Tuesday, December 06, 2011

MAKE UP: Stunning Gold Inspiration

assalammualaikum

hello..

hai beautiful!!! today pika baru upload my second video tutorial for make up..actually pika dah lama dah buat video ni..cuma tak upload-upload lagi..memandangkan pika takde buat apa-apa hari ini..jadi pika telah berjaya upload tutorial di youtube! yeayy!!!! kenapa gembira sangat ek?? siapa yang pernah upload video dalam youtube akan faham perasaan pika..berjam-jam tunggu nak upload okehh..wrghahahaaa..
as i mention, pika suka make up yang simple and gorgeous gitu..so, kali ini pika cuba make up yang agak stuning which is Stuning Gold Inspiration..siapa tak suka GOLD kan?? weeee~~


cara nak apply pun mudah and simple..kalau mereka yang takde make up palatte tu..korang boleh cari set Bobbi Brown..cuma ada 4 colour je..kalau tak silap..tak pun korang boleh cari mana-mana make up yang korang biasa pakai and mudah di dapati di watson or guardian..but for me eyeshadow yang okeyh is revlon or in2it or silkygirl..sebab eyeshadow dia lasting and color pun pekat..bukan macam sesetengah eyeshadow kena apply banyak kali pun tak nampak jugak color nya..ada sesetangah orang prefer makeup yang soft..


kalau bahagian kening..pika tak apply terlalu banyak..and pika sememangnya tidak cukur kening..dosa tw!..jadi pika bentuk kan sikit dengan dark brown..kenapa pika tak guna black? sebab kalau guna hitam nampak sangat macam tebal..and kita tak nak lahh orang tegur muka kita nampak pelik ke hapa..so, guna warna yang terang sikit dari warna rambut yang asli..jangan blonde sudah..hahaaa..

so, this is my tutorial..enjoy!
make up ini sesuai di applykan ketika anda ada Dinner ke..mesti lahh anda mahu kelihatan begitu gorgeous but not to much and simple kan? seriously make up ini memang sesuai...selain itu..make up ini sesuai untuk function or event..kepada mereka yang selalu ada event or function you can try this make up..

soft pink and coral red lipstick sweet together..

why pilih wana lipstick yang terang sebab make up kita gold..so, nampak contrast sikit..

hehee..

Selamat Mencuba!!!


p/s: kalau korang nak request ke apa..boleh!!!..and next tutorial is HIJAB TUTORIAL..macam mana pika selalu pakai shawl..insyaallah :)))


thanks for reading this :) 

6 comments: