Friday, November 18, 2011

big eye effect..thedollyeye

assalammualaikum

hello :))

semua girlss mesti impikan ingin memiliki mata yang bersinar-sinar seperti heliza helmi..mata besar dan bulat kan..so do i..hehee..so i ada check one Korea Color Contact Lens 100% Made in Korea..i means dah ramai yang tahu kot and dah ramai yang membelinya..ada yang kaler biru lahh, purple, pink,green pun ada mehh..hehee..colorful gitu..ada 3D effect pun..3 tone lahh..woww!

membebel bukan main..so, haritu pika ada beli one pair contact lens ni dekat ONLINE..yeahhh..menggedik nak beli online sebab tengok model tu pakai mata dia cantik..hohoo..as you all know kalau nak beli contact lens melalui online maybe bahaya kan..tapi pika saja nak cuba..macam seronok je tengok orang tukar-tukar warna mata mereka..hehee..


Dolly Black  (MX21 BLACK)
Actual Diameter: 14.5mm
Big Eyes Effect: 16.0mm
base curve: 8.6mm
Life Span: 1 year
Power: 175
Price: RM30.00 include postage (MURAHHH!!)



the power i choose


the bottle...
depan(kiri) .....  belakang (kanan)


siap dah beli case..woowettt!


here is the LOOK that i came out with..nampak macam tak pakai lenses pun ada..bila tengok model tu pakai macam besar je mata dia..but bila pika pakai awat macam takde apa-apa pun..tak besar pun mata tu..kehkehkehhh..berkesan ke tidak ni?hihii..


close up sikit..
see! nampak macam anak mata biasa je ekk..tapi okeyh lahh ..takde lahh ketara sangat..
actually i kinda LIKE IT!!..


konon-konon korea lahh tu..habis korea dah lahh tu..aigoo! aigoo!..hihii...

at first pika pakai lens ni..mak aihhh..sakit gilaa mata..macam pedih-pedih..then terus keluarkan and air mata keluar..and bersihkan lens..so, i tunggu sakit tu reda..pika pakai balik..then sakit jugak..bukak balik..sebab adik i kata kalau pedih keluarkan contact lens tu.i pakai balik and lama2 okeyh..tapi pelik kenapa first masuk tu sakit..lenses tu takde besar mana pun..not sure why.. =.="


here is the LOOK without Contact Lens .. almost the same right?
(wekkk..nak kata mata cantik r tu)

pika ni bukan suka sangat nak pakai lens (walaupun rabun) sebab leceh..kita kena makesure bersih betul-betul baru masukan and makan masa yang agak lama untuk orang macam pika ni nak masuk kan lens dalam mata..so memang malas..kalau tengok adik pika pakai lens..aikkk! dah siap dah..yang pika ni satu lens pun tak masuk-masuk lagi..serious leceh...beli lens pun saja gedik-gedik..boo boo..

kalau before this pernah jugak pakai lens..but biarkan dalam case je tak bukak-bukak..then bila bukak tengok lens tu dah kering and keras..HOHOO...memang bukan penjaga lens yang baik..walaupun tak pakai..kita tetap kena tukar air lens tu..pengajaran buat pika..so, i lost RM90 for that sebab lens tu jadi keras..sobbsobb :'[

so girlss or boy..take care of you lenses..you want to look prettier but don't hurt you self especially benda yang paling penting dalam hidup you iaitu MATA..kalau mata ni sekali dah rosak..jangan harap and berangan lahh nak sembuh dengan cepat...believe me yawyy! so, take care of your eyes..

that all from me..till we meet again..

tataa~

thanks for reading this :)

2 comments:

  1. sangat comel..tapi saya memang tak berani beli online..hehe..apa2 pun tetap nice!

    ReplyDelete
  2. thanks..sama lahh..tapi i gatai tangan nak beli jugak..huhuu..

    ReplyDelete