Saturday, December 31, 2011

end of 2011

assalammualaikum

hello people..sob sob sobb..pika kesedihan kerana 2011 akan meninggalkan kita dalam beberapa jam je dari sekarang..OH MY! dah nak masuk tahun baru...seriously?..OH MY! dah nak tua...seriously? apa hal dok OH MY! OH MY! tah..pelempang laju-laju nak?

sepanjang 365 hari ni banyak benda pika dah lalui..macam-macam penangan yang hebat..ada yang manis, pahit, tawar, masin pun ada..macam-macam rasa lahh..365 hari tu lama kot.........
so, macam biasalah setiap tahun umur mesti meningkat..bukan?

what happen to me on 2011??? well..pika share apa yang penting je ekk..


i'm starting my business well :)
alhamdulillah sangat..pika dapat support dari family about my small business ni..ahakss malu~..mulanya pika was-was jugak nak bukak business ni tw..then, dapat sokokngan dari sesetangah pihak pika jadi berani and nak terus mencuba..sikit-sikit, lama-lama jadi bukit :)

pika mencuba untuk opening booth..gambar diatas semasa opening booth dekat Subang Parade waktu raya haji okehh.. *opsss, silap pilih date la pulak...

but before tu pika dah bukak booth dah..my first booth is at my UiTM di hati ku dekat kuala pilah..alhamdulillah selama seminggu bukak booth everything went well! biasalah bila ada sesuatu yang kurang senang berlaku kan.....then, i cuba memberanikan diri untuk bukak booth di KL..then..i did it! yeayyy! ehee~


my business activity...hoping for more SOON!!!

do support pika tw!
pikalurve --> blogshop (SINI)..like page (SINI)





stay single .. available? :)

ada ke orang nak? AHAHAA..
sepanjang tahun ni, bukan takde orang nak..ada.. tapi tu lahh..memilih yang tepat itu sukar..apa-apa pun kita boleh bersabar dan terus berusaha agar jumpa dengan MR.RIGHT(future husband)..
kalau kawan tu ramai..bukan scandle..sandle adalah..kuangkuangkuangg...

sooner or later i will meet MR.RIGHT :) *amin!






stay at RUMAH SEWA..more berdikari

motif anda?..dekat rumah sewa lahh..
as before pika ada inform yang pika dah stay rumah sewa..yeayy! dah boleh berdikari dengan baik..rumah sewa pun ok..housemate pun ok (member sekelas kot :D )..nak duduk rumah sewa ni merupakan keputusan yang agak besar jugak la untuk pika..daripada duduk kolej yang penuh dgn rules tu..tak payah lahhh! ehee~





i have made a few tutorial..OK.BYE 


my latest tutorial .... how i'm usually wear my shawls..
cara yang mudah but seem complicated gitu..ahakss...rugi siapa tak cuba (ye ye jerr)...

 a few make up tutorial..
pika memang bukan makeup professional pun..tapi pika share macam mana nak make up dengan mudah..semua orang pun boleh make up..tak perlu nak teknik yang hebat sangat pun ok..tak perlu nak guna branded make up pun ok...kan?

boleh jenguk pika di youtube.. (SINI)





melayan CUTE-CUTE ni..


EPUT..yang sudah merajuk dengan kehadiran shiro..ILOVEYOU!


SHIRO...yang mengada-ngada dan mental! tahu nak tidur tempat yang empuk je!


SHIRO ni mental sikit..kalau orang belai-belai dia..dia asyik nak gigit je..tengok la dengan ekor sendiri pun dia nak gigit jugak..HAHAHAA..

my rabbit dua-dua dah mati..sob sob T___T





i know how to bercucuk tanam :P


yess..this is what i've learn every Friday for semester one and four(soon)..fuhh~


muka tu kenapa ye?
kalau dekat ladang orang nampak pika pegang cankul mesti cakap "pika pegang cangkul laa.."
ok.FINE =.='
pika reti la pegang..cuma.......................ehee~ *tak reti sebenarnya..hahaa..
but, pika dah belajar benda baru walaupun bukan minat sepenuhnya..tapi still ok what...pika boleh je survive sampai semester 4 ni..alhamdulillah everything berjalan dgn lancar...doakan untuk pika!





fall for korea :)



antara my favorite and tak jemu-jemu nak tengok lagi..seriously! :)

kadang-kadang ada jugak favorite song from korean..ehee~


sampai dah perasan acah-acah korea la pulak kan... :P





i got my own ride..

this is the best part..my dad belikan pika kereta..seriously TERKEJUT! .. happiest year ever..
sesuatu yang tidak jangka yang membuatkan pika GEMBIRA sangat!!!!
so, sebagai balasan pika kena study betul-betul la kalau macam ni..my dad the best dad in this earth..YES he is! PAPA, I LOVE YOU (tajuk cerita kat panggung tu..hikhikk)..but seriously..sayang ayah sangat100X!!! and for sure SAYANG IBU jugak!!! everytime i saw her..i'll be happy..i don't know why..but thats true..i think because she my mother!...MUAHHH! MUAHHH! :D

with my bumblebee! (myvi SE 1.5 jerr :D )


last word can i say...
GOOD BYE 2011 
and 
MOST WELCOME 2012!!!





so, what My NEW YEAR RESOLUTION????
hurmmmm...
*dalam proses list down...lembab sikit =.='




p/s: banyak memori-memori indah dan pahit..di atas itu antara cebisan yang sedikit je..kalau nak cerita semua sampai abis tahun 2012 pun belum habis (ye ye jerr) ..wish me luck for my life :D
thanks for reading this :)

6 comments:

  1. HNY Pika:)

    http://asyikmaiburogu.blogspot.com/2012/01/hny-2012.html

    ReplyDelete
  2. ELYZATUL NASTAYSAH: happy new year darl :)))
    semoga semua azam anda tercapai *amin

    XOXO

    ReplyDelete
  3. gambar baju hijau tu!!
    pertaruhkan laaa masuk my contest!!awesome!!

    ReplyDelete
  4. CIMOT: contest apa tu?..mcm best jewp..

    ReplyDelete