Friday, October 07, 2011

virus korea dah menyerangggg! TIDAK!

assalammualaikum

hello readers!!! (dengan nada yang bersemangat )

korea korea korea..sikit-sikit korea..aigoo! dulu sy sangat rimas dengan my sibling sy suka korea..sikit-sikit korea..tengok tv pun cerita korea..bengang jugak sy..abang sy pun join jugakk, muka ganas tapi dalam hati ada taman erkk..hihii..time tu rasa nak bakar je semua benda yang ada kena mengena dengan korea..ehehee..gurau-gurau..takde lahh benci sangat time tu..biasa-biasa jew..takde feeling apa-apa pun..but bila dah tengok jadi addicted..like seyesly..


but now, yeahh.. i have to admit it, i do falling in love with korea even more! 


kalau tengok bila si hero tu cuba control macho depan si heroin sebab tak nak tunjuk yang dia jeles or what, time tu sangat-sangat lahh sweet! nak-nak bila si hero tu bagi alasan yang tak munasabah sebab nak si heroin tu stay be his side..sweeeetttt! yang bertambah jatuh cintanya bila si hero itu begitu lahh gentleman & hencem-henem! yang heroin pulak cantik-cantik! wahhh! 
FALLINGGGGG ! bergolek-golekkk..

for that reason jugak mata sy bengkak pergi exam..yeah, people might though that mata i bengkak sebab study hard, sy diam je lahh..but sebenarnya sibuk tengok cerita korea sampai pagi then menagis bagai nak rakkk gitu..esok pagi pergi exam mata bengkak..baca buku 3 minit tengok movie 3 jam..hehhehhehh..

so here the list of song yang sy selalu play beratus-ratus kali sampai tak jemu-jemu!



NO 1 
losing my mind - lee seung gi
MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO

YEAHH! this song buat sy berangan lebih-lebih..aigoo! lagu ni dah jadi no.1 dalam playlist sy..sweet sangat cerita ni..gumiho??? mesti tertanya-tanya kan..heheee..gumiho tu kalau tak silap sy nine-tailed fox..heroin dalam cerita ni ialah fox yang nak jadi manusia, bersungguh-sungguh nak jadi manusia..haiwan jelmaan yang cantik dan buat semua jejaka falling in love with her..cerita ini agak berbaza dari cerita korea yang common tu..I LIKE IT! lagu nya pulakkk..makhaihhh! seriously nak terus pasang and keep it playsebab boleh buat kita berangan over-over..huahuahuaaa..siapa yang belum tengok lagi cerita ni..di persilakan lah tengok.. 

i'm losing my mind dengar lagu ni..penyanyi lagu ini juga merupakan hero cerita ni..wahhh! jatuh tergolek-golek dah ni..


NO 2
stand by me - shinee
BOYS OVER FLOWER

like what??? korang belum tengok cerita boys over flower? seriously? gu jun pyo! wahh! nama yang tak asing lagi dalam cerita ni..makhaihhh! dalam cerita ni semua hero kaya-kaya! hensem-hensem! pandai-pandai! gentlemen! apa lagi nak puji..hehee..cerita ni superbbb! sebab cinta yang begitu ikhlas walaupun darjat berbeza..macam-macam halangan dalam percintaan mereka..tapi akhirnya kekal jugak! jatuh cinta dengan kim bum! comelssss...!


kepada peminat-peminat shinee..sy pun nak jadi peminat shinee jugak boleh tak??? lagu ni best!!





NO 3
 never say goodbye - mario & nasty
MY GIRL

my girl..mesti biasa dengar punya lahh..cerita ni famous kot zaman sekolah dulu..semua orang sibuk sokseksoksek pasal cerita ni..orang yang tak minat korea pun mesti pernah tengok cerita ni..paling tak pun mesti pernah dengar lagu cerita ni yang ngetop ketika dulu..semua pakat nak jadikan ringtone handphone masing-masing nak tunjuk bertapa hupdated nya korang kan pada masa tu..heheee..sehingga sekarang masih menjadi salah satu pilihan hati mak nokss..! cerita ni boleh buat air mata berjurai-jurai sebab terlalu sweet n sedih..huhuuu..


you never say goodbye....lalalalalaaaa....




NO 4
i think  - Lim Jung Hee
FULL HOUSE

OHH! tidak akan ku lupa wajah rain yang super cutesss..sepet tapi cute..tak ramai yang macam ni..ehee...cerita ini menjadi idaman kalbu time sekolah jugak ni..sanggup download bagai nak rak..dah lahh ada 16 episode..gagah kan diri jugak tunggu download..hehee..cerita ni confrim ramai yang dah tengok..kan? artis pun boleh jatuh cinta dengan orang biasa-biasa jugak! (ada tak artis nak jatuh cinta dengan sy erkk)..

hitam itu menawan! bak kata rain~





NO 5
Sarang Hae Yo - Kim Hyun
MY SASSY GIRL CHUNG HYANG

cerita cinta yang sweet..mereka kena kawin time sekolah menengah lagi..sebab nak salamat kan hero..weewitt! dan untuk stay bersekolah..kena lahh kawin..macam-macam halangan dalam cerita ni..serious macam tak percaya dorang kena tempuh sampai macam tu sekali..nak tahu kenapa tetiba dorang kena kawin?, apa halangan yang mereka kena tempuh?..do please watch ni movie! lagu cerita ni pun best..but maybe yang ramai tak biasa dengar pasal cerita ni..but why not..pergi lahh tengok! BEST! ^_^


superbbbb! wink wink ^_^





NO 6
she is - clazziquai
MY LOVELY SAM SOON

tengok cerita ni asik lapar je..sebab permpuan tu reti buat kek yang superrrdelicious ..nyum! nyum!..bila tengok cerita ni rasa nak pergi bakery dengan kadar segera sebab terpangaruh dengan cerita ni..hehee..cinta pun unik dan ajaib je (ayat tak leyh blahh) .. lagu ini pun best taw! kalau bab sedih tu ada..rasa macam nak nangis sekali..kawan sy cakap sy ni terlalu mendalami cerita tu sampai menangis-nangis bagai..huahuaa...


lalalalaaa..happy!


antara top 6 yang sy share dengan you oulsss semua..nanti ada lagi sy share lagi ekk..


so korang minat korea apa? share lahh ^_^



thanks for reading this :)

6 comments:

  1. kite minat LEE MIN HO!!!!siyes boleh angau tengok die senyum=)

    ReplyDelete
  2. hehe... best wooo layan cte korea. :)

    ReplyDelete
  3. ELYZATUL NASTAYSAH: WEEE~ dia comel!

    ReplyDelete
  4. PINK VELVET: ehee..tak minat korea lagi..nanti kalau dah try tgok..mesti suka punya lahh.. :)

    ReplyDelete