Tuesday, May 31, 2011

hello semester three

assalammualaikum

hey hey..

 back to december lagu taylor swift, okeyh..takde kena mengena dgn sy punya cerita back to pilah for semester three..pejam celik, pejam celik, pejam lamaaa sikit pastu celik balik, tgok3 sy sudah semester tiga..wahh! cepat kan?? kan?? sebenarnya niat hati ni kalau boleh nk lg cepat habis..lagi cepat lagi bagus..sy malas nk pikir bnyk2..maklumlahh org kuat memikir cm sy ni..huhuu...okeyh memikir pun tak de kena mengena dgn cerita sy balik pilah ye..hee..

just to inform everyone..i dah ada junior...what is for??? nak belagak samseng lahh ye..nk belagak terer..cm tu?hihii..tak kesah pun..wekkk :P
coz sy ni susah sikit nk berkenalan dgn org..kdg3 senior ke junior ke pada mata sy yg mmg sah2 rabun plus silau and kilau ni semua nya sama je..niat yg sama and satu, iaitu nak sambung belajar ke IPT..betol tak? so no reason for me to say that .."ehh, kau junior..kau lahh kena tegur aku dulu..asal lakk aku nk tgor kau ..jatuh standart aku sebagai senior wokeyh!" takde makna nya sy nk cakap cm ni..takde masa utk ni semua...hahahaa..bg sy kalau u nk tegor,tegor lahh..tak nk tegor, sudah! sshhhhh je..jgn ngata blakang pulak ye..huhuu..sy mmg tak reti nk ramah tamah sgt..maaf ye :)

sy ni mmg tak reti nk bertegur sapa dulu bak kata org tu "ehh, sombong betol minah ni bajet2!"..hahahaaa..seyes kalau org start perbualan dgn sy..sy sambung cerita cm F1 keyh..hahahaa..ye ye je..mmg tak reti nk mula dgn apa..budak sama batch sendiri pun tak reti nk tegor sapa ni kan junior mahupun senior..maaf again :)

okeyh keterangan tu semua ada kena mengena dgn semester baru ni..dalam hati ni kalau boleh dh berangan-angan semester lima dh tw..berangan je lahh..bhahahhaaa..

and tetiba ramai pulak yg menanyakan.."result cm mne?"
sambil senyum and senyum and tak tahu nk ckp apa..sy hanya mampu ckp alhamdulillah LULUS! (kalau boleh dlm hati ni tak nk ckp..hehee..) ..but part yg sedih nk cerita is..the same thing happen again like last sem .. i almost nk dean list..but tkde rezeki lagi.. belum masa nya lagi..padan la dgn muka sendiri, kan? .. bnyak sgt bersuka ria..huhuu..org sibuk study, u main FB..and dgr kabar2 angin sepoi sepoi bahasa gitu..ramai jugak lahh kawan2 sy yg dean list ni..TAHNIAHH ye korang!!!!!!!!!!!!! especially yg baca blog pika ni..bagus2!..rajen2 lagi..teruskan study :)
sy nk teruskan tidooo je..bole tak? zzzzZZZZZ..

btw, cerita pasal the day to register kolej hr tu..
waktu hari pendaftaran sy lambat sikit coz parents ada hal pg tu..and tak sempat lah nk join berdaftar dkt bawah sm ni..kena pergi daftar ke pejabat kolej (NR) ..and everything okeyh dh settle but cm biasa lahh, kena perli dgn mama (ketua kolej kot..lupa =_=' ) la kan..huhuu

 cerita pasal bilik pulak..kalau cm sem lepas sy dpt tingkat lima..tapi sem ni sy dh upgrade sikit..dpt tingkat 4..wahh! makin turun, makin upgrade ye..ngehehee..
dh settle angkat barang semua nya..hasil pertolongan dr 2 hero (ayah & abg) and 2 heroin (ibu & sy)..alhamdullilah sy dpt roomate yg sy kenal time sem 2..satu housemate..nasib2!
mula2 masuk brg2 tu semua sy just simpan2 je..malas nk atur elok2..and keesokan hari nya baru sy susun..tu pun tak habis lagi..sy baru bawak half dr barang asal nya..ngehehee..bnya gylaa brg minah ni..jgn main2..semua binatang boleh main sorok2 tw..hee..

ckp pasal binatang, tetiba sy teringat kat lappy tiger sy..bersedia lahh nk dgr cerita sedih sy ni...hr esok nya sy nk dftar kolej hr tu(sabtu) tetiba ja my lappy tiger tu meragam..grrrr GERAMM! tw tk..tu sumber inspirasi sy tw..tapi sy mintak ayah tolong send kat mana2 tempat yg boleh repair lahh..hopefully everything will be settle between this week and next week .. *amin :)
pray for me ehh..
so now i update my entry ini cradit to my lovely friend FATIN HANANI kerana bg guna ladtop dia kejap & memahami situasi(bunkface kah?) sy ni..thanks ye fatin :)
kalau tak update sikit rasa resah gelisah je..tak tahu knp..heheee..

wahh! bnyak nya sy celoteh..jrg sy nk mengarang panjang2 berjela ni..takde gambar pulak tu..tak menarik lahh cm ni..ada ke org nk baca..hahahaa..

saja nk bg menarik sikit ( menarik ke? )..tgok lahh gambar sy time the day hari pendaftaran..

theme: kuning+purple (tak de rancang pun..pakai iron je bju mana2 pun, tk kesah)

buka sebel2 sikit..sebab dah berpeloh2 and mengah2 angkat brg2 sy tu semua..huhuu..
bnyak photo lagi tp dlm phone ibu sy..soo, nnty sy dh dpt..sy smbong cerita lg..

-> yang tak nak dgr tu..tutup mata..tak payah lahh baca kan..huhuu..
-> yg suka2 and rela hati nak baca tu..thank you!!! nnty sy bg gula2 satu..sy pos kat rumah korang ye..nak??

kunklusinya..wish me a very good luck for this semester keyh..i'll try my best!
*amin :)

bye byee :)

p/s: jarang sy bercerita panjang lebar ni..hee~

thanks for reading this :)

Friday, May 27, 2011

Bowlinging

assalammualaikum

hello readers :)

soo sad lahh..cuti sem dh nak abis..ahad ni dh kena daftar kolej balik..btw, ada jugak berita gembira..sy dpt kolej!!! yeayy..tak payah lahh susah2 nak cari rumah sewa..legaaa~

utk menikmati saat2 akhir utk cuti sem ni..kami keluar main bowling bersama-sama..my friends ajak keluar and dh lama sgt tak jumpa dorang semua..masing2 bz dgn study..sama lahh cm sy pun..
so, we decide utk hangout together gether..huhuu..

kami main bowling di One Utama..next to GSC..
siapa yg common dgn OU korang mesti tahu nye kan..

saiz kasut sy is 8..hahaa..kaki gajah..
masing2 tak bawak stokin..but..kami bt tak tahu je..wekkk :P


konon2 je..pilih bola semua yg ringan2 je..tak larat nk angkat..hahaa..


org suruh main bowling lahh..bukan bt cat walk..huhuu..
gambar candid yg di capture oleh photographer, shilaa..


tgok yg kat belakang tu..seronok ye..masing2 ke longkang..huhuu..
acececeehhh..cara sy ckp tu cm lahh terer main ehh..


dgn gerak yg semangat


nampak sgt mmg masuk longkang..hahahaa..
jujur lahh..sy ni mmg tak terer main bowling..
kalau dtg main bowling ni mmg takde niat nak fight dgn spe2 pun..just main utk suka2 je...sebab sy sedar diri yg sy tk reti main..bhahahaaa..


nasib baik lahh tkde bola yg di lambungkan ke belakang :)))


anies tgh pilih bola yg terbaik..huhuu..


score!!! hahahaa..


seronok ye korang..


faziana..dr dulu pandai nya..
jeles2..chomell ok org nya!


ni mira kamarulzaman
dia dh pakai gigi besi..asik senyum je keja nyaa..huuu..


lawan2..siapa score???


bola yg di pilih semuanya ringan 2 je..hahahaa..


time ni baru lepas main..pastu malas nk tgok belakang elpas main tu..pastu tgok2 strike! hahahaa..
kelakar okeyh!..semua dh sorak..sy baru nk pusing belakang..


khusyuk..


alalalalaaaa....buchuck2 masing2 ye..
comehh..


pink menjadi pilihan hati..
kelakar pulak bila tgok kasut tu..ngee..


acahcah je lebih..
padahal tgh tahan berat bola tu..hahaa..


photographer ;D


tgok lahh skor kami..
hahaha..pdan muka tak nmpk..kaborrr...
fuhh! tkde lahh sy malu sgt kan..ngeheheheee...



thanks korang :)


semua dh penat and happy :)


asik makan je..jom lahh main bowling pulak...huhuu..
tp berpeluh jugak lahh sy main..and seronok keluar dgn dorang..nnty kita keluar lagi ye :D

wink wink ^_^


byee byeee


thanks for reading this :)

HAPPY BIRTHDAY IBU!!

assalammualaikum

selamat pagi!
selamat tgh hr!
selamat malam!

hello readers :)

first sekali..sy nak ucap HAPPY BIRTHDAY to my mother!!!! 25 MAY lepas..hri keramat buat my lovely mother..malam tu kami celebrate for her birthday..tempat yg menjadi pilihan hati ibu sy pada malam tu ialah ICE ROOM..knp ibu sy pilih tempat ni sy pun tak sure..but femes jugak tempat ni..tempat ni femes dgn ice-cream .. mesti lahh kan..nama pun ICE-ROOM..but still ada makanan berat utk di nikmati...


asik makan je keje nya..dh terbukti..tembam gylaa..


kebetulan time kami dtg tu ada banner happy birthday..maybe org tu tak cabot lagi kot..kami pun duduk lahh tempat tu..kena lahh tema kan..


that my mother..tersenyum dgn penoh kegembiraan...hehee..


sekarang ayuh kita pilih menu..nak makan apa???


pelbagai jenis ice crean boleh di pilih..
kalau bukak lagi menu tu ada utk makanan lain jugak..


my brother and my sister..
adik sy tak ikot..


laparrrrr~~~~


ni apa yg menjadi pilihan mereka :-




this is my drink..strawberry apa tahh..
sedap2!


lupa jugak..two rib black paper kot..
seyesly sedappppp! mula2 ye2 je mkn pakai sudu..makan dgn cara proper la..lepas tu ada lagi yg tinggal terus ratah..nmpk sgt sedap nya..ngahahaa...


ni ice yg sy pilih..mix fruit snow ice kot..lupa =_='

semunya nama makanan lupa..makan tahu pulak ye..huhuu..nnty kena catat siap2 sebelum nk mkn tu..huhuu..


let's try the snow ice!


my mother...she totally happy that night!
kami pun happy jugakk lahh kn..


total up!
makanan kat sini boleh tahan jugak sedap nyaa...depends jugak apa jenis makanan yg korang pilih..kuantitinya berpatutan dgn harga okeyh..so, tak kesah lahh..

siapa yg masih dlm niat nk mencuba tu..di persila kan..
*mcm tempat sy pulak kan..sibuk2 nk promosi kat org.huhuuu

buntu nk mkn kt mana..pergi lahh ICE ROOM! :)))


btw, siapa yg berminat nk purchase sateen shawls yg sy pakai tu...
boleh usha kat pikalurve sementara stok masih ada!!!



byee byee


thanks for reading this ;)

Wednesday, May 25, 2011

semanis senyum mu ibu contest by yan

assalammualaikum

contest ohh contest..

sy di tag oleh cik kaki utk join contest ni..
contest ni di buat oleh cik penganjur sempena hari ibu baru-baru ni (masih baru kan)..
thank you for tag cik kaki!



contest end:  26/05/2011 
keputusan : 31/05/2011  

soklan yg harus di patuhi :-

1) nape korang sayang mak korang

first of all i wanna say "daaa~ siapa tak syg ibu.betol tak?"..heheee..
sy syg ibu sy sgt3! ibu sy lahh yang membesarkan sy dgn begitu ikhlas. walaupun waktu kecik2 dulu sy ni kuat nangeh and sgt2 nakal..dia tetap menjaga sy dgn penuh bertanggungjawab..menjaga sy umpama menatang minyak yang penoh..dulu sy suka marah2 ibu sy..sy pun tak tahu knp..kecik2 lagi asik nak marah2 orh..kena rasuk agaknya..huhuu..tp ibu sy tetap jaga and sygkan sy..kadang2 tu ibu sy asik membebel je..mmg tugas seorg ibu utk membebel kn?ngehehee..but, bila di fikirkan semula bebelan dia tu penoh dgn kasih syng and menunjukkan bertapa caring nya dia kat sy..
SAYA SAYANG IBU SAYA!!!!!
2) sweet memory korang bdua. 

kalau sweet memory tu banyak..mcm2 lahh..kadang2 tu benda yg simple pun menjadi memory terindah kami..yang paling sy suka time sy kecik2 dulu..time tu sy nak belikan hadiah utk ibu sy sempena MOTHER's DAY..but sy tak tahu nk pergi kedai cm mne..time tu kecik2 lagikan..so, sy ajak ibu sy keluar..but bila ibu tnya nk pergi mana..sy kata nk pergi MALL(waktu kecik2 pggl mall je..ngeheheee~)..ibu pun ikut kan saja..dah sampai MALL tu sy suruh ibu sy pergi jalan tempat lain..konon2 nak bt suprise lahh utk ibu..but, for sure lahh ibu sy boleh agak apa yg sy nak beli and utk apa kan? but my mother act like she dunno and just go..bila dh besar, sy kenangkan balik semua tu..mmg sweet..kecik2 lagi sy dh boleh pk nk bg ibu sy hadiah..time tu i was only 10 years old (kecik lagi kan?)..and most sweetest is, my mother layan kan saja perangai sy ni..until now, kalau sy nk keluar dgn member2 ke apa ke..she always say yes..coz she trust on me very well :)
ohh ibu!


3) letak la gambo korang ngn mak korang yg paling sweet ea..


 picture that show how much I LOVE YOU,IBU!

picture that show i always want to kiss and hug you :)


i think this is the sweetest picture we having together..
tgok senyuman ibu sy..ohh so calm and sweet


that all yawyy..

boleh tak..wahai cik penganjur?


sy tag:
anis akmal
syazana
fyna

join jgn tak join keyh!

byee..

thanks for reading this :)

Tuesday, May 24, 2011

cendOl kat Melaka yg femes tu!

assalammualaikum

hello my dear readers :)))

kalau ckp pasal cendol kat melaka mesty ramai yg tahu kat mana tempat yang seronok utk menjamah nye kan?..kalau tgh2 panas dpt makan cendol memang syok! mulut dh kering pekena cendol..perghhh..SEDAPP! 


cendOl! .. cendOl!


cendol pulOt..my fav..kalau makan cendol kat mana2 pun sy tetap memilih utk mkn cendol pulot..kalau ada pilihan lahh...mmg jatuh cinta bila first time mkn cendol pulot ni aww..
dgr tu..jatuh cinta!..bukan senang sy nk jatuh cinta..jatuh tangga senang lahh..huhuu..


tempat cendol yg femes sy hebah-hebah kan tu ialah di depan bangunan merah ni lahhh..


bangunan Stadthuys bangunan yg bersejarah di melaka ni..
tempat ni jugak ramai kita dpt lihat pelancong2 and bnyak sgt beca yg korang boleh naik utk ronda2 kat Melaka ni..


time tgh kusyuk menikmati cendol kat melaka ni..
cendol nya mmg tip top..pekat and cukup rasa..manis pun ada..puas hati jugak lahh..

kalau sesiapa yg pergi melaka tak mkn kat sini, mmg rugi lahh..huhuu..
sja2 nk propaganda2 sikit..even kat KL ni pun boleh cri cendol but the situation and feeling agak berbeza..



and on that day..sy pkai colour yg memang sy tak pernah pilih sebagai pilihan hati..kali terakhir pakai kaler ni time skolah menengah dulu (form 1 until form 3) .. tu pun sebab pengawas..kalau tak mmg sy tak nak pakai..ngehehee..

that is yellow!

see! yellow mustard sikit..
dh menjadi pujaan hati sanubari dh tw..sgt2 suka kaler ni..lepas ni nk cri lagi lahh!


gambar agak kebluran..bukan kebuluran tp ke'blurrr'an..
time at the beach Tanjung Keling..dh pergi melaka mesty lahh pergi pantai..


my new fav wedges..sgt2 selesa! jalan lahh jauh mana pun..
*do mind my leg yg tak cantik tu ye..huhuu..


that all for now..


byeee..

thanks for reading this :)