Friday, November 11, 2011

lambat ke untuk 'in time'

assalmmualaikum..

hello..lambat sangat untuk pika update tentang cerita ni..apa-apa pun pika dah tengok minggu lepas..cerita apa? cerita IN TIME..lakonan Justin Timberlake and Amanda Seyfried..

maybe dah ramai yang tengok cerita ni kan..yang belum tengok boleh la tengok dekat panggung wayang yang berhampiran dengan anda (kalau ada lagi lahh) hehee..



jom tengok trailer cerita ni.. 

so, dah tengok trailer..boleh agak2 tak cerita ini macam mana?



bayangkan masa menentukan untuk kita hidup..yang kaya boleh terus hidup beratus-ratus tahun dan yang miskin mati sebab hidup susah..semua pakai masa..nak beli barang pun pakai masa..taxes lagi..setiap hari taxes makin meningkat dan terus meningkat..so yang susah tu mati..pastu ada pulak zone zone time..zone untuk orang kaya dengan zone untuk orang miskin..

cerita ini seronok jugak lahh..nak menunjukan bertapa penting nya masa tu untuk manusia..so jangan membazair kan masa yang kita ada..guna kan dengan sebaik nya dan lalukan sesuatu yang aktiviti yang berfaedah dan berguna :)))

sy bagi 4/5 star untuk cerita ni..


thanks for reading this :)

5 comments:

  1. heheh, memang besh:D
    tp tak boring ker,
    kalau mak mentua kita secomel tu,
    tak ker terngorat kang..
    almaklumlah.. semua orang muka 25tahun.

    ReplyDelete
  2. POCKET: agree..mak sama muda dengan bini dan anak2 nya..hohoo..funny!

    ReplyDelete
  3. NURUASHIA: tahu tak pe..tapi siapa tahu kan..pemikiran orang barat memang superbb..kita pun tak terfikir mcm ni..hihii..

    ReplyDelete
  4. tq for recommend..

    nak kena download ni..hehe :D

    ReplyDelete