Friday, November 25, 2011

breaking dawn part 1 ohsem!

assalammualaikum

hey, semalam pika ke curve watching movie BREAKING DAWN PART 1! memang best! semua dah kecoh kan cerita ni dah nak keluar...taraaa~

this time Bella kawin dengan Edward...and dapat anak!!!!! tapi sementara nak dapat anak tu macam-macam benda berlaku kat Bella..sebab dia mengandung anak Vempire kot..nak tahu apa kesudahan cerita ini....pergi tengok dekat wayang! tak rugi pun beli tiket untuk cerita best..


tengok trailer cerita ini dulu..

okeh tak?hehee...


but sebelum tu kami ke hot roll and makan! since pika tak makan dari pagi so, memang lapar gylaa..hehee..

my favorite chicken & cheese crispy!!! addicted sangat dengan makanan ini..memang sudah menjadi kegemaran utama..kalau pergi curve tu memang tak sah kalau tak beli ni..heheee..


here the ticket! 
haa??? ada 2 ticket..who with me?


tadaa~ shila peminat sangat dengan twilight semua lahh...she in jacob team! huhuu..
btw, she have all the books..OHMAYYY! pika bukan suka membaca..so, memang tak lahh nak beli buku-buku tu..hihii...


selepas habis je movie terus menuju ke poster and ambil gambar..HAHAA... :)


secara keseluruhan nya..memangt ak rugi tengok cerita ni..hevockkk gylerrr...hohoo..memang exited nak tunggu breaking dawn part 2 pulak...!!!!hehee..


tataa~

thanks for reading this :)

Wednesday, November 23, 2011

pikalurve at Subang Parade

assalammualaikum

as i mention dalam ENTRY SEBELUM ni..pikalurve ada buka booth dekat subang parade on 6 NOVEMBER 2011 ..its during hari raya kurban..hehee..lambat nya nak update ni dah nak akhir bulan november dah..hohoo...


here some picture i sempat capture..


so, here i am..preparing stuff..setup booth..


my mother and brother tolong hantar i and setup booth..lepas tu dorang balik pergi beraya tinggalkan puteri ini di booth..hohoo..


tgh setup lagi ni..huhuu..banyak barang..macam-macam ada..weee~


ni lahh hasil persiapan..tak tahu nak cakap apa..HAHAA...


kuih ini i buat sendiri..u tengok je burok..tapi rasanya sedap okehhh..antara yang paling laris gitu


pouch animal print tu tinggal 2 pcs je..


messy is sexy..HIHIII...


pikalurve collection..tempa penyakut ni pada akhir hari pembelian tumbang jugakk..sebab banyak sangat barang i letak..huhuuu...


customer..customer..actually yang tengah tu kawan kak intan and yang kiri tu anak buah kawan dia(miza)..thanks to miza sebab beli barang dari pikalurve..


cari sign ini..


shopping time!


i'm tired..nasib baik kat situ ada aircond..takde lahh panas sangat...fuhhh~


here the sign again!


secara keseluruhan nya..SERONOK jugak lahh..untung tak banyak sangat sebab orang sebok beraya gamaknyerr..tapi alhamdulillah..everything went well! wink wink ^_^

nantikan pikalurve di RASTA TTDI pada 26 NOVEMBER 2011(sabtu)..
see you there..!!!!!

XOXO

Sunday, November 20, 2011

patnampat & my blog first anniversary and i'm thinking of GIVEAWAY, agak-agak ada respond tak? :)

assalammualaikum

hai, salam satu malaysia pika ucapkan...20.11.2011..its it beautiful date!!! this beautiful date is also my blog first anniversary..yeayyy! dah satu tahun pika berblog..selagi sy boleh share sy share..i love my blog..muahh..muahh..muahhh..


my exited face!!!! weeeee~~~~~~~~

so, here the song..

HAPPY BIRTHDAY TO YOU! 
HAPPY BIRTHDAY TO YOU! 
HAPPY BIRTHDAY TO MY BLOG!!! 
HAPPY BIRTHDAY TO YOU! ...
- nyanyi dengan lunak ala-ala Dato' siti gitu -


yeayyy..yeayyy..make a wish!!!..make a wish!!!

ok..DONE :)

fuhhhh! *tiup lilin..hehee..

mereng jap =.="

sempena first anniversary sy bercadang untuk buat GIVEAWAY..yeayy! ofcourse pikalurve yang sponsor..yeayyy! agak-agak ada orang nak join tak?kalau berminat sila comment di bawah..kalau ramai yang memberi respond yang baik..pika akan buat GIVEAWAY dengan hadiah-hadiah yang best! :))))

  patnampat singkatan untuk empat enam empat..kenapa dengan empat enam empat? hehee..464 is my current followers :))) SUKA! SUKA! ..kecoh jerr minah ni ekk..orang lain dah beribu-raban follower tak kecoh pun..(ye ke tak kecoh? hohoo..) pika buat entry ini sebagai entry terima kasih yang tak terhingga kepada blogger-blogger yang cool and sudi follow my blog..and big thanks to my readers and also silent readers ... :DDD

jeng..jeng..

muchogracias :)))

sahayangggggg korang ketat2 macam legging(nak tunjuk bertapa ketat nya).. HAHAA...


tataa~


p/s: ada orang nak celebrate tak agak2 nya?
thanks for reading this :)

Friday, November 18, 2011

big eye effect..thedollyeye

assalammualaikum

hello :))

semua girlss mesti impikan ingin memiliki mata yang bersinar-sinar seperti heliza helmi..mata besar dan bulat kan..so do i..hehee..so i ada check one Korea Color Contact Lens 100% Made in Korea..i means dah ramai yang tahu kot and dah ramai yang membelinya..ada yang kaler biru lahh, purple, pink,green pun ada mehh..hehee..colorful gitu..ada 3D effect pun..3 tone lahh..woww!

membebel bukan main..so, haritu pika ada beli one pair contact lens ni dekat ONLINE..yeahhh..menggedik nak beli online sebab tengok model tu pakai mata dia cantik..hohoo..as you all know kalau nak beli contact lens melalui online maybe bahaya kan..tapi pika saja nak cuba..macam seronok je tengok orang tukar-tukar warna mata mereka..hehee..


Dolly Black  (MX21 BLACK)
Actual Diameter: 14.5mm
Big Eyes Effect: 16.0mm
base curve: 8.6mm
Life Span: 1 year
Power: 175
Price: RM30.00 include postage (MURAHHH!!)



the power i choose


the bottle...
depan(kiri) .....  belakang (kanan)


siap dah beli case..woowettt!


here is the LOOK that i came out with..nampak macam tak pakai lenses pun ada..bila tengok model tu pakai macam besar je mata dia..but bila pika pakai awat macam takde apa-apa pun..tak besar pun mata tu..kehkehkehhh..berkesan ke tidak ni?hihii..


close up sikit..
see! nampak macam anak mata biasa je ekk..tapi okeyh lahh ..takde lahh ketara sangat..
actually i kinda LIKE IT!!..


konon-konon korea lahh tu..habis korea dah lahh tu..aigoo! aigoo!..hihii...

at first pika pakai lens ni..mak aihhh..sakit gilaa mata..macam pedih-pedih..then terus keluarkan and air mata keluar..and bersihkan lens..so, i tunggu sakit tu reda..pika pakai balik..then sakit jugak..bukak balik..sebab adik i kata kalau pedih keluarkan contact lens tu.i pakai balik and lama2 okeyh..tapi pelik kenapa first masuk tu sakit..lenses tu takde besar mana pun..not sure why.. =.="


here is the LOOK without Contact Lens .. almost the same right?
(wekkk..nak kata mata cantik r tu)

pika ni bukan suka sangat nak pakai lens (walaupun rabun) sebab leceh..kita kena makesure bersih betul-betul baru masukan and makan masa yang agak lama untuk orang macam pika ni nak masuk kan lens dalam mata..so memang malas..kalau tengok adik pika pakai lens..aikkk! dah siap dah..yang pika ni satu lens pun tak masuk-masuk lagi..serious leceh...beli lens pun saja gedik-gedik..boo boo..

kalau before this pernah jugak pakai lens..but biarkan dalam case je tak bukak-bukak..then bila bukak tengok lens tu dah kering and keras..HOHOO...memang bukan penjaga lens yang baik..walaupun tak pakai..kita tetap kena tukar air lens tu..pengajaran buat pika..so, i lost RM90 for that sebab lens tu jadi keras..sobbsobb :'[

so girlss or boy..take care of you lenses..you want to look prettier but don't hurt you self especially benda yang paling penting dalam hidup you iaitu MATA..kalau mata ni sekali dah rosak..jangan harap and berangan lahh nak sembuh dengan cepat...believe me yawyy! so, take care of your eyes..

that all from me..till we meet again..

tataa~

thanks for reading this :)

MOTD: the one that got away

assalammualaikum

new by kety perry the one that got away..asyik play lagu ni bebanyak-banyak kali..hehee..
SUKA! and penuh bermakna..hehee..


click play :)

dalam video clip ni kety perry dah tua..dah tua pun bergaya lagi okeh! video clip lagu-lagu kety perry semua best-best! :DDD

thats all

tataa~


thanks for reading this :)

Thursday, November 17, 2011

Charcoal Mask..go away blackheads..

assalammualaikum

hello everyone!!!! pagi-pagi ni kita kena extra ceria..psssttt..tu rahsia awekss muda okehh...ceria dengan senyuman..yeayyy..senyummmmmmmmm :))))))))))))


today pika nak review one product..hohoo..have you heard about Charcoal Mask before?? actually Charcoal Mask ni elok for those who have blackhead..like heavy and serious balckhead..kalau search dekat google.. serious gelimatt pika tengok...eeeeuukkkk!

but for my face and skin do not have heavy blackhead sangat pun..sikit-sikit kat hidung je..but not clearly sampai orang boleh tengok and say eeeeuukkkk kan..hehee..


this is the Charcoal Mask i'm talking about..this is from korea..pika beli kat malaysia jerr..tak pergi korea pong...huhuu..have you heard of DAISO JAPAN before? yeahhh..i brought this charcoal mask there..it cost me RM5 only..seriously MURAHHH! why not i grab one then try it on..kalau tak berkesan pun murah je kot..tak lahh membazir mana..this is 80g only..i'm not sure kalau ada pek lagi besar or lagi kecil..


here the LOOK i got by wearing this mask..HOHOO..macam orang minyak pun ada lahhh...

pendapat pika mask ini not bad..tapi you kena apply tebal or banyak sikit untuk dapat hasil yang berkesan..kalau pakai nipis-nipis..memang tak berkesan sangat..and bau??? i like the smell..bau dia wangi..sebab maybe ada sesetengah Mask tu bau busuk but this mask smells good!



mask tu kaler hitam thats why my face turn to black..well you now..when you apply the mask you cannot smile and hard to talk..thats normal :))

TIPS: cara mudah untuk hilang kan blackhead ke whitehead ke kita mesti kena cuci muka..segar kan muka dengan toner and apply some moisturize ..that the daily activities..hehee..then, seminggu sekali or seminggu dua kali..you can apply Charcoal Mask which helps you to get grid of dead skin, blackhead, whitehead on you face..



that all from me

chaww!

thanks for reading this :)

Wednesday, November 16, 2011

The Adventure of TINTIN

assalammualaikum

olaa, i just got back from watching movie "the adventure of TINTIN" the word TINTIN remind me of my friend..Cik Fatin Hanani..hehee..fatin, i watch you just now..but in this movie TINTIN is a guy..HOW? =.='  ..hahaa..forget it..the adventure of TINTIN the secret of the unicorn..not bad lahh cerita ni..mula-mula dengar tajuk je pika dah gelak.sebab macam tengteng pun ada daa..hohoo..




tengok trailer dulu..weeheee~

cerita ni seronokand karton dia nampak macam manusia yang real..serious respect lahh..SUKA SUKA..
pika bagi 31// 5untuk cerita ni..pika rasa akan ada sambungan dari cerita ni sebab dorang dapat another clue..blurr what am i talking about? HAHAA..tonton lahh cerita ni..you will know it!..


tataa~

thanks for reading this :)

Monday, November 14, 2011

Malaysia's online fashion entrepreneurs' weekend (MOFEW)

assalammualaikum

like i mention before..last saturday was fun..seronok berjalan sana sini and penat kan kaki..on 11.11.11 to 13.11.11 there are MOFEW at midvalley.. i'm totally there.shopping with my ibu and friends..actually saja ajak cik fatin keluar..and last saturday cik fatin ajak pergi midvalley.. since i tak keluar dengan dia time cuti sem..and why not, let get loud! and my ibu pun nak ikut jugak..hehee..


here i am at the MOFEW..actually ni gambar time nak balik..hohoo..saja letak gambar ni dulu..i shopping a lot as well as my mom :) 



tak lupa jugak cik fatin..sempat jugak beli barang..


stop by dekat booth jcvk inspired, seriously card dia jual unik and cantik..yang special nya bila bukak card tu ada something timbul..woww! ada sesiapa yang berminat tak nak bagi dekat i.. *dalam mimpi je lahh 


fatin and fyda..wink wink ^_^


here i am dengan muka tah pape..hohoo..


fyda are find for a bag..like she say "a bag not bags"..FUNNY :)))


cute..grab it fatin!!! hehee..
she said " dah mula dah pika ni.." ahakss ;)


then..we check baju muslimah yang gorgeous..baju muslimah sekarang..cantik2 okehh..kalau dulu gambar kartun, bunga2..macam budak2 sikit so sy tak berapa berkenan lahh..but, nowdays..woww! cantik2 okeyh..rasa nak beli semua..yang best available in all size (dari yang kurus kering sampai gemok gedempol..tu pun kalau ada stock)..HOHOOoo..


banyak sangat beautiful bags...nak beli!!!! tapi ibu cakap sy dah ada banyak bagss..


fyda trying angry bird ring..SUKA LA TU :)


while i'm trying BIG RED HEART RING..what with the face????


sekarang ni, pika dah jatuh cinta dengan father like accessories..


this when i'm look like angelina jolie..COOLERR!


fall for this leopard cardigan..i stop buy at the bubble luscious boutique mesti lahh grab satu..hohoo..
it cost me only RM35 only...MURAH kan..kalau tak RM40, i think..kalau online maybe harga jadi lain..
  

then, i stop by at Qala Qisya & Qala Man booth..i meet beautiful farah dengan her sister yana petisuara..like siapa tak kenal mereka yang super fashionista ni ryte?


at first, tak perasan booth tu..i just jalan2 then ternampak Qala Qisya booth..so i datang memang nak beli baju and my mom in hurry sebab kami tak solat magrib lagi..then, tak sempat i nak godam satu-satu barang dekat booth mereka..


so here we are..my mom take this picture..seriously memang in hurry ni..sebab gambar jadi blur and bergegar..hohoo..


thanks to fatin and fyda..finally jumpa jugak fatin..eleyhh..macam lahh tak boleh jumpa next time kan..lagi pun next week i dah start my kuliah.. T__T

wish me luck..


thanks for reading this :)