Tuesday, April 26, 2011

phenomena SHAWL


assalammualaikum

hey korang!

wahh!
pika nk bincang kan tentang satu phenomena yg makin menjadi-jadi sekarang ni..hhahaaa..
ye2! je..nak buat gempak je lebih..
sebenar nya apa yng pika nk kongsikan ialah...




yeahh! sekarang ini tgh fames and belambak org duk mencari shawl..
termasuklah minah yang tgh menuleh ni..huahuahuaaa..


macam phenomena yg boleh kita lihat dalam dunia berhijab ni..

dulu2..
plain shawls..
i love this color..hot red gitu :D


two tone shawls
 i wear this at Malacca river cruise 
love purple soo much! + yellow


polka dot shawls .. 
sje balut skali dgn gypsi tu..hehee..
style sendiri..bosan2 nye style..heheee..


pastu upgrade sikit..
animal printed shawl
rawrr! garang tak?
kalau color cokelat mesti tiptop..tp printed i color hitam.. T__T


pastu
  crumple shawl
i love this color..
org lain sibok duk pilih color cm pelangi..
pika sibuk pilih color pokok or nature..hehee..


then
cotton bread shawls
baby blue color :D
love it!


pastu
gypsi shawl

 first time pkai gypsi..maybe yg terakhir kot..
shawl ni pendek lahh..heheee..



pastu
sisik ikan shawl
sisik ikan color pink??
wujud ke?hehee..



pastu 
snowball shawl

mata paling tak leyh blahh..hehee..
i love snowball!


pastu
cheveron shawls
acececehh!
posing nak maut..


pastu
bunga-bunga shawls
ini hadiah menang contest :DDD


pastu
  pashmina shawls @ ala-ala HANA TAJIMA

jadi ke macam HANA TAJIMA?? 
ini bukan hana tajima, ini HANA TAKASIMA..hehee..



and yang the latest sekarang ni..
sateen shawl
cm yuna tak? huahuahuaaa..
bagai langit dan bumi


and ada bnyak lagi yang pika tak mention..
kalau mention satu2..mmg panjang lebar lahh entry pika kali ni..hihii..


wahh!!! wahh!!! wahh!!!
mcm2 kan?? boleh bayang kan tak lepas ni shawl apa lagi yang akan wujud???

jeng!..jeng!..jeng!


apa2 pun kita terus ikut dgn arus peredaran masa..jangan tertinggal sudah lahh
nnty jd org ketinggalan zaman pulak..huhuu..


kesimpulan yg sy nak buat..

sy rasa org berhijab pun boleh bergaya and cantik-cantik..betol tak?
tak semestinya org free hair tu cantik sgt..and sy jugak tak cakap org yg free hair tu tak cantik wokeyh..mereka pun cantik2 jugak..semua ciptaan ALLAH cantik3 belaka..ALLAH maha adil dan saksama..percaya lahh kpd ALLAH and terus bertaqwa kapada NYA..


terima kasih (:

Monday, April 25, 2011

kais pagi makan OR CHICKEN CHOP , kais petang makan OR CHICKEN CHOP

assalammualaikum

wahh! dh 2 hari tak update..ni semua kerana line di UiTM ni..hehee..
takpe2 tu semua belakang cerita..yang penrting sekarang pika dh boleh online and update..
wink wink ^_^

beberapa hari yang lepas..which is i dh lupa bila..hahahaaa..
i pergi melepaskan gian ke KFC..
ini semua semata-mata utk makan OR CHICKEN CHOP lahh..hehee..


tak abih2 nak tambah lemak2 dalam badan tu..ish3!
*takpe lahh..janji pika kenyang...


ini lah rupa OR CHICKEN CHOP dr KFC..
yummy!


sy di temani oleh kakak housemate sy
KAK ERINE
posing ayu abeh!..huhuu


woww!!! memang syok!
pika mmg suka men - try something new..
especially makanan..huahuahuahaaa..
patut lahh pika tak kurus2 lagi..hee~

okeyh2..next time i jog kuat2..
nak reduce balik..heheee..
*boleh percaya ke?? heheee..


ni dia..
tadi ayu kan..sekarang muka orang tak sabor2 nak ngap..
heheee..candid aw gambar ni..m
*mampohhsss lahh pika kalau kak erina nmpk ni..hehehee...


ni muka orang tgh makan tak engt dunia..
tgh meng-finish kan yang terakhir..


habis jua..


licin kan???

sedap oo!


thank kak erine..coz teman pika..berjalan2 n makan tak engt dunia..
hehehee...

pika serOnkO nak happy sgt.. =DDDDD



-E.N.D-


thank you (:

Thursday, April 21, 2011

NOKIA CARE + TAKO TAO + POPILLA

assalammualaikum

hai dear bloggie :DDD
remember tak yang sy pernah cerita tentang my handphone yang sakit tu dalam ENTRY INI


and sy hantar handphone kesayangan sy ini di NOKIA CARE..
bertemankan kakak sy ke One Utama

nasib baik lahh warranty dia still able to use..

so.. my phone akan sehat dalam masa seminggu..
itu apa yang kakak kat nokia care tu cakap lahh..
dia kata..apa2 nnty dia call..

hurmm..hopefully lahh my dear baby just fine!

lepas dh settle semua..jalan2 time..

sempat lagi nak berposing-posing..hehee..

next,..kompom lapaq..

makan TAKO TAO..
yummy!

ini lah rupa bekas tako tao tu..


ini lahh rupa dalam nya..



kami makn kat kerusi2 yg ada kt tepi2 tu je..nak rehat2..heheee..


ini lah my sista..
yeah..
she just a simple person beb..

bukan cm sy..nak melaram-laram..mmg dr dulu lg dia tak bpe minat nk melaram-laram ni..
soo simple ja..hehee..


masyaallah..manyak sasa and taf ini budak..
huahuahuahauaaa...


ee..geram tol! quality gambar tak elok..
ni sebab pkai phone cabok kakak sy lah ni..hahahaa...
*jahat!!!

lepas tu..kami ke the curve pulak..
hajat asal just nak tukar ink printer yg sy salah beli hari tu..
hahaaa..tebal muka den..malu ja..~
printer sendiri pun tak engt ka..hahahaa...


lega selepas dpt minum air slupee..


kalau dh g the curve tu..mmg tak sah lahh kalau tak g makan kat POPILLA ni..


set apa tah..
lupa2..hahhaaa...


hehee..lapar ye along???


my fav! nk makan- nk makan!


hope fully my dear baby just fine kat NOKIA CARE tu..
skrg ni sy pkai phone yg di pinjamkan oleh CIK SARA MT ISA..
my friend kat sini..wahh! cara pika introduce macam lahh korang kenal yekk..hehee..

thank you lahh sara coz bg pinjam phone..TQVM...


daa~  ..   daa~


thank you (:

new accessories box

assalammualaikum

hai everyone..

how ur day today..???

tgok title pun dh tahu kan..
pika mesti nak belagak yang dia ada accessories box baru..hahahahaaa..

wokeyh semua..!!!
pika bukan nk belagak or nak show off kt sapa2 ye..

heheheee..

pika just nk let u know that i got a present ..
mmg lahh pika exited..pantang dapat hadiah..heheee..
pika suka hadiah..ye lahh..siapa tak suka hadiah kan???
org yg tak suka hadiah tu mesti ada wayar putus sikit tu..hahhaaa..joked je ehh!

ini lahh hadiah yang pika dapat

|
|
|
V


this is my new accessories box

this box is given by my mak sue..

semperna my burfday on 15 APRIL yg lepas..

wahh! terharu jugak lahh..pika mmg plan nk beli new box accessories..tgok2 mak sue bg hadiah ini..
yeayy! tak payah beli dh ..

thank you mak sue !!

.. exited .. 
dpt2 terus masuk kan semua accessories sy..ni baru sikit..
yang lain semua ada kat rumah..


kalau sebelum ni sy guna bekas yg cute kaler hitam tu..
kali ni dpt box baru..lagiq besaq..

boleh buh semua accessories pika yg berlambak uhh..
heheee...


ni lah mak sue sy..
hehee..


i'm so happy and what so ever!!

daa~~



thank you (: 

Wednesday, April 20, 2011

celebrate MY BIRTHDAY with my lovely ex-housemate

assalammualaikum

hey hey!

celebrate birthday pika lagi..hari tu dh celebrate dgn FAMILY ...kali ini pika celebrate dgn my lovely ex-housemate
mereka ni housemate pika time semester one dulu..
semester ini kami tak dapat duduk satu rumah lagi..
atas sebab2 and munasabab yg tertentu..

pika pernah mention pasal dorang dalam ENTRY INI

tapi malang nya DIBA and MIRA tak join..
Diba bz kot..and Mira dh pergi S.P.A

malam tu...
kami makan di KFC pilah..heheee...

mne lagi kan??? 


yummyy!!!
lapaq sgt time ni..
tak sempat nak baca doa dh ngap..
dah makan sikit..baru baca doa.. *buwokk pangai!


ini adalah menu sy malam itu..
X-MEAL POCKETFUL
yang dibelanja oleh CIK FATIN HANANI..
*tngok ayam yg dh terkopek sikit tu..huhuu..pika ni tak menyempat-nyempat..

tq! syggggg fatin..heee...

mula2 dia kata nak jadi kan hadiah birthday..
tapi pika kata tak nak..coz pika suka orang bagi brg dari makanan..
pastu cik fatin kata..

"tak pe.. ini fatin belanja .. nnty ada hadiah lagi .. tu lain"
*cam ni lahh lebih kurang dialog nya..huhuuu

wahh! terharu nyaa.. kawan cm gini :DDD



cik fatin and yna



syaza 


kompoi kan sekali semua birthday..
birthday yna and syaza pun dh lepas..alang2..smbot skali..
*konon lahh..heheheee..




muka budak yang gembira + kenyang 


then lepas makan2 tu..
order lagi..coz kawan yna mntak pesanan..


senyum (:


sy pun join sekaki..
order pulak sundae chocolate KFC

rasa lain..tak sama cm McD punya..huhuu..

woowww!

i'd a great day..
thank you korang!!!!!

pika akan sentiasa engt korang..
pika save dalam memory pikalurve..huhuuu..


thank you (:

Monday, April 18, 2011

what if a pill could make you rich and powerful?

assalammualaikum

hello everyone :DDDD

what if a pill could make you rich and powerful?

kali ini pika nak review dgn korang movie yang pika tgok kat panggung sabtu lepas..
best OOoo! mula2 mcm bosan sikit..then dh paham tu..wahh!

cerita yang pika tgok tu ialah LIMITLESS

poster LIMITLESS

org tgh berniaga

inilahh pill NZT

hebat betol pil ini..
dadah paling cool la kot..buat org jadik pandai and kaya dgn mudah!

wujud ke pil ni ???
agak2 nya ada jual tak kat malaysia ini ?


synopsis ini pika jumpa kat GOOGLE

baca lahh

Synopsis: Bradley Cooper and Robert De Niro star in Limitless, a paranoia-fueled action thriller about an unsuccessful writer whose life is transformed by a top-secret “smart drug” that allows him to use 100% of his brain and become a perfect version of himself. His enhanced abilities soon attract shadowy forces that threaten his new life in this darkly comic and provocative film.
Aspiring author Eddie Morra (Cooper) is suffering from chronic writer’s block, but his life changes instantly when an old friend introduces him to NZT, a revolutionary new pharmaceutical that allows him to tap his full potential. With every synapse crackling, Eddie can recall everything he has ever read, seen or heard, learn any language in a day, comprehend complex equations and beguile anyone he meets—as long as he keeps taking the untested drug.
Soon Eddie takes Wall Street by storm, parlaying a small stake into millions. His accomplishments catch the eye of mega-mogul Carl Van Loon (De Niro), who invites him to help broker the largest merger in corporate history. But they also bring Eddie to the attention of people willing to do anything to get their hands on his stash of NZT. With his life in jeopardy and the drug’s brutal side effects taking their toll, Eddie dodges mysterious stalkers, a vicious gangster and an intense police investigation as he attempts to hang on to his dwindling supply long enough to outwit his enemies.

wokeyh! 
now..siapa yg blur nak tgok cerita apa kat wayang..boleh lah tonton cerita LIMITLESS ini..
now semua boleh pergi serbu panggung tgok cerita LIMITLESS ni..
heheee..


thank you (:

resipi: bubur segera

assalammualaikum

hari ni sy chef pika nak ajar you all masak bubur segera..
masak lahh sgt,..huhuu..

actually..bubur segera ini di reka khas oleh sy..
hahahaaa..menipu .. menipu .. menipu

bubur segera ini sy beli je..
ala.. mcm maggi segera jugak lahh .. tapi kali ini bubur..
wokeyh  !

sy nk ajar korang buat bubur ini..

dh sedia belum? huu~~~~

1. pilih bubur segera yang ada jual kat kedai tu..
make sure ada logo HALAL ye!


2. bukak lah pembalot and penutup bekas tu..
then masukan serbuk perencah yang disedia kan..


3.kemudian masukan air panas..
berbuih-buih bagai..


4. kacau sehingga sebati


5. sedia utk di ngap!

bubur ini sedap Ooo..
cm bubur mcD kah ?? ada lahh sikit-sikit..
nak tahu korang try beli satu then buat..sedap!

buat lelaki..kalau ISTERI or GF korang skit..demam ke..
selain korang beli bubur mcD tu..korang jugak boleh beli bubur segera ini..

buat perempuan yang kureng arif utk memasak pun boleh try jugak!

buat semua yang takde masa..bz memanjang..
haa~ boleh jugak try !!!


wokeyh lahh..


thank you (: