Monday, October 31, 2011

semua orang sibuk nak kurusss..siapa nak jadi gemOk?

assalammualaikum

hello

korang sihat kan? tahu dahh..hihii..

let me introduce you to my party, in the club..mengapakahh lagu J-LO? hahaa..suka hati lahh kan nak lagu apa pun..ohh..sebenarnya nak cakap let me troduce you to these poeple yang supercantikss dan menarik dari dulu sampai sekarang..

  

 siapa tak kenal kan? mereka yang cantik-cantiksss and kurus-kurusss ni..

kurus??? siapa tak nak memiliki tubuh badan yang cantik kan? semua orang nak kurus terutamanya wanita..am i right?? yeahhh...


so here another HOT MAMA..nora danish..dah lahh cantik kurus pulak tu..bukan tu je putih gebu! and dia seorang ibu..badan maintain je..pika yang takde anak ini 'bunting' je..huhuu..*sedih :'(


penampilan itu amat bermakna bagi setiap mereka yang bergelar wanita mahupun ladies di bumi ini kan..kadang-kadang tu kita selalu lihat situasi di mana wanita-wanita yang gempal/gemok sanggup melakukan apa sahaja untuk kurus kan? (sentap japp :P) ..yelahh...

ada pulak situasi dimana wanita yang dah cukup kurus menggelarkan diri mereka gemok..aishhh..yang ni tak boleh blahh..dah kurus pun kata diri tu gemok..cuba lahh bersyukur..orang lain bersusah payah nak kuruskan badan..kau dah semula jadi macam tu..anugerah daripada Allah tu..

ada lagi situasi suka mengata orang gemok..dosa aww! satu dosa sakit kan hati orang tu..satu lagi dosa memalukan orang tu depan khalayak ramai..banyak nya dosa nak collect ye..dosa-dosa yang lain tu belum tentu dimaafkan nak tambah dosa lagi..Allah tu Maha Berkuasa satu hari nanti korang dapat suami/ isteri yang gemok baru tahu..so, jaga setiap kata dan tikah laku..dari pengalaman sendiri jugak sebenarnya..HAHAA..bukan cakap kosong je..terobek-robek hati ku! OK.FINE!


tengok! sedaya upaya nak kurus..tak kurus kurus lagi..eheheheee...
gambar ni time kat OU,masa tu Marie France Bodyline tengah buat promosi kat oval (i think)..usha-usha jap ada lahh pulak sorang promoter cina ni tarik pika..aigoo! nampak dah tu..nampak dah tuu..OK.BYE..


p/s: doakan pika kurus cepat ehh! ehehee ^_^


tataa~

thanks for reading this :)

Saturday, October 29, 2011

blue & purple look [my first make up video tutorial]

assalammualaikum

hello everyone!

my new makeup inspiration..sebenarnya pika dapat inspiration makeup ini dari my ibu yang suka pakai eyeliner blue dengan eyeshadow purple..mula-mula dulu macam kelakar jugak but bila sy try sendiri i think not bad jugak cobination color ni..buat mata kita nampak ohsem dimana sahaja..people will fall for our eyes..ehehee~

this is how it look like..weehee~


come closer!



the eye & lips a sweet together... ^_^

dalam title pun pika dah inform that this is my first make up video tutorial..kalau sebelum ni pika hanya review je..but kali ini mood rajin sikit so here i provide for you guys my first video tutorial for makeup..sorry lahh, video kurang berkualiti sebab pakai webcam je kot..hehee..


any comment or suggestion?

^_^

thanks for watching..

see yaa!


tataa~

thanks for reading this :)

Thursday, October 27, 2011

bowling with family? FUNTIME!

assalammualaikum

hello everyone!  
yesterday..mak yang & pak yang pika datang rumah untuk meraikan hari deepavali..hehheeee..takde lahh..dorang datang rumah pika sebab anak gadis mereka a.k.a my cousin stay for awhile dekat rumah pika sebab dia kerja dekat uitm sg.buloh ..sementara nak cari rumah sewa..dia stay sekejap dekat rumah pika..and parents dia datang rumah pika semalam bring her staff sikit and have a chat .. come far far away from tapah, perak..well my mother sister..


this is kakak..(my cousin yang stay kat rumah sy buat sementara waktu)..
senyum!

and semalam kami keluar ke e@curve for bowlinging.actually pika sendiri pun tak tahu yang dorang nak pergi main bowling sebab pika bagun lambat and siap-siap..terus naik kereta..time tu tak tahu pun dorang nak main bowling..i just follow je..eheheee..~ 


me, camewore myself.. :P


kakak just done her makeup on the car..


so, here we are..at e@curve..


exited to play..!
with my pretty mother..and kakak..
sabar kakak..jangan di telan bola tu..


start the game oleh mak yang sy..
she took a class to play bowling..tu yang exited semacam je..


second turn goes to my mom.."
hey, what are you looking for?" hheheheee..


then, my turn..like i say before..pika memang tak terer main bowling..tapi kalau for fun its ok..


then, turn kakak pulak..


so here the score...



crowded jugak dengan manusia..sebab public holiday kan..nak raikan deepavali takde pulak sedara-mara..kehekehh..so raikan di bowling area would be FUN! ehehee~


guess who trow this? dah sampai hujung tapi ke longkang jugak..


kakak yang busy with her new pinkies! TAHNIAH kakak! jaga phone tu elok-elok..


nak jugak! please! please!


finish our bowling session..huhuuu..
with my ibu!


ONE!


TWO!


happy halloween  everyone!


nice picture ever and capture by me, myself!


What?


ok! scary enough!
nak masuk kedai and ada pocong kat situ..tak sangka pocong jugak salah satu hantu omputeh..setahu pika yang mati berbalut ni cuma orang islam..hehehee..


i'm coming home!

dah main bowling dengan family..dah jalan-jalan sepuas hati walaupun tak semua tempat pergi sebab dah penat and lapar..dah makan bertambah-tambah..and yes! balik rumah makan makan makan..thanks :)


tataa~

thanks for reading this :)


sekadar pendapat (gadis berhijab)

assalammualaikum

hai people..

ada je tak kena kan? kenapa ekk? 

mulut orang:-
"colorfull sangat minah bertudung sekarang"
"lilit-lilit sangat ni.."
"bila ada angin fuhh berterbang-terbang tudung ni al-maklumlahh loose shawl style lahh kata kan.."
"bersinar-sinar tudung dia..sakit mata aku"
"banyak nya benda gantung-gantung kat tudung dia"
"ada bunga lahh kat kepala dia..HAHAHAA"


what so FUNNY? see your self before judge others..

kalau biasa kita tengok sekarang ni kebanyakkan nya nak kritik gadis-gadis bertudung..kenapa ekk? sakit mata ke tengok orang pakai tudung..bukan apa..selalu tengok orang dok complain wanita-wanita bertudung sekarang..sy pun salah seorang wanita bertudung jugak..jadi i ada a few pendapat jugak.....

orang selalu perlekehkan wanita bertudung ni tak boleh bergaya..kau sarung jelahh tudung labuh kan senang..apa lahh masalah nya kalau orang bertudung ke tidak..dan dan tu lahh keluar segala hadis..nasihat orang sana sini..sampai tak bagi awek sendiri pakai selendang lahh apa lahh..macam-macam sekarang..abeh kau pakai tudung bawal pun selempang kebelakang apekehalnya pulok? tak ke nampak jugak dada wanita tu..and tudung bawal pun jarang jugak..means like kalau pakai tudung bawal ni kau baik sikit rr..but kalau pakai seledang/pashmina..mesti nak bergaya acah-acah macam yuna and hana tajima kan? such a weird lahh orang sekarang ni..

kata zaman dah moden..apa salahnya nak bergaya..kalau perempuan bertudung je kau nak kritik lahh apa lahh..padang sebelah nampak awek free hair..kau boleh pulak puji dia cunn! 

see! faham tak apa yang cuba sy sampaikan.....perempuan yang bertudung takde kelassss..perempuan yang tak bertudung baru ada kelass..rasa bangga sikit nak jalan dengan orang macam tu..its not i nak mengata orang tak bertudung or something..i just nak u boleh tengok situasi sebenar..

ayat yang pedas sikit mesti keluar macam ni..'orang yang pakai tudung tu belum tentu baik, dan orang yang free hair tu belum tentu jahat' .. 'orang yang bertudung tu belum tentu masuk syurga!' memang lahh kan..bergantung pada amalan kita jugak..but korang pernah terfikir tak orang yang tak bertudung sudah tentu masuk neraka? .. just asking..

wanita yang sudah bertudung pakai baju tutup aurat pun kena komen..bila sampai awek jalan pakai skirt pendek dengan sleveless shirt tak kata pape pulak kan..siap puji-puji..tengok sampai mata tak terkelip-kelip..

pernah tak korang nampak orang bertudung labuh pakai purdah korang kata cunn nya awek tu..pernah???

fikir-fikirkan lahh...


but, situasi ni jugak sy tak memihak kepada mereka yang bertudung jugak..di mana pakai tudung tapi nampak lurah bont*t maksudnya baju senteng lahh..dan macam-macam lagi lahh..lalalaa~..gadis yang macam ini perlu jugak ubah sikap..sebab gadis-gadis yang macam ni tak pasal-pasal semua wanita bertudung kena.. kan?..

pika pun manusia, kadang-kadang akan melakukan kesilapan..tapi kita belajar dari kesilapan..manusia yang tidak melakukan kesilapan adalah manusia yang rugi..percaya lahh..

so mari kita berlajar dari segala kesilapan..jangan tahu nak tegur orang je..tapi diri sendiri tak tengok dulu..pika terfikir nak buat entry ini sebab pika terbaca satu blog pOndan ni..bukan main tegur gadis bertudung dengan bahasa-bahasa yang kasar and yang paling tak boleh terima siap ada hadis bagai..sebelum nak tegur tu tengok diri sendiri dulu..am i right? .. kalau tegur cara yang baik..maybe orang boleh terima but, kalau melampau sangat, siapa yang tak naik hangin kan?..


last words from me
|
|
|
V
and wisely ^_^


sekian terima kasih..


tataa~

thanks for reading this :)


Wednesday, October 26, 2011

real steel movie

assalammualaikum

i know, i know..ramai dah yang review pasal cerita ni sy yang terlambat..mana tak nya..entry terperap dalam draft lupa nak publish..and tadi check draft baru perasa..but, forget it..apa-apa pun pika still nak memberi pendapat tentang cerita ini..cewahh! budjet pengeritik filem ke apa?..

sebelum tu kita tengok real steel trailer..
kalau cari kat youtube memang banyak trailer nya tapi pika rasa trailer ni lahh yang terbaik..heheheee..enjoy!


poster!

cerita real steel ini macam menceritakan tentang masa depan manusia akan datang..dimana takde lagi human fight with human tapi time tu robot fight with robot..memang in future sangat..sebab mana ada orang nak membazirkan duit untuk lawan robot sekarang ini (shopping lagi best!) kalau sabong ayam tu mungkin ada lagi kot..

ada machine untuk control robot tu..


ini ATOM..
robot ini lain dari yang lain sebab dia boleh ikut bayang-bayang orang..tak banyak robot macam  ni..robot ini di jumpai oleh anak charlie (hugh jackman) kat tempat besi buruk..time anak dia terjatuh..


ATOM fight with ZEUS
ofcourse ATOM menang sebab dia real steel!



serious suka sangat lakonan budak kecil tu..jadi! comel pulak tu...geramm! dengan lesung pipit nyaa..mak aihhh...


repair ATOM for next game!

sy bagi 4 star untuk cerita ini...sebab not bad jugak lahh..


itu je lahh nak share untuk malam ni...sekian terima kasih daun keladi nanti pika update entry lagi..
wink wink ^_^


tataaa~

thanks for reading this :)

Thursday, October 20, 2011

MOTD: next to you

assalammualaikum

hey!

what is MOTD? seriously? 
MOTD stands for Music Of The Day..yeahh! now i will share any new music and also my favorite music! yippy!

so today i want to share this song call 
next to you by chris brown and justin bieber 


lets enjoy the music video yang best gilerrr!


sambil-sambil tu jom join nyanyi..ikut lirik yang dah di sediakan ni..eheheee..

[Chris Brown]
You’ve got that smile,
That only heaven can make.
I pray to God everyday,
That you keep that smile.

[Justin Bieber]
Yeah, you are my dream,
There’s not a thing I won’t do.
I’ll give my life up for you,
Cos you are my dream.

[Bridge]
And baby, everything that I have is yours,
You will never go cold or hungry.
I’ll be there when you’re insecure,
Let you know that you’re always lovely.
Girl, cos you are the only thing that I got right now

[Chorus]
One day when the sky is falling,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.
Nothing will ever come between us,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.

[Chris Brown]
You had my child,
You make my life complete.
Just to have your eyes on little me,
That’d be mine forever.

[Bridge]
And baby, everything that I have is yours
You will never go cold or hungry
I’ll be there when you’re insecure
Let you know that you’re always lovely
Girl, cos you are the only thing that I got right now

[Chorus]
One day when the sky is falling,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.
Nothing will ever come between us,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.

[Bridge]
We’re made for one another
Me and you
And I have no fear
I know we’ll make it through

One day when the sky is falling
I’ll be standing right next to you
Ohh ohh ohh ohhhhh

[Chorus]
One day when the sky is falling,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.
Nothing will ever come between us,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.

Oh nah nah
Oh yeah
Stand by my side
When the sky falls
Oh baby
I’ll be there

You’ve got that smile,
That only heaven can make.
I pray to God everyday,
To keep you forever.


lagu ni bergitu bermakna buat girls sebab memang di tuju khas buat wanita tersayang yang berada di sisi mana-mana lelaki..sy pun boleyh cair kalau lelaki nyanyi kat sy lagu ni..mak aaihhh! nak nak justin bieber yang nyanyikan ..kehkehkehhh..berangan je lahh..


p/s: hope korang enjoy dengan lagu yang sy share dengan anda..okeyh?


tataaa..

thanks for reading this :)

Wednesday, October 19, 2011

meatball ikea superbb

assalammualaikum


hello everyone!

sudah sekian lama takde cerita dalam blog ni..sunyi sepi je erkk..apa-apa pun boley oleyyy...
semalam mood stunning sikit sebab berjalan shopping with my sister kat curve..banyak jugak lahh borong and yang the best is i got new shoes..YEAYYY! HORAYYY! memang minat sangat kasut tu..alhamdulillah dapat jugak memiliki nya..shopping masuk keluar masuk keluar dari satu kedai ke satu kedai..sudah tawaf semua tempat and then sampai lahh tiba untuk makan..and why not tetiba nak try makan dekat ikea..yummmy!


kalau kat ikea tidak asing lagi MEATBALL nya yang sodapp tu kan..nahh! sampai sepuluh meatball kau mampu?!makan samapi kekenyangan, lepas ni lima pun cukup lahh..hehehee...sebelum ni macam-macam isu mengatakan meatball kat ikea tu tak halal?haaa? betul ke? tu dulu..orang sangsi-sangsi akhirnya keluar notice yang membuktikan meatball kat ikea tu halal okehhh! so tak payah runsing dan sangsi malah kita makan dengan senang hati ..ehee~


dan tak lupa jugak DAIM CAKE yang sedap! 
sampai-sampai je terus menuju kat kek daim ni..exited kot! tak tahu lahh exited kenapa sebab baru je sembang-sembang dangan kakak and my cousin pasal kek daim ni..sekali mak aihhh..terus dapat makan..

warning orang yang ada kecing manis dinasihat kan tidak makan cake ni berlebihan okehh sebab manissss...bukan apa takut semut hurong nanti..ahakss...


i wish u were here! ohh daim cake! 
what should i do to have you here! near! here! (lirik lagu avril..yeahh)


well! happy tu semestinya kan..ngee~

cuti ni seriously tak buat apa-apa pun..duduk rumah je, nak kerja?tak sempat kot.. November dah naik sem baru..aishhh..tengok lah semua movie yang ada dalam dunia ni..ngeheheee..


thanks for reading this :)

Thursday, October 13, 2011

lunch at Seoul Garden

assalammualaikum


hello! wahh...long time no see aaa! ehee~

pernah try makanan orang korea tak? sejak dua menjak tiga menjak empat menjak lima menjak ni asyik addicted dengan korea jewp..sampai nak makanan pun ala-ala orang korea..aigoo! so, bagi menunaikan hajat di hati ini, pergi lahh ke Seoul Garden untuk menjadi orang korea yang sememang nya tak kan jadi..hehee sebab sy tetap orang malaysia  :)  ..pergi Seoul Garden with my beloved friendss..actually dah lama sangat kami plan nak pergi..maklumlahh kami ini asyik busy (apa korang ingat student tak busy ke??) eheee~ 


Seoul Garden! here we come!!! 


gambar camwore sendiri takde tak sah lahh kan..


kami ke Seoul Garden, One Utama! sampai-sampai je exited..tengok kiri-kanan ada macam macam jenis makanan..rasa nak makan semua and time tu memang lapar sangat..nampak semua makanan superbb sedap! desert nya lagi lahh..nyummm!
dah buat payment semua..kami ambil buffet lunch..using student card got discount..yippy! so next time, if nak pergi mana-mana i mesti kena bawak student card sebab banyak kelebihan nyaaa jadi student ni..ehee~


choosing our meal for lunch! nyum nyummm!


macam-macam jenis makanan yang ada..  



exited macam apa lagi..pilih makanan je kot...ehee~


tgok yang kami pilihhh! banyak sangat macam 5 orang makan padahal ada 3 orang je..huhuu..


jom memasak! dapur dah panas tu~



udang tu! banyak okehh! yang finish kan ialah azmira..kuat gylaa perut dia..walaupun tank kecil  tapi boleh simpan semua makanan..sy awal-awal dah surrender..hahahaaa..

OPOCOT! hahaaa..



first sekali yang sy ngap is sotong! yummy! and i'm doing well using chopstick walaupun ada jugak lahh yang terbang sana sini..nasib baik tak pergi meja sebelah ekk..hehee..


yeahh! akhirnya terasa macam orang korea dah! (perasan!)


masukkan daging sebanyak mungkin! nak masak semua..


shila lagi exited..lepas makan beef apa tah..


my desert! ice-cream chocolate and cornflakes !

kenyanggg! ^_^


sweet azmira!


balik tu masing-masing dalam kekenyangan! alhamdulillah!


having good time with azmira and nashila..thanks guyss!
to bad rabiah cannot join us..maybe next time ok darls! promise ^_^


tataa~


thanks for reading this :)