..my dad busy..kami rindu nak jumpa Opah! heee~

memang tgh penat and lapar....

nak tunggu makanan tu sempat lagi snap a few picture..heheee..


my mom makan mee rebus tulang..nahh! kemaen lagi ye ibu..heheee...
masing-masing kelaparan ....weee~


and we arrive dekat kampung dalam pkul 10 lebih macam tu lahh...
my hometown dekat Kg. Gajah..siapa tahu? angakt tangah! cepat...ehehee..


so, pagi ahad tu..ibu ajak breakfast dekat Parit..hahaaa..jauh gilerr breakfast dekat Parit...
Parit tu nama tempat tu lahh..bukan parit longkang tu tw..jangan salah faham pulak..



will do :P

kami dah kenyang dahhh!
3 generasi..pika, ibu and opah..bukan 3 suara tw..heheheee..


that all..i spend my weekend balik kampung time raya cina..
but now, i'm safely home :)

nak balik KL tak jem sangat...so, perjalanan lancar sahaja...


BYEE


thanks for reading this :)

No comments:

Post a Comment