Wednesday, September 21, 2011

vintage memory

assalammualikum


venue: Kg.Gajah, Perak
date: lupaa =.='
event: gotong-royong membersihkan kampung halaman


showing some hardwork..yeahh!
nampak tak, api membara kat belakang tu..perghhh, panas tu..
nampak tak, peti ais kaler pink tu..kau hado??..tapi tamat sudah riwayat peti ais kaler pink tu kena bakOr
nampak tak, siapa yang angkat peti ais tu sorang-sorang??? abang sy tu..ehee~
nampak tak, ada orang tunjuk "6pack"??huhuu..cousin sy
nampak tak, ada orang arab pakai purdah kaler merah yang tengah buat peace tu?? sy lahh ^_^
nampak tak gambar ini di edit begitu vintage..sy yang edit tu..wekk :P perasan..edit gambar pun tak reti ada hati nak edit macam ini..huhuu..ini hasil edit dari abang sy..hahaa~

such a vintage memory


till then,


thanks for reading this :)

Monday, September 19, 2011

recipe: spaghetti mushroom & sausage

assalammualaikum

new recipe inspire from my sister..memang superlicious..rugi kalau siapa tak try (ayat nak promote)..simple and easy je..korang boleh makan makanan sedap2..jangan kata orang bujang tak boleh masak..salah ayat tu..semua orang boleh masak, cuma sedap tak sedap jelahh..huhuu..

today sy nak share cara sy makan spaghetti yang simple nak buat and confirm sedap ^_^ 

jeng-jeng! 
*terliur seketika


what you need:-
1) spaghetti
2) two tin sup cendawan campbells.
3) satu tin cendawan
4) sausage
5) susu kotak kecil dutch lady low fat
6) garam secukup rasa
7) bawang besar potong dadu


how to do:-
1) rendam spaghetti dalam air panas sehingga lembut
2) sementara tu, panaskan sedikit minyak dalam periuk dan tumis bawang
3) kemudian masukkan dua tin soup cendawan cimpbells kedalam kuali
4) masukan sekotak susu dutch lady low fat dan kacau sehingga sebati
5) masukan sausage (sudah di potong) dan cendawan..kacau-kacau
6) masukkan secubit or dua cubit garam secukup rasa..jangan lebih garam pulak..nanti rasa air laut ekk..
7) tutup api dapur, kemudian toskan spaghetti yang di rendam tadi..
8) ambil spaghetti tadi letak dalam pinggan and campurkan dengan sup yang dah siap tu
9) makan lahh..nak tunggu apa lagi..



hasil sup dah siap :-
tu diaa~
selagi boleh nak letak sausage nya..agagagaaa..


macam ini lahh rupanyaa..memang melipah ruahh lahh kuahnyaa..sausage nya banyak..mashroom pun banyak..sy tambah berkali-kali sebab sOdap! ehee~


nyumm nyumm! laparrrr sudahhh!


selamat mencuba!


assalammualaikum



thanks for reading this :)

Friday, September 16, 2011

Johnny English Reborn and makan-makan-makan

assalammualaikum

ehee~ sy sudah tgok cerita yang HOT keluar hari ni (15/09/2011) kat panggung (cathay cineplaxes) iaitu JOHNNY ENGLISH REBORN..kalau korang tahu pelakon nya siapa pun korang boleh agak dah cerita ini mesti lawak..hahaaa..siapa lagi kalau bukan Rowan Atkinson (betul ke eja tahh)..as korang semua sedia maklum..pelakon yang tidak bercakap tetapi dapat buat korang tak kering gusi melihat gelagat beliau dalam cerita mr.bean..dengan dia sebut mr.bean pun dah kelakar kan..

now muncul dalam cerita JOHNNY ENglish REBORN..ehee~


funny enough!


super wheelchair..


babak paling kelakar..nak tahu?pergi tgok kat panggung sekarang..SUMPAH KELAKAR..tengah babak-babak serious pun masih kelakar..alahaiii perut nak terburai..


nahh! tengok lah trailer ni..confirm pecah perut..paling tak pun mesti tergelak sikit2 nampak gigi..kan? ehee..baru tgok trailer, belum tgok movie nya lagi..memang gelak sesajaaa~ sampai tak sempat sy nak cover..HAHAHHAAA...


jom pecah kan panggung sambil pecah kan perut tengok cerita Johnny English Reborn ni! ehee~

sy bagi 41/2 star !

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

sementara tunggu nak masuk panggung tu sy sempat makan ice-cream dari lecka lecka flavor cream brule..yummy for the tummy sy yang tak makan lagy :)))


yum yumm...


nak buat muka acah-acah comel dengan ice-cream sampai ice-cream tu cair..
(kalau tak buat muka comel pun ice-cream tu still akan cair dongg!)


tiket wayangg..
ada dua tiket tu..ye..siapa lagi kalau bukan 'Superman Return' punya..haiyaiii..


so, wayang start pukul 2:25 pm..tapi kami masuk pukul 2:15 pm..awal kan? dalam panggung tu dok melayan iklan yang tak semengah kejap sambil makan popcorn and nugget yang beli "memang untuk makan time iklan" T___T..pastu bila start movie semua makanan dah habis..ahaa~ boleh lebih focus kepada movie kan.. :)

lepas dah pecah perut dalam panggung..gelak macam apa lagi..*sabOoorrrr je lahh~

pastu kami ke curve untuk makan-makan..

destinasi yang terpilih ialah Mc Donalds 
dah lame gilerrr gwaa tak makan McD..rasa jakun pun adaa...huhuu..


bruppp! dah kenyang!



lepas tu jalan-jalan cari pasal dengan tak tentu arah nyaa...ahahaaa...kami ke IPC..


nak bawak 'superman return' pergi kedai haiwan suruh dia tengok haiwan-haiwan yang comel lottey gitu!


macam rabbit ini...tak lupa jugak macam aweksss ni.. 
*perasan kuasa 10 betul!


ada ke dia kata ini ikan keli...
haiyaaa!


dah puas jalan-jalan sana-sini..tengok kucing dgn hamster (teringat cerita tom & jerry)..tengok anjing (teringat cerita bold)..tengok burung yang super colorfull (teringat cerita rio)..pastu tengok ikan (teringan cerita nemo)..pastu tengok iguana (cerita apa ekk?)..pastu tgok ularrr.....terus lari!!! geli!!!! eeeee... 


lepas itu kami kembali ke pangkal jalan..ehhh, silap-silap..kami kembali ke e@curve 
sebab......................

layan si "superman return" ini main game tah apa-apa lahh..hehehee..
boleh tahan jugak dia main..entah-entah dah practice dulu sebelum keluar..pastu tunjuk terer depan orang ramai..wekk :PPP


sy pun nak jugak main game tak semenggah ni..ahaa..tapi tak seterer 'superman return' main lahh..baru first round dah GAME OVER..OK.FINE! memaluuu lahh jugakk~ lepas ni nak practice dulu lahh!
perempuan memang jarang ditakdirkan hebat untuk bermain game ini kalau nak di bandingkan dengan lelaki kan.. (acececehhh, ayat cover sebab dh kalah..wekk :P)


suasana curve time senja..CANTIK!..
*gambar diambil dari e@curve tingkat atas sekali..ahaa~


lepas ni semua pakat ramai-ramai nak naik tingkat atas sebab nak ambil gambar..hahaha...

sama lahh macam sy jugakkk..
agagagaaa...


next station, sebelum nak balik sempat pergi hot & roll ...makan lagikkk!
muka oily gilerrrr..
any idea or suggestion tak untuk muka yang oily or any product yang long lasting..dah cuba macam-macam, but still the same..but i still stick to Maybelline bb cream sebab tu je yang mampu bertahan lama sikit than otherss...

next station, secret recipe untuk beli cake cheese sebab dah kempunan sangat :) ..makan lagikkk!
white and chocolate cheese!!! sedapp weyhh!

mula-mula nak beli oreo cheese, pastu dah abis..tinggal white and chocolate cheese dan marble cheese je..memandangkan marble cheese dah selalu makan..nak makan white and chocolate cheese pulak..ehee~


kesimpulan yang boleh disimpulan kan dengan tali rapia dengan simpulan mati ialah hari ini sy enjoy sampai pecah perut lepas tu makan banyak sangat!!! HAHAHAAA..



p/s: enjoy tak enjoy, FINAL EXAM jangan lupa kak! study!!!


assalammualaikum


thanks for reading this :)

Wednesday, September 14, 2011

make up: ocean inspired

assalammualaikum

hai awak awak semua..

lalalalalalalalalaaaa~ today i nak share makeup inspired by ocean..kalau ocean mesti lahh biru kan..hehehee...actually dah lama dah makeup ni..but baru nak update untuk share dengan awak awak semua..ehee~


base:-
foundation from revlon
pressed powder from maybelline



eyes:-
eyeshadow palatte (blue+baby blue+dark blue)
in2it liquid liner (black)
mascara by maybelline



check:-
blusher by MAC



lips:-
lip balm colour change from maybelline



total look it simple and to much of blue..hehee..jarang sy pilih blue as my makeup .. ini saja testing..but, not bad what...HAHAA..

any comment or suggestion?


till then


byee..


thanks for reading this :)

Tuesday, September 13, 2011

baskinrobin+secretrecipe

assalammualaikum


cerita nak sangat-sangat makan ice-cream baskin robin & secret recipe..sudah lama sy nak makan ice-cream baskin robin..and dengan ini..adanya peluang untuk keluar..why not kan? kita keluar bersuka-ria..HAHAA..lupakan segala masalah..



nahh! hambik...huahuahuaaa..

sy ke baskin robin..yummy! makan ice-cream favorite..

weewitt!


hehee..exited dapat makan ice-cream idaman kalbu! 


next..kami ke secret recipe untuk dinner!
order..order..order..



what we eat?

grill mushroom chicken (mine)

supebbb! :)))
dah lah time ini sy tengah lapar..memang bertambah-tambah sedap lahh!


beef noodle soup (hincek SR)

sedap ouh..dah lah mangkuk besor..rasa pun sedap..yummy!
sy duk cilok-cilok je..hahaaa..



sy minum ice chocolate wipe cream and hincek SR minum ice lemon tea


tengok wipe cream nyaa...YUMMY!
time tengah taip ini sambil tgok gambar pun dah terliur..mak aihh!
siap jadi wallpaper dalam handphone sy lagi okeyh..hahahaaa..FUNNY!


tengah kira duit lettew..takot tak cukup.HAHAHAAA...
actually dia tengah cari card apa tah nak tunjuk kat sy..hehee..




tanpa rasa sengan silu..nak makan,,,maklum lahh sy dah lapar..
tgok muka pun dah tahu..hehee..



sudah makan..hincek SR pergi bayarrr..


ehee~
dapat makan sodap-sodap!..SUKAA!


till then,


bye..


thanks for reading this :)

Wednesday, September 07, 2011

RAYA ketiga 2011

assalammualaikum

HAI!!!!!


muka semangat di pagi raya ketiga~

Selamat Hari Raya!

walaupun sekarang sy tengah busy dengan test yang berduyun-duyun..tapi sy tetap GAGAH nak update cerita hari raya ketiga sy..HAHAA..

hari raya ketiga kami sekeluarga beraya di Perak!..kampung sebelah ibu sy...kat perak ramai sedara-mara..sepupu-sepapat..auntie and uncle ($_$ ) ...jadi beraya jadi lebih meriah! jyeahh!!!

with my lovely lil sister 
kami bergaya dengan KACA MATA HITAM di pagi..di pagi-pagi raya tak salah kan kalau nak perasan..ngahahaa..
both are mine ^_^

awal-awal pagi sy kena bebel free dari ibu sy sebab bangun lambat untuk balik beraya di perak..OK.FINE! dah dengar ibu membebel tu pergi lah bersiap-siap..then dari rumah sy terus ke TAPAH..


again..with my lil sister..
TAPAH adalah destinasi pertama kami..rumah mak yang sy di TAPAH..so beraya ke rumah Mak Yang dulu lahh..


lepas tu kami bergerak ke TELUK INTAN..hehee..syok! time ini lah mahsyukk! ($_$) ...sedara-mara ramai berkumpul kat sini..kat teluk intan ini rumah Opah Chor sy..


with my cousin..i call her ATIQAH..she younger than me..



with my sweet cousin..i call her KAKAK..she older than me..
always support me on my business..jyeahh..
THANKS KAKAK! keep supporting me okeyh..

.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.

and kepada anda-anda semua
jum lah jengOk ke pikalurve okeyh..
and tidak lupa jugak untuk LIKE FAN PAGE pikalurve

do support me :)

>sempat mempromosi lagi ekk<

.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.

kita continue cerita RAYA ....

with ATIQAH , KAKAK and ME..


THEM...
tunggu giliran untuk ambil duit raya dari maksu sy.. :)))


heheheee..muka tak sabar-sabar nak dapat duit raya dari maksu sy dah!


muka GEMBIRA ($_$)


semua tak ready okey..muka masing entah apa-apa lahh..yang sempat posing dengan senyuman lebOr maksu sy je..ngee~


then, kami berposing..

my sibling with OPAH!...


candid okeyh!


then POTRET FAMILY wajib ada..huhuu..but ada tambahan iaitu OPAH yang comel :)


POSING lagi!!!
semua pandang camera lain..time ini banyak sangat camera..sampai tak tahu nak pandang yang mana satu..agagagaaa...



weee~ with MY OPAH COMEL :)


with my cousin..


cousin again..


then, aktiviti malam itu kami ke LANKAP (rumah tok cik)


project nak main mercun!


see! mastermind nya my cousin yang lelaki..ada je benda yang nak di buat nyaa..ngee~
sy nak baling mercun bola tu pun takot..HAHAA..waktu berebut nak mercun bukan main..bila dah dapat paling banyak, siapa ambil dengan plastik2..tapi tak berani..suruh abang sy jugak yang bakar kan..
HAHAHAHAAA...


sy tutup cerita RAYA kETIGA sampai di sini je..OK..


p/s: gambar macam-macam cahaya and warna ada..jelas ada, blurr pun ada..sebab semuanya dari camera yang berlainan..HARAP MAKLUM..kehkehkehh..


tatataaa~


thanks for reading this :)