Friday, September 16, 2011

Johnny English Reborn and makan-makan-makan

assalammualaikum

ehee~ sy sudah tgok cerita yang HOT keluar hari ni (15/09/2011) kat panggung (cathay cineplaxes) iaitu JOHNNY ENGLISH REBORN..kalau korang tahu pelakon nya siapa pun korang boleh agak dah cerita ini mesti lawak..hahaaa..siapa lagi kalau bukan Rowan Atkinson (betul ke eja tahh)..as korang semua sedia maklum..pelakon yang tidak bercakap tetapi dapat buat korang tak kering gusi melihat gelagat beliau dalam cerita mr.bean..dengan dia sebut mr.bean pun dah kelakar kan..

now muncul dalam cerita JOHNNY ENglish REBORN..ehee~


funny enough!


super wheelchair..


babak paling kelakar..nak tahu?pergi tgok kat panggung sekarang..SUMPAH KELAKAR..tengah babak-babak serious pun masih kelakar..alahaiii perut nak terburai..


nahh! tengok lah trailer ni..confirm pecah perut..paling tak pun mesti tergelak sikit2 nampak gigi..kan? ehee..baru tgok trailer, belum tgok movie nya lagi..memang gelak sesajaaa~ sampai tak sempat sy nak cover..HAHAHHAAA...


jom pecah kan panggung sambil pecah kan perut tengok cerita Johnny English Reborn ni! ehee~

sy bagi 41/2 star !

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

sementara tunggu nak masuk panggung tu sy sempat makan ice-cream dari lecka lecka flavor cream brule..yummy for the tummy sy yang tak makan lagy :)))


yum yumm...


nak buat muka acah-acah comel dengan ice-cream sampai ice-cream tu cair..
(kalau tak buat muka comel pun ice-cream tu still akan cair dongg!)


tiket wayangg..
ada dua tiket tu..ye..siapa lagi kalau bukan 'Superman Return' punya..haiyaiii..


so, wayang start pukul 2:25 pm..tapi kami masuk pukul 2:15 pm..awal kan? dalam panggung tu dok melayan iklan yang tak semengah kejap sambil makan popcorn and nugget yang beli "memang untuk makan time iklan" T___T..pastu bila start movie semua makanan dah habis..ahaa~ boleh lebih focus kepada movie kan.. :)

lepas dah pecah perut dalam panggung..gelak macam apa lagi..*sabOoorrrr je lahh~

pastu kami ke curve untuk makan-makan..

destinasi yang terpilih ialah Mc Donalds 
dah lame gilerrr gwaa tak makan McD..rasa jakun pun adaa...huhuu..


bruppp! dah kenyang!



lepas tu jalan-jalan cari pasal dengan tak tentu arah nyaa...ahahaaa...kami ke IPC..


nak bawak 'superman return' pergi kedai haiwan suruh dia tengok haiwan-haiwan yang comel lottey gitu!


macam rabbit ini...tak lupa jugak macam aweksss ni.. 
*perasan kuasa 10 betul!


ada ke dia kata ini ikan keli...
haiyaaa!


dah puas jalan-jalan sana-sini..tengok kucing dgn hamster (teringat cerita tom & jerry)..tengok anjing (teringat cerita bold)..tengok burung yang super colorfull (teringat cerita rio)..pastu tengok ikan (teringan cerita nemo)..pastu tengok iguana (cerita apa ekk?)..pastu tgok ularrr.....terus lari!!! geli!!!! eeeee... 


lepas itu kami kembali ke pangkal jalan..ehhh, silap-silap..kami kembali ke e@curve 
sebab......................

layan si "superman return" ini main game tah apa-apa lahh..hehehee..
boleh tahan jugak dia main..entah-entah dah practice dulu sebelum keluar..pastu tunjuk terer depan orang ramai..wekk :PPP


sy pun nak jugak main game tak semenggah ni..ahaa..tapi tak seterer 'superman return' main lahh..baru first round dah GAME OVER..OK.FINE! memaluuu lahh jugakk~ lepas ni nak practice dulu lahh!
perempuan memang jarang ditakdirkan hebat untuk bermain game ini kalau nak di bandingkan dengan lelaki kan.. (acececehhh, ayat cover sebab dh kalah..wekk :P)


suasana curve time senja..CANTIK!..
*gambar diambil dari e@curve tingkat atas sekali..ahaa~


lepas ni semua pakat ramai-ramai nak naik tingkat atas sebab nak ambil gambar..hahaha...

sama lahh macam sy jugakkk..
agagagaaa...


next station, sebelum nak balik sempat pergi hot & roll ...makan lagikkk!
muka oily gilerrrr..
any idea or suggestion tak untuk muka yang oily or any product yang long lasting..dah cuba macam-macam, but still the same..but i still stick to Maybelline bb cream sebab tu je yang mampu bertahan lama sikit than otherss...

next station, secret recipe untuk beli cake cheese sebab dah kempunan sangat :) ..makan lagikkk!
white and chocolate cheese!!! sedapp weyhh!

mula-mula nak beli oreo cheese, pastu dah abis..tinggal white and chocolate cheese dan marble cheese je..memandangkan marble cheese dah selalu makan..nak makan white and chocolate cheese pulak..ehee~


kesimpulan yang boleh disimpulan kan dengan tali rapia dengan simpulan mati ialah hari ini sy enjoy sampai pecah perut lepas tu makan banyak sangat!!! HAHAHAAA..



p/s: enjoy tak enjoy, FINAL EXAM jangan lupa kak! study!!!


assalammualaikum


thanks for reading this :)

6 comments:

  1. wuhh wuhhh wuhh ! best nyeee ~~ maya tak kuar u lagi ni, nanti bile dah keluar kuching, maya tengok johny !! teehihi, tak sabar tak sabar ~

    ReplyDelete
  2. MAYA LISA: ehee~ best cite ni maya..nanti kalau dah keluar jejalan kat kuching..jgn lupa tok tw..and jgn lupa belikan hadiah untuk pika..hahahaa :))))

    ReplyDelete
  3. pika ni pakai pape pon cntek tau dear.love ur style=)

    ReplyDelete
  4. ELYZATUL NASTAYSAH: thanks.. ehee~ biasa je lahh dear..tu last-last minute je..pakai je apa yang ada...

    ReplyDelete
  5. bestnye tgk wyg..tp plg best ice cream tu haha..ska btl ice cream tau.

    ReplyDelete
  6. ZOEY ZAU YAH: ehee..seronok lahh tgok movie ^_^ sy budak yang pantang nmpk ice-cream..weehee~

    ReplyDelete