Sunday, January 30, 2011

SHOOooPING untuk raya cina ni..hee~

assalammualaikum

hello dear bloggie........


korang dh shooping ke belum utk raya ni..hihii..
sy pun sibuk nk shooping raya..
raya apa?? raya cina..hee~
kita kan satu malaysia..semua raya kita sambOt..betol tak?

soo.pada hr sbtu hr tu..
kami pergi ke TS atau lebyh femes dgn nama TIMES SQUARE...utk shooping!
weehee~~



soo, my outfit time tu sgt sweet n simple gylaa
*mula perasan dh!hmm...
sy tahu hampa semua mesty nak kutuk kan..hihii..



peneman setia sy ketika bershooping..
tak lain tak bukan..cik biah..hihii
thank you cik biah coz selalu teman sy shooping
i tahu you mesty penat teman sy kn? kan?..



sy tak habis2 lagi shooping..
lepas stu kedai ke satu kedai..mmg loteh lahh time uhh!



kedai ni menjual barangan2 yg sgt2 lah cute!
i lOve it!!



tak habis2 berjalan lagi..kehkehkehh..



posing sikit..weehee~
boleh tak jadi patong..versi besar..
kuangkuangkuang!



setelah penat berjalan..perot pun mula lahh nak berlagu..
cm2 lagu lahh ada..ishhh..

soo, kami pun pergi la mkn..
cm biasa lahh..kalau kat TS ni,..mmg takde tempat lain lah kami nk makan..
tempat biasa iaitu WENDY'S



yummy2!
tgok sos sy banyak mana..hahahaaa..
gila sos betol minah ni..hihii..



skrg ada promotion..every RM10 above korang dpt beli nugget dgn price only RM1.99
soo..tanpa membuang masa..sy pun beli laa..hihii..



aumm! kata cik biah..
biah..sedap tak?? makan la sampai kenyang ehh (:



my fav kalau kat wendy's ni ialah..
mushroOm burger! sedap2!!! hee~
pika ni semua makanan sedap..mana ada yang tak sedap an..hihii..



lepas makan g toilet..
betol2 kan tudong..touch-up sikit..
maklumlah..seharian berjalan..berminyak2 dh muka..hihii..
wee~ dgn spek rabiah sponsor..



senyum..tak perlu kata apa-apa..senyum :)


okeyh..dh tak buleh senyum dhh
muka budak yang sudah penat..hehee..
penat sgt2 kot..! balik sampai tgh2 malam..hihii..


soo..korang dh shooping raya cina belum ni?
kalau belum pergi cepat..kalau tak rugi..skrg tgh sale besar-besaran..hihii..
pergi balon semua barang2 yang korang nak aw..

bye2!




thank yOu for reading this entry (:

Wednesday, January 05, 2011

menara taming sari..HERE I CoME!!!

assalammualaikum =D
olaaaa..hehee..
mcm dora tak?hihii..

sy mmg dh lama nak naik menara taming sari yang ada di melaka tu..siapa tak tahu kan ..melaka sekarang dh maju Oooo..
melaka maju pada 20.10.2010..jam 20:10 p.m..hebat tak hebat tarikh tu..
hihiii..
balik pada cerita menara taming sari tu semula..sy mmg dh lama nak naik..
dh banyak kali sy pergi tw..tapi tiap2 kali sy pergi..mesty tutop..geram betOl!

akhirnya..hajat sy tercapai jua..pada 30 DEC 2010 yang lepas..(yee! cite pasal yg dh lepas..hihii) dapat jugak sy naik menara taming sari tu..
serOnok jugak lahh..
hajat tercapai jua~


nampak tak menara taming sari kat belakang tu..
menara taming sari yang tinggi tu ea,yang mcm bentuk kris sikit..
bukan yang bersinar tu..yang bersinar tu lampu jalan tw..hihii..

waa!! ayah memang pandai+hebat amik gamba (bodek!)..
suka suka!!!


masa kat dalam menara taming sari tu..ramai jugak la yang naik time tu..
biasa lahh cuti sekOlah kan..


tgok adik sy tu..sebenar nya takOt..masa benda ni naik kat atas kan..
dia teros menjerit2..cakap takOt takOt! geanggam apa yang boleh di genggam..hakhakhakk..
hahaaa..dia mmg cm ni..naik cable car pOn bisng..
org tgh syOk2 nak tgok view..dia takOt! takOt!
hihiii..


my lovely parents mesty ada! baru syOk!



naik menara taming sari ni dia ada la bg muffin dgn air kotak..
nmpak tak bungkusan warna cokelat tu..dlm tu lahh..heheee..


okeyh! adik sy jelesh!!!! wekkkk!
apa tanduk-tanduk ni nana..cubit kunk..org tgh posing baik baik punya!isshhhh..
hihiii..


dataran pahlawan di melaka!
nak posing smpai pengsan pon boleh tw!
mmg cantik siOttt (maaf,bahasa yg kasar)
please!tolong maaf kan sy ea..maaf kan ea..eaaa?????

 

adik saya bermuka toya..hihiii..
nampak tak plastik yg sy pegang tu..dlm tu ada gamba..yang di jual..
gambar kami lahh..
(kalau ada kesempatan nanti sy tunjuk ea..)
gamba tu di jual dgn price RM 30..
ayah pon beli laaahhhh..buat kenang-kenangan..
nanty sy dh ada anak ke, cucu ke, cicit ke..boleh show oFF dgn dorang..hahahaaaa...
miss belagak ni!!!! jgn main2..hihiii..


ibu..nana..sy..
mata sy tebOlang nak terkeluOr!
heheee..cm sparkle je mata tu..ala2 pkai contect lens pulak..padahal tak!
mata ori uhh!adik sy pakai laaa..
hiiiii


tolong!!! tolong!!!
ada org terbakar kene flash camera..hahahaaa..tolong!!!!
pipi cm pau ayam..hahaaaa..



enterance!
sy time ni pkai simple2 je..simple is beuty..ye ke???
memandai ja budak ni bt ayat sendiri..


ouhh ibu ku..
di taming sari punya keris..(sory bahasa pelik sikit naa~)



weeeee~~~
jum terbang pulang ke rumah!! (mimpi-mimpi je lah..hihihiiii)
i loikeloikeloike picture ni..
sy cam betOl ja nak terbang!!hahahaaa...larat ke?

so for now on..if yOu guys wanna gO to melacca..u have and must bring ur camera along..coz..now melacca have real realy fantastic view..
serOnOK!!! wa cakap sama lu!

kalau sesiapa nak bt photoshot pon best Oooo!
background mmg cantik =D
korng kena try pergi jugak..seyes tak nyesal..tapi kena pandai planning la..jgn dOk diam ja..mmg bOsan an..
apa2 pon have fun la tw!

bye semua!




thank You very very much!! sudi baca entry ni =D

Monday, January 03, 2011

second semester

assalamualaikum..


haiii semuaaa...sy happy sgt sekarang..nak tahu sebab nyaa..

hihiii..akhirnya..utk semester 2 ni,sy tk yah pening2 nak pikir pasal rumah sewa..kerana rayuan kolej sy berjaya..
setelah sekian lama beratur..dari pukul 10.30a.m hingga ke 3.00p.m sy berdiri beratur nak bt rayuan kolej..
bayangkan lahh..penat tak penat..mmg ramai yg nak mohon kolej..redha je la time tu..
nak seribu daya,tak nak seribu dalih..kan??..
tapi yang sedih nya..sy dipindah kan ke bilik lain..tak sama dgn housemate yg dulu2..sedihhh T_T


tapi ibu dgn ayah kata:
''bersyukur laa..daripada kamu tak dpt kolej kena duduk luar..lagi susah..lagi ibu n ayah risau..hihiii''

-thank yOu ayah n ibu-


sy buat rayuan kolej tu pada 2nd january 2011..

sy dgn eputt<33
nakal lah dia ni..bulu dia makin bertambah-tambah gebuO..
sy pkai baju kurung je time nak bt rayuan kolej tu..baru fomal kan..heheee..
tudung paling tk ley belahhh..dh lama sy tk pkai tudOng bawal..tetiba ja mimpi apa tah sy nak kai tudung bawal..
kalau orng tengok sy cm ni..cm muka budak innocent ja..sok-sok suci gitu!
aummm!


                                              my lovely parents!!!
                      ibu and ayah lahh yang teman hntar sy ke k.pilah..
mereka di bilik baru sy..wahh..memang kosong sgt!


dalam rumah tu kan ada tiga bilik..tapi dalam rumah sy hnya ada sy and kakak senior ja bt masa sekarang ni..sy try nak pujuk rakan2 pindah rumah ni..selesa kot..tempat baru..yang paling best..katil nya empOk gilaaaa....mmg sy tido tak engat dunia dh la lepas ni..kehkehkehh..
senior tu nama nya kak aisyah..sempat jugak la berkenalan dgn dia semalam..tapi kami dua2 penat..tanak la kacau dia..nak mengemas barang lagi ...kan kan..

mula2 rasa cam tak nak je balik sini balik tw!hmmm...
tp apakan daya..masa hadapan sy punya pasal tetap kena terOs kan jugak..
weee~~~





terima kasih sebab sudi judak baca entry @ luahan hati sy ni =P

Sunday, January 02, 2011

It is the time to renew our passport

Assalamualaikum

Exactly at 8.00 am my phone starts to ringing. My dad wake us up to renew our passport. Actually it is kinda late so we're rushing to get ready.

And, here I am get ready for the passport thingy. Don't forget a bottle of water sebab dah tahu confirm kena tunggu lama nanti ni.. 

Here how the crowds looks like that time. DAMN!

You are suppost to wear a dark shade of scarf but I selambekkk pakai siap bercorak.

My picture that day. 

What do you need?
IC or birth certificates
Picture
form to fill in

Waiting for my que to call

Love one!

More selfies with little sister

My mom reading news paper

OOTD

I got my passport! DONE after long waiting~


bye!


Thank you for reading this :)



Saturday, January 01, 2011

happy new year everyone!! happy 2011 (:

Assalammualaikum..

Happy New Year every one! 
So, I spend some quality time with my friend to celebrate new year.

With the squad that night. 

special appearance by colby o' danise that nigh. Look how blurr the picture is! HEHEHEE.

Again! Ehuuu

exactly at 00:00:00 a.m..
Here come the fireworks! BAM BANG BUMMM~

Another fireworks..

I have fun that night

See, how sweating I gets! Anyway guys..


Happy New Year! 
I hope this new year will bring more fun and bless to you!


bye!



thanks you for reading this :)