Monday, August 29, 2011

shopping raya


assalammualaikum

oooo balik kampOng! oooo balik kampOng!..oooo tak boleh balik kampung lagi kalau tak shopping kan..heheee...

shopping raya dengan family memang SUPERBB!..baru feeling raya!



LOKASI: One Utama [OU]
DATE: 27 Ogos 2011
TIME: 10.30 am - 4.00pm
TUJUAN: shopping raya lahh! apa lagi ^_^ 



here i am.....waiting for my dad..untuk memilih baju raya nyaa....

apa?? ingat orang lelaki ni tak choosy ke? kadang-kadang tu kalah perempuan..bab-bab memilih ni..perghh! nak yang terbaik dari ladang sesaja..apa2 pun biar mengikut kepuasan hati masing-masing kan..



ayah sama macam patung tu!
baju ehh..bukan ayah..TQ :)


again! nak jugak sebelah patung tu :)))


macam mana rupa saya???

ayah rembat semua je lahh..hehee~



while waiting for my dad trying his outfit in the fitting room..i want outside and snap a picture :P

kalau dah shopping memang GUMBIRA SAHAJA !


rasa nak GRAB semua!!! weehee~


my lil sister..her face so pucat! so, she just bough maybelline bb cream..heheee..so, she can look more flawless then this picture of her.. :O 


dan kami teruskan perjalanan kami........
untuk mencari baju+kasut+handbag+more n more!!!


this what i grab! WOWW..tak cukup tangan nak pegang...hehee..
somebody help me! hehee~


the sweetest couple in this earth! i LOVE my parents :))))
nanti raya jangan lupa bagi duit raya bebanyak tw! 
wink wink $_$



as you can see...we finished shopping! 
but still nak berjalan-jalan lagi..next we move on to VINCCI to find an accessories..superbb! 



jalan-jalan sampai kaki lenguh! ..pastu petang tu penat =.="

duduk-duduk bersantai seketika :))))


then, dah cukup rehat..JOM BALIKK! ..tak solat zohor lagi...


heheee..
okeyh! sy sangat seronok bershopping sepanjang hari..nak nak shopping ada banker (ayah) ..rasa seronok je nak grab semua barang tanpa perlu runsing memikirkan purse akan nipis @_@


SELAMAT HARI RAYA SEMUA!!!
maaf zahir & batin :)


semoga raya anda pada tahun ini terisi dengan penuh bermakna..

and tak lupa jugak!

HAPPY MERDEKA!


tataa~




thanks for reading this :)

ahaa..KAD RAYA dah siap :)

assalammualaikum

HAI SEMUA!!!

kad raya dah siap!..kali ni korang tak payah tunggu posmen pos2 surat..sekarang zaman IT kan..weeheee~
sy buat sendiri kad raya and korang boleh lahh C&P pastu print sendiri..boleh gantung kat rumah korang nanti..ngahahaaaa...kompom meriah..!!! HAHAA...


taraa~

YE! sy tahu lukisan burOwk!..kalah budak tadika kan..dorang pun GELAK BERGULING-GULING tngok kad raya sy..sabOoo je lahh! apa-apa pun..kad raya ini ikhlas dari hati sanubari sy..jyeahhh!

jangan lupa C&P pastu print ehh..THANKS :)
sahayanggggg korangggg semua !!!!


tataa~


Selamat Hari Raya and Salam Satu Malaysia! MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!



thanks for reading this :)

Sunday, August 28, 2011

soalan-soalan HARI RAYA

assalammualaikum


yeayy! yeayyy! RAYA nak dekat dah!!!!!!! -melompat macam bintang..ahaksss..now! sy sudah selamat tiba di rumah, terasa bagai RUMAH KU SYURGA KU gituu~.
tak sabar-sabar nak raya! tp assignment memang berlonggok-longgok, ibarat setinggi KLCC gitu..atoiyayy! bila fikir pasal assingmnet terus lemah semangat nak raya..TAPI TAPI TAPI! tak peduli lahhh! SAYA TETAPPP NAK RAYAAA!!!!!!!


raya tahun lepas..2010!
family kami bertema kan HIJAU! superbb!


bila nak raya timbul macam-macam isu kan..ehh! jangan salah faham, bukan isu-isu gadoh wokeyh..isu yang di maksudkan ialah soklan2 yang akan di tanya oleh rakan-rakan kita..so, sy di tag oleh si cantik manis Cik Zoey di ENTRI INI untuk menjawab beberapa soalan berkenaan hari raya yang bakal tiba nanti..weehee~~~

soklan soklan yang perlu di jawab..seperti yang berikut (ada macam ayat BM time sekolah rendah tak?)


1) BAJU RAYA TAHUN INI BERTEMAKAN WARNA?

warna pilihan yang menjadi tema baju raya pada tahun ini HITAM+KELABU..why???
ye! nak cakap hudoh lettew!..heheee.. actually ini semua hasil kesepakatan kami sekeluarga..kali ni tiada warna yang terak-terang atau contra unutk hari raya pertama..semua akan kelihatan seolah-olah nak pergi majlis pengebumian..kan..kan...huhuuu..

apa2 pun i'll make that colour not look ugly on my first day RAYA..weehee~




2) LOKASI PERTAMA ANDA KUNJUNGI UNTUK BERAYA?

of course lah ke Masjid untuk solat sunat aidilfitri :))))
lepas tu balik rumah, makan bebanyak-banyak sampai perut jadi macam belOn..agagagaaaa...
aipp! TAMAU macam tu dah..kali ini sy nak diet (ye la tu!)



3) MAKANAN KEGEMARAN ANDA DI PAGI RAYA?

rendang yang di hasilkan oleh tangan ibu sy and nasi impit..takde ketupat, kehkehkehhh...rendang ayam yang ibu saya masak memang superbbb! ohh! bukan itu saja, malah ibu sy akan masak daging masak black paper...super deper yummy!

kalau boleh memang lepas solat kat masjid pagi-pagi tu..teru ngap semua makanan yang terhidang oleh my ibu n my sister (apa sy buat time tu? ZZzz) ...


VS



4) LAGU RAYA YANG PALING MENYENTUH HATI?

lagu raya yang akan buat hati sy tersentuh ialah sepasang kurung biru & dendang perantau, lagu sedih bro! mesti lahh lagu sedih kan kalau hati dah tersentuh..huhuu

kalau nak lagu ala-ala happening gitu lagu selamat hari raya ..nah hambik kau..punya banyak lagu selamat hari raya yang ada...siapa nyanyii..heheee...

JOM layan lagu raya!
one of my FAVORITE!!



5) BERAPA RUMAH ANDA AKAN KUNJUNGI PADA HARI RAYA PERTAMA?

banyak lahh..lepas ke satu rumah kesatu rumah lagi..tettt~ tak terkira..agagagaaa..



6) BERAPA PASANG BAJU RAYA ANDA ADA?

dah nama pun perempuan..mesti lah lebih dari 3..kalau tak lebih tak sah!
kalau boleh nak 30 pasang, al-maklumlah rayakan 30 hari..weehee~



7) ADAKAH ANDA SEORANG PERANTAU?

yess..sebab sy study dekat paris..ahakss..
pilah je ...so, sy bukan perantau...
TQ :)



8) DI PAGI RAYA, PART MANA PALING SEDIH?

part paling sedih time nak salam bermaaf-maafan dengan IBU n AYAH n ADIK BERADIK..



9) MENU PAGI RAYA DI RUMAH ANDA?

1. rendang ayam -ibu sy masak-
2. daging black paper
3. nasi impit
4.rendang kerang -kakak sy suka..tu pun ikut mood dia nak masak ke tak
5. lemang
6. kuih-muih!

etc..etc..etc..



10) KAMPUNG IBU @ AYAH ANDA BERAYA PADA TAHUN INI?

setiap tahun memang akan balik kedua-dua kampung..tahun ni tak sure balik kampung belah ayah dulu ke atau belah ibu..yang pastinya kedua-dua kampung akan balik..




i'm finished answering all question!!!

NOW YOUR TURN!!!

sy tag:
fatin hanani
apexogamy
ain suraya
melin chomot
maya lisa


jawab jgn tak jawab! :)))


and


SELAMAT HARI RAYA !!!!
maaf zahir dan batin!


p/s: nak duit raya ^_^


tataa~


thanks for reading this :)

Surat Cinta KAHH?

assalammualaikum

i wonder..and keep wonderinggg!!!! what?

tetiba je ibu sy hulurkan satu surat..i was like..HUHHH??? apa ni ibu?..ibu pun cakap 'tak tahu lahh..surat kamu, check lahh"
bila di belek-belek surat tu 


its look like this...
ada my name..and address (which i dah hide) and sgt pelik sebab takde stem..jarang dapat surat tanpa stem..and ada chop merah..lagi lah sy tak tahu...wondering..wondering..


then, tetiba nampak sign seperti dalam gambar..aikk! biar betik dari L'OREAL ni...offer jadi model ke??? (berangan nak hebat je!)..then dengan perasaan yang tak sabar-sabar ni terus bukak surat tu..and....






















hihii....




























taraa~~~~

this what i got!!! i was like shock! double shock! and i'm thinking..kenapa tetiba pulak dapat lips smooth dari maybelline ni??? hurmm..
and suddenly baru sy teringat that day i ada answer a few question about maybelline produck via online of course..then, i NOTE that maybelline nak bagi suprise gift and terhad kepada 500 orang yang terawal menjawab soalan-soalan tu..

so i'm the LUCKY ONE! alhamdulillah ^_^
and jyeahh!


nanti sy nak try my new LIP BALM..color changing lip balm tw! means that..lip balm ini boleh membuat bibir kita berubah warna..maybe ikut warna darah kot..sebab kebiasaan nya macam itu..apa-apa pun..nanti sy cuba! wait for my opinion about this LIP BALM okeyh :)))) (next entry perhaps)


tataaa~


thanks for reading this :)

lets break our fast at WaroenG PenyeT

assalammualaikum

haa! selalu dok baca entry orang, depa dok berbuka puasa kat sana lahh..berbuka kat situ lahh..berbuka kat sinun lahh..jelesss wokeyh!..sebab i terperuk di hutan belantara untuk menuntut ilmu..gitu!

kali ini i dapat break my fast dekat luar...yippykaee!

tempat yang menjadi pilihan hati i ialah....WaroenG PenyeT! like daa~ siapa tak tahu waroeng penyet ini apa kan..so, tak payah lah nak explain panjang lebOorrr...i' sure you all know, kan?



PURPLE LOVER! ...all in purple (exception for my bag and pants)  
on my way to THE CURVE! the place where the waroeng panyet located


VINTAGE OWL RING in PURPLE too!
bought it from kak eQeen! thanks siss!



so, here we are :)
see! Indonesian Food Traditionally


kali ini sy berbuka puasa dgn HINCEK S.R (dah turun pangkat..huhuu)..
thanks hincek S.R sebab sudi ajak sy keluar untuk berbuka bersama-sama and belanja :))) (ayat belanja tu yang UP!)..


muka tension ke HAPE??? belek lah phone tu sampai kenyang!!!huhuu..


ni sah sah muka BAHAGIA! nak makan! nak makan! nak makan! 
*acah2 hentak meja gitu...   :))))


kami kebulOq! 

sampai je makanan terus ngap! ehh! tak lupa jugak untuk baca doa dulu...tanda kelaparan kami..


menu pilihan kami :-
 2 ayam penyet
 2 nasi putih
 1 soup rawon
1 ice lemon tea
1 milo dinosaur 




makanan nak tunggu lama sikit sebab SUMPAHHH ramai gylaaa orang time tu..kami pergi banyak kali then dia kan full reservation! T___T punOh harapan buat seketika..
jadi kami pun terus kan pejalanan ke 7 eleven..konon-konon nak alas perut dulu then baru pergi balik ke Waroeng Penyet tu..



lepas azan..hadap lah makanan yang ada dulu..and nasib baik lahh hincek S.R ni bawak burger dari Cr.Junior..teralas jugak perut yang turut berkumandang seakan-akan azan...ngeheheee...


then, baru kami ke waroeng penyet semula..untuk makan..tu pun kena tunggu lama..so AMARAN! siapa yang berangan-angan nak berbuka puasa di sana sila lah buat reservation seawal yang boleh..kalau datang lambat..BYE BYE je lahhh!


till then,

tataa~


thanks for reading this :)

Tuesday, August 23, 2011

21 Ramadhan bersamaan 21 ogos

assalammualaikum

hello ^_^

sehat kah anda anda semua..di bulan ramadhan yang mulia ni..dah masuk 10 hari terakhir ramadhan..bila-bila je boleh berlaku nya lailatul qadar..bertuah lahh siapa yang dapat beribadah malam tu..i hope i dapat lahh..aheee~

so,21 ramadhan yang lepas...again! i berbuka di luar..dekat pilah jewp..tak jauh mana pun..belum berpeluang nak balik KL sebab busy dengan test yang beratur ambil giliran..tettt~ tett~
kali ini sy berbuka puasa bersama MY LOVELY EX-HOUSEMATE yang super duper! heheee..(pujian yang melampau, tapi ikhlas dari lubuk hati sanubari ini) 

akhirnya, dapat jugak kami gether sama-sama..yippy! dah setahu kami hidup di pilah ni wokeyh..and dah setahun lebyh jugak umur persahabatan kami :))))))

here we are..fatin , yna and me

kami sampai lambat sikit lahh but bila dah sampai2 tu sembang2 jap then make an order :datang-datang order dulu..weee~

my manu:-
1. Bihun Tom Yam (sOdap wa cakap sama lu~)
2. Fresh Orange (basah tekak waa..l)
3. Udang Goreng Tepung (memang tak boleh miss)



kalau kat kolej tu i makan makanan bungkus yang dibeli di bazar ramadhan dalam UiTM Beting, Pilah ni..tak pun kat cafe..menu yang menjadi pilihan ialah nasi ayam, kalau tak nasi kerabu..tak banyak pilihan sangat..but still okeyh sebab boleh di makan kan..heheee....tapi sekali kala dapat makan kat luar tu yang selera besar..semua benda nak makan..sebab kat dalam U tak boleh demand2 sangat..kehkehkehhh..rebut peluang yang ada =P


diba makan nasi paprik, kalau tak silap sy lahh..hee~


fatin makan nasi goreng ayam and yna makan nasi goreng USA..
*tekak tengan menelan air liur ni


yna and me..yayy! makan..makan..


candid! from syaza and diba :)))
abang kat belakang tu sibOk je nak interframe jugak..ahakksss...


sy makan bihun tomyam..
yummy! bila nak makan ni kena extra semangat sikit..kahkahh..


syaza makan nais gorng cili padi!
walaweyhh! pOdas nyor! wa tara tahan sama pedas..pedas sikit2 tu boleh lahh :)))



seper duper HOT! 
fatin pakai LONG STYLE SATEEN SHAWL MAROON COLOR from pikalurve
muka fatin terover putih sebab ambil gambar dalam gelap then flash terover mak nokss..ni semua gara-gara phone diba..kehkehkehh... :DDD


what the heck! my face look so dull & tired..am i tired??? *have no idea =.='
tp sedihh jugak lahh..mira tak dapat JOIN kami ..sob sob sobb T__T
apa2 pun pika cayanggggg korang ketat2X..seketat getah bila ikat kerepek tamaw bagi lemau tu..agagagaa..memandai buat peribahasa sendiri..



till then,


byee~


thanks for reading this :)

Thursday, August 18, 2011

10 RAMADHAN yang lepas

assalammualaikum

as always, cerita basi..walaupun sekarang dah 18 RAMADHAN nak jugak cerita pasal 10 RAMADHAN hari tu..huhuu..hari tu merancang nak berbuka sama-sama dengan classmate (girls only)..janji janji mulut je masing-masing and akhirnya menjadi jugak kami berbuka sama sama..yeayy! tempat atau lokasi menjadi pilihan kami ialah dekat gerai depan UiTM MELANG..mula-mula ingat nak makan di sebelah UiTM MELANG, tapi tutup pulak kedai nya..jadi kami beralih arah ke gerai yang berdepan UiTM ME:LANG..waktu kami berkumpul pada pukul 6.15 petang selepas habis kelas account (pukul 4.00 petang) jadi kami dari UiTM BETING ke UiTM MELANG..jangan pening ye..KUALA PILAH ada dua UiTM..bhahahahaaa...

Girlsssss..JOM! ahaksss..


muka orang penat..puasa lahh katakan...
Ahhh! sudah..puasa jadi alasan pulak kan..


my geprennnnssss! my Classmate :)
(AT110 3C2)


tengok makanan-makanan yang meliurkan..sabOOOoorrr je lahh..
masing-masing tak sabar nak makan..dalam hati tu bila lahh nak azan ni...


what i eat???
1. KUETIAW KUNGFU  ..wachaaa~ wa kasi kungfu sama lu~
2. AIR HORLICK PANAS .. actually mintak horlick ais..dapat yang panas..caittt!
3. UDANG GORENG TEPUNG ... memang teringin nak makan..dapat jugak..
4. TOM YAM .. perghhhhhhh...sOdap!





gambar tom yam takde sebab abang tu hantar lambat..hihiii..



muka kemaen exited lagi  >.<
dalam hati tu berbunga-bunga bila nak azan neyhh..!!! agagagaaa...


ARA n KYRA 
senyum senyum jugak..tapi muka tanda kelaparan tu tidak dapat di sorok ye..haaaaa


ME n FAIZAH n RIN n YUNI
senyum ea korang..senyum cepat :)))))))))))


UMI n ME
umi lagi tak sabar-sabar..ye! tolong lah percaya..ye! ye! ye! :))))


selapas bunyi azan je semua terus doa and terus ngap makanan yang ada..yummy! time makan memang takde pandang kiri kanan lahh kan (tipu2X) .. makan sekenyang-kenyang yang boleh..sampai perut menjadi kembOng macam BUNTAL..tapi seronok jugak bila dapat gether sama-sama, makan sama-sama, buat kelakar sama-sama, gelak besar terbahak-bahak bersama-sama, bergurau senda sama-sama, sepak tampar sama-sama..semua nya nak sama-sama jerrrrr...ngeheheheeee..



okeyh lahh kami balik dulu..

tatatititutu~



thanks for reading this :)