Monday, September 19, 2011

recipe: spaghetti mushroom & sausage

assalammualaikum

new recipe inspire from my sister..memang superlicious..rugi kalau siapa tak try (ayat nak promote)..simple and easy je..korang boleh makan makanan sedap2..jangan kata orang bujang tak boleh masak..salah ayat tu..semua orang boleh masak, cuma sedap tak sedap jelahh..huhuu..

today sy nak share cara sy makan spaghetti yang simple nak buat and confirm sedap ^_^ 

jeng-jeng! 
*terliur seketika


what you need:-
1) spaghetti
2) two tin sup cendawan campbells.
3) satu tin cendawan
4) sausage
5) susu kotak kecil dutch lady low fat
6) garam secukup rasa
7) bawang besar potong dadu


how to do:-
1) rendam spaghetti dalam air panas sehingga lembut
2) sementara tu, panaskan sedikit minyak dalam periuk dan tumis bawang
3) kemudian masukkan dua tin soup cendawan cimpbells kedalam kuali
4) masukan sekotak susu dutch lady low fat dan kacau sehingga sebati
5) masukan sausage (sudah di potong) dan cendawan..kacau-kacau
6) masukkan secubit or dua cubit garam secukup rasa..jangan lebih garam pulak..nanti rasa air laut ekk..
7) tutup api dapur, kemudian toskan spaghetti yang di rendam tadi..
8) ambil spaghetti tadi letak dalam pinggan and campurkan dengan sup yang dah siap tu
9) makan lahh..nak tunggu apa lagi..



hasil sup dah siap :-
tu diaa~
selagi boleh nak letak sausage nya..agagagaaa..


macam ini lahh rupanyaa..memang melipah ruahh lahh kuahnyaa..sausage nya banyak..mashroom pun banyak..sy tambah berkali-kali sebab sOdap! ehee~


nyumm nyumm! laparrrr sudahhh!


selamat mencuba!


assalammualaikum



thanks for reading this :)

8 comments:

  1. pergh!!
    pocket buleh try nih,
    tp tang sup dlm tin tu lemah sikit:D
    firstly, menambah cost,
    secondly, tak leh nak brag kat mak mentua kata..
    'nih semua masak from scratch tau!'

    apo la jantan plak nak impress mak mentua ngan masak kan :D heheh

    ReplyDelete
  2. penah buat dah dl...

    tp rs plik gile..

    hahahahak

    ReplyDelete
  3. macam senang nak buat je.nak try la.heeeee telan2 air liur dah tgk gambar >.<

    ReplyDelete
  4. POCKET: ehee~ takpe..sekarang ini sesiapa pun boleh masak tak kira lahh lelaki atau perempuan..nanti cuba lahh resepi yang tak seberapa ni keyh :)

    ReplyDelete
  5. ZULHILMITEMPOYAK: salah resepi tu..ehee~

    ReplyDelete
  6. LAILA MAJID: simple n easy je..pastu boleh melantak banyak-banyak..

    ReplyDelete
  7. NALISA SYAHIRA: oke2..pastu ambil gambar..link kat i tw! nk tgok apa pendapat u..ehee~

    ReplyDelete