Monday, June 27, 2011

one three hundred eight eight two five two five

assalammualaikum

hey people :)

kenapa tajuk sy kali ni cm korang pernah dgr je kan???heee..cm nombor tepon pakwe korang kan..tak pun nombor tepon gf korang..heheee..blaa blaa blaaa...
baru2 ni sy dgn kwn2 sy keluar pergi seremban..perbincangan ni berlaku time dlm lecture theater, time tu kami ada ceramah LDK madul 3..tgh lecturer bg ceramah perut bergendang and terus terfikir nk mkn pizza..dlm fikiran tu cuma ingt pizza pizza pizza..memandangkan last sem kwn sy (umi) dh janji nk blanja pizza hut..akhirnya..dia berjaya tunai kan nyaaa....
THANK YOU! (sambil senyum kembang2 cm kambeng..)

ready to order miss?


buat order cpt2 ye..laju2 ye..sebab perut pika dh bergendang gendut
(gendut tu bukan gemok ke?bhahahaaa)


umi teruja dpt minum asai boi fizz..sedap!..kalau korang tido minum air ni mesti terus segar..FIZZZzzz!


sy minum ice lemon tea..warna dia cm pudar je..but rasa sama je cm ice-lemon tea yg lain..mybe tak terlalu masam lahh..


garlic bread ..
sy tak tahu lah knp..dtg2 je garlic bread ni sy teruja tgok warna nya..nk masak cepat ke apa ni?..sebab ada kesan cm nk rentung2 sikit..nmpk kan??



rentung sikit je tp tak lahh rasa pahit malah ragup..sedap jugak sy tibai..nk nk cicah dgn mashroom soup..
yummy! yummy!


ni lah pizza yg menjadi pilihan hati kami pd masa tu..hawaian chicken ..tgh lapar..
bila dpt menu semua nyaa nk order..


my side food! tak lain tak bukan..seafood lasagna..kalau korang perasan..ada dlm entry sebelum-sebelum ni jugak..everytime sy mkn kat pizza hut ni..seafood lasagna mesti menjadi pilihan hati..
perasan tak? perasan tak? ..tolong lahh kata ye!..huhuuu..


enjoy our meal..siap mintak extra cheese wokeyh..
mmg tertarik menarik kau mmg da BOOM! cheese nya meleleh-lelehh..


umi side food..speghetti bolognese..sedap jugak lahh..
cm speghetti lahh..but for me i prefer creamy carbonara :)


lapar..laparrr..
dpt jugak menelan pizza akhirnya..bayangkan lahh kami menahan perut dr pg sampai ptg (kami sampai pizza hut waktu ptg) sebab nk mkn pizza hut tw..


ni pulak side food kaka..chocolate volcano..sedap tw!


kaka punya side food but sy yg rasmi kan..ngahahahaaaa...bab mknan ni ..laju je sy :)


muka apa tahh..cm teruja pun ada..cm lapar and jakun pun ada..sbb sy jrg order side food cm ni kat pizza hut..


second umi pulak yg mkn..bila lahh turn kaka ni kan..huhuuu...
sabar ehh kaka..kaka maintain senyum jeee...sebab bergambar..heheee..

overall..kami mmg kenyang and terus jalan2 kat area terminal one kat seremban..yup! kami mkn kat PIZZA HUT TERMINAL ONE, SEREMBAN...sy first time pergi terminal one tw..kalau before this sy selalu pergi jusco kat seremban 2 je..jrg nk pergi terminal one ni..not bad jugak lahh..tak kn nk ckp bad pulak kan..huhuhuuu...

kalau korang ni jenis bz org nya..manalah tahu bussiness men ke, kerja 24 jam je ke..apa ke..tak sempat nk usha menu2 yg ada kat pizza hut ni..korang boleh layari http://www.pizzahut.com.my/ utk maklumat lanjut..skrg pun pizza hut ada buat promotion..cuba jgn tak cuba..anda click anda tahu..jgn tak click but buat2 tahu..sekarang ni semua benda di hujung jari anda...believe it or not :P


byee


thanks for reading this :)

Thursday, June 23, 2011

ajabnya angka pada TAHUN 2011

assalammualaikum

hi..sesungguhnya ciptaan ALLAH itu sgt2 ajaib and ada kelebihan nya tersendiri..bukan itu sahaja..setiap kejadian tu mesti ada hikmah and keajaiban nya tersendiri..

PERCAYA LAHHHHH! (nyanyi ala-ala dato' siti nurhaliza)
 walaupun sore tak sedap..ngee~

kalau di renung-renungkan lahhh...
tahun in kita akan mengalami 3 tarikh yg jarang berlaku dalam setahun iaitu
- 1/11/11,
- 11/1/11,
- 11/11/11

betol tak???


bukan itu sahaja,ada lagi perkara yang boleh buat and terkejut...nak tahu?
 cuba ambil 2 angka akhir pada tahun kelahiran kita dan tambah kan dengan umur kita pada tahun ini (2011)..jeng jeng jeng..keputusan nya mesti 111
kalau tak percaya..ce cuba cecuba..kompom betol..huhuu..

haaaa??? acam ne?betol tak?


dan dan dan...
pada bulan oktober nnty kita akan ada 5 kali hari isnin, 5 kali hari ahad dan 5 kali hari sabtu..perkara ajaib ini akan berlaku pada setiap 823 tahun je okeyh...ajaibkan??

tak pasti lahh benda ini ajaib atau kebetullan..
but, fikir-fikirkan dan selamat beramal!


thanks for reading this :)

Wednesday, June 22, 2011

mood melayang

assalammualaikum

hi ;D

sy nk bt ni post paling pendek !

muka org penat and penat still penat..daa~

T_____T

status: tak paham2 lagi ke..PENAT LAHHH! ngee..


okeyh..bye

thanks for reading this :)

Monday, June 20, 2011

Fun Fair at senawang

assalammualaikum

hi, apa kah khabar anda semua? thanks to those who still interested lg nk read my blog yg kian hari kian semak..huhuuu..jumaat baru2 ni sy ke senawang dgn my girlssssss(my trio-friends) utk ke Fun Fair..time ni seyesly unplan..biasanya bila plan mesti tak jadi but bila tak plan..mesti jadi..

kami ke senawang..cm mne tah citanya..ira tepon and kata nk g senawang tak?(with her bf) g funfair??..mmg jerit2 semua nk lahh..memandangkan cost naik teksi mahal dr pilah ke senawang..jadi kami sewa kereta..lagi murah and bebaloi..walaupun kereta tu bnyk gila mkn minyak aww..ggrrrrrr..redha aja...

me and ira..

dr pilah kami ke rumah bf ira utk jemput bf dia and terus pergi senawang..mula2 mcm2 konflik berlaku..sekejap itu..sekejap ini..pening jgk lahh..


kami sampai time magrib and mencari tempat utk solat magrib..


you smile i smile :)

time ni kami nk solat and READ HERE!

pastu dh settle semua..kami terus ke Fun Fair..mula2 masuk, exited kemaen.. semua benda nk main..but yang paling menjadi pujaan hati yg mmg betol2 nk main is ALI BABA..perghhh...

nama pun Fun Fair..dtg kalau tak beli token tak sah..kalau tak beli cm mne nk main..
kena bli jugak lahh..


wif kaka..


ni lahh bf ira..putih bebeno!..bf dia ketaq perut nk main game yg adventure2 ni..so dia main BUMPER CAR
ira and kaka join sekali..

aikk..org lain dh gerak, ira tak gerak-gerak lagi ke..huhuu..


seronok tgok org main..langgar sana..langgar sini..
pastu sy and umi, gelakk besorrr

next, kami ke game yg mmg menjadi tumpuan utama semua yg dtg kat Fun Fair ni..iaitu ALI BABA..
game ni really menguji kemacho an..

belum mula lagi..tu pasal masih mampu tersenyum..kemaen exited masing2..dlm hati tuhan je lahh yg tahu..


yess..kami ada kat atas tu...kami di lambung cm hapaa lagi..pusing dh lahh laju..pastu tak henti-henti
kat atas tu sempat jugak lahh menjerit-jerit cm org gylaaaa..

budak lelaki kat sebelah sy tu..dh mencarut-carut..hahahaaa..tu pasal sy ckp permainan ni menguji kemacho an seseorang..ngehehehee...bf ira, awl2 dh surrender..

wif kaka..sje2 nk show ALI BABA kat belakang tu


umi..berangan lahh dpt bear yg besar2 ehh..huhuuu..


game kedua yg sy main is..XENON..perhh..pilih game semua yg jerit sampai anak tekak terkeluarrr je..


umi and kaka


me..dgn muka tah pape..senyum dlm ketakotann..


get ready everyone :)

meh nk story sikit time kami naik menatang ni...gila babeng dia pusing sampai terselak semua tudung2 sy aww..sampai tudung member sy ni tercabot-cabot di buat nya..pusing dh la laju and tak berhenti-henti kejap ke atas kejap ke bwah..waaa~ pening~~~~
bila menatang ni dh benti..masing-masing tk boleh berjalan kepala tgh berpusing-pusing..pening gylaaa....

sempat jugak nak posing.. tgh pening tu..


kaka mmg betol2 pening and sampai muntah2..

walau pun pening2..tapi puas hati lahh jugak..takde lahh mebazir sgt..


hope we will always be together..ohh my trio! *jiwang jap!


dorang kena berhimpit kat belakang..huhuu..sabaq naa~

then lepas hilang pening and dh puas main kat Fun Fair tu..alarhh dua game je yg menarik minat sy..yg lain tu biasa-biasa je..cm permainan budak-budak..huhuuu..

kompom perot lapar..pergi mkn jap and terus g overnight kat PD..

first2 kami ke Teluk Kemang..coz ira kata tempat tu best..but bila sampai pantai nya gelap gelitap lahh pulak..maybe waktu siang2 je kot yg best..

besi tu mesti sedih and parah coz tgh menahan keberatan sy..hahahhaaa...


apa tah lagi umi..hahhaaa..gurau2!


kaka...muka org penat and mabok kepeningan..sabar ye kaka..


and the shadow of the night..


semua red eyes..sabooo je lahh..pkai camera caboq ceq ni haa..huhuu...at least nmpk jugak kawan2 sy ni dr pada gelap je..kn???..

dr Teluk Kemang kami PD utk ke tempat yg lebih cerah sikit (tak sure nama tempat tu) .. tempat yg sama time Overnight before this

dh nma pun overnight..malam tu kaka dh tumbang dulu..dia tido paling awal..ngantuk sgt lahhh kot..
ira and bf dia g jln2..sy and umi kami bersembang-sembang je lahh..
borak mcm2..and smpai tertido dlm 30 minit je..then dlm 4 lebyh pg cm tu kami gerak ke pilah coz ira nk prepare dia nk balik rumah dia (kat seremban)..
sampai dlm 5 lebyh pg cm tu..pergi singgah gerai yg bukak utk minum2 pg..and hantr bf ira kat rumah sewa dia..kami terus menuju ke Masjid Raden kat pilah ni utk solat subuh..

muka original..
time suboh-suboh ni..sejuk and masing bergegas utk solat..heee..

mmg hevok sgt date dgn dorang..nnty keluar lagi ekk..

sampai situ je lahh ye..

tataa titii tutuu~


thanks for reading this :)

tibai KFC sepuas hati

assalammualaikum

hello readers :)
gooodddd morninggggggg!!!..okeyhhh..time sy tuleh entry ni..sy kat dlm makmal bahasa 1 kat U..hahaa..baru lepas bt presentation about the advantages and disadvantages of social networking..but now miss suruh procced and search pasal research kami (pika & umi) iaitu THE EFFECT OF SOCIAL NETWORKING..tgh reserach but tak bnyk pulak..sebab kami search kat google scholar..google scholar ni article org dulu2 and semuanya fact..smbil mencari sambil mengupdate blog...ngahahahaaa..

sje nk update entry pasal kami pergi KFC beberapa minggu yg lepas (which is dh lupa hr apa and bpe hr bulan..) ptg tu sje2 je gurau2 dgn dorang ni (kalau tak bergurau tak sah!) nk g kfc..pastu dh jadi seyes sebab sy nk mkn kfc..laparrrr..and plan memain terus jadi kenyataan .. malam tu kami amik teksi dr U ke pekan pilah..to enjoy our meal..yummy! yummy! ...

ada lahh bergambar sikit..jom usharrr

muka puas hati ke apa..tak tahu lahh..
yg penting dh bahagia sebab dpt tibai ayam KFC and chessy wedges pluss extra and additional cheese..tak pesan additional cheese tak sah..(kene workout lebih2 han ni)


what i eat..
time sy write blog ni sambil berlapar dalam makmal ni..umi sibuk msg..sy pulak sibuk usharr gambar ni..dh lahh pgi2 mmg tak breakfast..ehh, nk breakfast apa nya..sy puasa lahh..sabarrrr je lahh!
laparrrrr T__T


di temani oleh mereka-mereka..umi and kaka..masing2 lapaq KFC..
dorang pun dok cilok waa punya additional cheese..


dh mkn and masing2 kenyang..bergambar sakan..pastu turun bawah ( KFC pilah 2 tingkat wokeyh!) nk buat pesanan (take away) sebab member sy, cik fatin order snke plate..sambil tunggu pakcik teksi dtg sy pun sempat membedal sundae kat KFC ni..umi makan ice-cream milo and kaka sama cm sy mkn ice-cream sundae..

lentok..lentok hepy sebab dpt mkn sundae..sy suka sundae mcD lagi memandangkan mcD takde kat pilahh ni, jd sy dpt tibai sundae KFC pun jd lahh...semua ice-cream sy tibai termasuklahh ice-cream Malaysia..ice-cream malaysia yg buat sendiri tuhh..pek2 dlm plastik panjang and sejukan dlm peti ais..tak kan tak tahu kott..ngeheheee..

so..sampai sini je ehh..tak nk cite bebanyak sebab takot sy lapar kunk tergugat iman..
perut dh berbunyi-bunyi dh ni..waaaa T__T

sudahhh..sudahhh...heee..

byeee...


thanks for reading this :)

Sunday, June 19, 2011

when i ask "where i can find surau here?"

assalammualaikum

hello readers :)

kalau berjalan jauh2 or lama..surau, masjid or tempat beribadah mesti menjadi tumpuan utama utk semua muslim sebab ia merupa kan kemudahan bg umat islam utk menunaikan ibadah mereka..betol kan..

sesuatu perkara berlaku..benda ni bt sy rasa malu nk ngaku org melayu pun ada tw..

ia berlaku time sy and my trio-friends tgh lepak2 kat senawang jap..time tu nk dkt magrib dh..kami pun nk g solat..pusing2 kat area tu mencari masjid or surau utk solat..and sy bukan nya terer sgt kat sini ..so,kami pun pergi bertanya-tnya

mula2, kami tnya kat sorang kakak ni..sy rasa melayu and free hair and sexxy, dia kje kat stu kedai bju apa tahh..sy pun tnya..

pika: akak, tumpang tnya..kat mana surau terdekat kat sini eh?
kakak unknown: tak tahu lahh (sambil menggelengkan kepala)
pika: ohh, thanks (sambil buat muka pelik)

dlm hati sy time tu..nk tnya je, akak tu solat kt mne...hahaaa..
jelas sgt kakak tu tak solat sebab tempat solat pun tak tahu kat ne..nk kata cina, takk!..sebab mmg kompom dia melayu..tp tak tahu lahh kalau rumah akak tu dekat2 area senawang and dia balik d solat dulu ke..(mustahil lahh)


pastu kami jln2 lagi kat area senawang tu, coz tak puas hati sgt dgn jawapan akak tu td..


and kali ni tnya kat kedai mkn pulak..jawapan yg mengejutkan sy..

pika: excuse me, where can i find the nearest surau here?
women unknown: there is NO surau here
pika: haa? no surau..(biar betol?)
women unkonwn: yes. (sambil bermain dgn fone dia)
pikaohh..okeyh, thanks 

what the fishhhhh!!!!! NO SURAU??? tak kan dh bina tempat yg maju cm tu takde surau or masjid???
abis org2 muslim semua tu solat kat mne????...

pastu kami terus ke petronas utk tunaikan ibadah kami..but benda ni still bermain-main dlm fikiran sy sebab surau and masjid ni sepatutnya di bina di semua area bg memudahkan utk muslim semua solat..

apa nk jd dgn dunia skrg ni?
sedarlahh bahawa bumi kita ni dh tua..kiamat sudah hampir...
skrg masih sempat utk berubah and taubat!

hopefully apa yg cuba sy sampai kn ni dpt memberi ikhtibar kpd semua..


p/s: sy pun belum cukup sempurna..nobody perfect!.. sy bt cm ni utk diri sy sendiri juga :)

byee..


thanks for reading this :)

Happy Father's Day

assalammualaikum

hello peppssssssi..heeee..

lately sy agak ke bz an sikit..so jrg update blog..maaf ye :)

first2 skali..sy nk wish selamat hari bapa kpd semua bapa2 di Malaysia..and tak lupa jugak selamat hari bapa kpd ayah sy yg tercinta iaitu EN. HASHIM BIN BUYU! ..happy Father's Day ayah..
pada hari bapa ni ada lah masa utk kita mengenang semula jasa2 ayah kita selama kita hidup di muka bumi ini..sejak awal2 lagi kita bukak mata..



ayah sy sorang yg bertanggungjawab..dia menjalankan tanggungjawab nya sbgai seorang ayah yg sgt2 berkaliber gitu..sy pernah rsa yg sy adalah manusia yg bertuah sbb dpt ayah cm ni..ayah yang the best in this world..ans sy pernah berharap bila dh kawen nnti sy boleh dpt suami cm ayah sy ni..huhuu....ayah sy membesar dr seorg yg susah and skrg dia dh berjaya dlm hidup dia..and ramai jgk org yg jd kan ayah sy sebagai ROLE MODEL mereka..

walaupun sibuk dgn keja, ayah sy still ada masa utk di luangkan utk family nya..always nk bt yg terbaik utk family dia..ayah sy ni jrg nk marah2 org sesuka hati melain kn kita mmg salah..ayah sy willing to do anything asalkan anak2 nya study and mencapai kejayaan pada suatu hr nnty..

waktu kecik2 dulu..sy engt lagi time sy and adik sy malas nk solat (kecik2 lagi,tak tahu pape)..ayah sy siap reka lagu utk kami bgun solat..hehee..dia nyanyi smpai sy bengang and bgun terus solat..dulu kecik2 sy tak suka dgr..sebb liat and susah sgt nk bgun dr tido..skrg bila dh bsr..bila fikirkan balik..ayah bt semua tu utk masa dpn kami and nk didik kami..

and kalau nk di kenang jasa ayah sy ni terlalu bnyak..sy tak boleh bygkan hidup sy akn dtg takde dia..seyesly..ayah sy is everything..semua nya diaa..hee..


I LOVE YOU, AYAH! 



thank you ayah! you brighten my life..
thank you soo much!


bye2!

thanks for readingt this :)


Wednesday, June 15, 2011

ice-cream caramel yg affordable?

assalammualaikum

hello everyone!

my new sensation ..takde lahh new mana..dh lama dh jd sensation..baru nk share dgn org..

sy mmg peminat setia ice-cream...pantang nmpk ice-cram..rutin diet sy akan hancur bila sy lalu mana2 stall ice-cream..mesti nak beli..kalau boleh nk semua flavor..kalau bab flavor pulak..sy suka flavor chocolate, oreo, chocolate chip, strawberry and caramel..vanilla tu sikit2 lahh..sy paling tak suka flavor keladi..tak kena dgn tekak..so, stop pasal apa yg sy suka..kita ckp pasal ice-cream caramel..wokeyh? ..korang mesti nk sgt2 mkn ice-cream yg caremel yg murah2 kan..kalau nk ikutkan ice-cream caremel ni kebanyakkan nya price dia agak mahal and ada sesetegh org tak mampu nk beli..nak2 lagi kat BR..

soo, sy nk promote stu ice-cream caremel yg sedap and bnyak and MURAH!

Chocolate Caramel Sundae~licious by King's

ni dia ice-cream yg sy sibuk ckp (tulis) td..it cost you only RM 6 plussss.. (lupa harga) or lagi murah..but still affordable right? dh lahh bnyk!..kalau kat mana2 stall ice-cream  RM 6 plusss cm ni maybe you just dpt mkn dlm cup yg small je kot, belum kira sekali dgn tax 5%..am i right?

ice-crem ni korang boleh beli kat mana2 merket (Giant, Tesco, Carefore, or othrs) berhampiran..maybe ada jual..jgn lahh cr kat kedai runcit pulak..tp tak tahu lahh kalau ada kat kedai runcit jugak..


ini lah rupa ice-cream caremel bila di bukak penutup bekasnya..caramel and chocolate chip pun bnyk!
sgt2 sedap..tekak dh terliur ni..sedapppppp.....


muka bukan main exited and teruja (maksud yg sama je kot) lagi bila mkn ice-cream ni..alarhhh! abaikan muka sy ni keyh, focus kat ice-cream tu.. wink wink ^_^
..jimat duit poket i sikit..boleh shopping benda lain (dgn lebih bnyk)..

so, for those who nk sgt2 rasa ice-cream caramel..you can try it..and make sure you bring your friend along..sebab ice-cream ni bnyk..melain kan you boleh tibai sorg2.. :)


belum cuba belum tahu..so, cpt2 pergi cuba!

bye2

thanks for reading this :)