Monday, December 26, 2011

how i'm usually wear my shawl

assalammualaikum

hai.....

nahhh! gambar berukuran XL untuk tatapan sebagai permulaan..

al-kisah macam ni..di suatu hari tatkala pika sedang bersuka ria tiba-tiba ada sorang akak ini tanya pika "ehh, macam mana u pakai shawl?" ..pika dah blurr..sebab tak kenal siapa kah gerangan gadis itu..eheee~  ..lantas pika pun jawab pertanyaan akak tu " sy lilit-lilit je ni kak" ..akak tu begitu teruja dan suruh pika ajar dia..bukan tu saja, kawan-kawan pika pun ada jugak tanya..dari situ lahh ilham pika datang nak buat tutorial ni...pika nak share macam mana pika selalu pakai shawl..cara ni memang nampak complicated tapi seriously senang sangat!!! dua pin pun dah cukup! PERCAYA LAHHHH!

pika suka style yang mudah-mudah sebab bila simple and senang ni..mudah kita nak solat..tak payah la lama sangat nak bersiap-siap lepas solat tu..hehee..




enjoy this tutorial..siapa yang berminat boleh cuba..
macam mana? boleh faham?..mesti nak gelak kan sebab dengar suara pika yang garau tu..hahahaa..that time pika tengah sakit tekak..masih gagahkan diri untuk buat tutorial..sila abaikan suara ke garauan tu ok..
apa yang pika membebelkan dalam video tutorial tu?
pika cakap sesiapa yang berminat untuk beli fancy vintage brooch and shawl or pashmina or satin shawls tu boleh beli dekat pikalurve
*membebel jerr ek..hee~
this the final look!..superbbbbbbb like it!
do visit pikalurve for more!
boleh LIKE PAGE pikalurve jugak!!!
happy sharing!!!!!
BYEE~
thanks for reading this :)

9 comments:

  1. vid yg menarik ! suka sngt ! btw,thnxx akak !

    ReplyDelete
  2. HANA LUVLYNESS: thanks hana..nanti boleh try style pika pulak..ehee~

    ReplyDelete
  3. wahh senang jerk ,, piker lilit tuhh byk cgt kne lilit :')

    thnx bwad video cmtuh :')

    suke sgt2 ,,

    ReplyDelete
  4. ELIEY: yes darl :) serious senang je nak pakai..ur welcome :D

    ReplyDelete
  5. comelll... kalau tak keberatan, boleh tak buat video camne nak pakai shawl yang satin ungu tau. Nmpk lain dr yg lain..Yg awak pakai masa bukak booth tu..=)

    ReplyDelete
  6. oh..yang pakai satin tu ehh...okeyh2..kalau rajin pika buat keyh...thankss..

    ReplyDelete