Wednesday, December 28, 2011

perempuan yang jahat hanya untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat hanya untuk perempuan yang jahat

assalammualaikum

hey dearestt..today pika nak share something yang bermanafaat untuk kita semua..terutamanya perempuan..seperti tajuk tertera di atas....ehee~

alkisah sikit..jom baca..cerita ini telah diubahsuai oleh pika..idea asal dari teman pika di FB..thanks dear for sharing this..now my turn nak share dengan anda semua...

AMARAN: nama dalam watak itu hanya lah rekaan semata-mata..harap maklum :)
(kung pika kena saman pulak..ahakss)

Molly: sayang..u betul-betul ke sayang kat i ni?

Sam: yes..mestilah..i tak tipu u..pernah ke selama ini i tipu u?..tak pernah kan

Molly: memang lah tak pernah..tapi..ehh! u ni..kenapa pegang-pegang ni?



Sam: ala sayang..i pegang sikit je..sikit je..boleh lahh..boleh ehh.
.
Molly: tak nak lahh..nanti terlanjur macam mana? siapa yang susah..u nak tanggung ke?



Sam: kalau terlanjur nanti..kita kahwin lahh..

Molly: betul ni? u serious kan?



Sam: Betul sayang.. Sumpah.. u diam je . jangan cakap apa-apa. I pegang sikit je.boleh ye sayang??



Setahun selepas itu. . .


Molly : Sampai hati..U tipu I.. Dulu u kata nak nak kahwin dengan I. Tapi bila u dah dapat. U nak kahwin dengan perempuan lain..

Sam: I lelaki, U ingat I nak kahwin dengan perempuan yang senang-senang I boleh dapat? I nak perempuan yang suci..Bukan macam u, yang senang-senang bagi tubuh pada lelaki yang bukan bergelar suami. U ingat I bodoh nak kahwin dengan U?


Molly: Sampai hati u cakap macam tu, dulu.. Masa u nak, macam-macam janji manis u bagi. Tapi sekarang u salahkan I?


Sam: I lelaki.. I cuma nak uji u je.. Tapi dah u bagi,I ambil laa. .

Molly: U memang lelaki tak guna.. I menyesal kenal dengan u..

Sam: U menyesal? Tapi I puas.. Jangan lupa datang kenduri I nanti.

Molly: U akan dapat balasannya nanti . .



Lelaki tersebut kemudiannya mendapat jodoh wanita yang diimpikannya.. 


MALAM PERTAMA LELAKI DAN WANITA YANG BARU DINIKAHINYA.



Sam: Sayang… I love u so much..

Sally: Me too sayang..

Sam: I bertuah kahwin dengan u.

Sally : I pun, sayang.. I ada something nak beritahu kat u..


Sam: Apa dia sayang?


Sally: Sebenarnya.. u bukan lelaki pertama yang tidur dengan I..I pernah tidur dengan semua teman lelaki I.. Untuk suka-suka je..Cari kepuasan sebelum kahwin.. Tapi bila nak kahwin,I cari lelaki baik macam U untuk jadi suami I.. U tak kisahkan?

Sam: WHAT?????????????????? (terkejut)


NAHH! ambil sebiji kau!..




Allah S.W.T berfirman, “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.”(An-Nur’:26).



cerita yang penuh pengajaran yang bermakna..pada kaum hawa diluar sana..jaga lah mahkota anda..berikan mahkota anda kepada lelaki yang bergelar suami..pika nak share benda ni..al maklumlah sekarang ni macam-macam kes..lelaki pulak jangan lahh selalu nak mengambil kesempatan terhadap kaum hawa yang lemah ni..

perkataan yang berhikmah dan harus di ingat!!!

Perempuan yang JAHAT untuk lelaki yang JAHAT..manakala lelaki yang BAIK untuk perempuan yang BAIK!

kalau kita nak isteri atau suami yang baik..kita kena jadi baik..kan?



pesanan ringkas buat pika untuk anda pada magrib-magrub ini..hehee..ok?..JOM SOLAT :)


thanks for reading this :)

6 comments:

  1. padan muka laki tuhh..baru taw langit tinggi rendah ! huh !

    ReplyDelete
  2. HANA LUVLYNESS: yess! baru rasa penangan hebat!..hehee..

    ReplyDelete
  3. PADAN MUKA HANG !!! GEGHAM PLOP MAYA BACE DIALOG TUU~~


    bagus entryyy sahabat blog maya nih !!
    lebiu entry !!

    ReplyDelete
  4. MAYA LISA: wahh! emotional nya cik maya ni ye! baguih-baguih!!!

    thanks maya..pika share whats the best to be share for all girls out there :)

    ReplyDelete
  5. saya sangat suka entry ini hihi ;)

    ReplyDelete