Thursday, November 17, 2011

Charcoal Mask..go away blackheads..

assalammualaikum

hello everyone!!!! pagi-pagi ni kita kena extra ceria..psssttt..tu rahsia awekss muda okehh...ceria dengan senyuman..yeayyy..senyummmmmmmmm :))))))))))))


today pika nak review one product..hohoo..have you heard about Charcoal Mask before?? actually Charcoal Mask ni elok for those who have blackhead..like heavy and serious balckhead..kalau search dekat google.. serious gelimatt pika tengok...eeeeuukkkk!

but for my face and skin do not have heavy blackhead sangat pun..sikit-sikit kat hidung je..but not clearly sampai orang boleh tengok and say eeeeuukkkk kan..hehee..


this is the Charcoal Mask i'm talking about..this is from korea..pika beli kat malaysia jerr..tak pergi korea pong...huhuu..have you heard of DAISO JAPAN before? yeahhh..i brought this charcoal mask there..it cost me RM5 only..seriously MURAHHH! why not i grab one then try it on..kalau tak berkesan pun murah je kot..tak lahh membazir mana..this is 80g only..i'm not sure kalau ada pek lagi besar or lagi kecil..


here the LOOK i got by wearing this mask..HOHOO..macam orang minyak pun ada lahhh...

pendapat pika mask ini not bad..tapi you kena apply tebal or banyak sikit untuk dapat hasil yang berkesan..kalau pakai nipis-nipis..memang tak berkesan sangat..and bau??? i like the smell..bau dia wangi..sebab maybe ada sesetengah Mask tu bau busuk but this mask smells good!



mask tu kaler hitam thats why my face turn to black..well you now..when you apply the mask you cannot smile and hard to talk..thats normal :))

TIPS: cara mudah untuk hilang kan blackhead ke whitehead ke kita mesti kena cuci muka..segar kan muka dengan toner and apply some moisturize ..that the daily activities..hehee..then, seminggu sekali or seminggu dua kali..you can apply Charcoal Mask which helps you to get grid of dead skin, blackhead, whitehead on you face..



that all from me

chaww!

thanks for reading this :)

4 comments:

  1. hohoo..sebab mask tu kaler hitam..abih hitam muka pika..hehee

    ReplyDelete
  2. berkesan tak? kalo berkesan nak cuba beli la..

    ReplyDelete
  3. NASHA SANZA: berkesan kalau pakai tebal2.. :)))

    ReplyDelete