Saturday, August 06, 2011

what happen to my eye?

assalammualaikum

hey people..hari ini sy bagun tidur dengan mata sebelah tertutup dan tak boleh buka..
it seem like this
-_^

ahakss..sgt kelakar okeyh!..sy bagun tidur and pergi toilet untuk cuci muka and mata..dah cuci and cuci still tak boleh buka-buka lagi..aishhh..sy terus telefon kawan sy (umi) and terus pergi hospital..dengan mata yang tertutup macam pirate..bila sy buka mata je mesti sakit sangat-sangat..i have no idea why..nampak sinaran cahaya je jadi sakit sangat-sangat, sy tak boleh malangut pandang ke atas..hanya boleh tunduk ke bawah saja =.="

so, sy telefon pak cik teksi and terus pergi hospital kat kuala pilah ni..

so here i am..tengah menunggu turn untuk jumpa doktor..sambil menahan sakit di mata tu..hurmm....
then doktor pun panggil..mak aihh..hensemmmm nyaa doktor tu, acecehh tetiba boleh buka pulak mata ni erkk..actually mata sebelah kiri je yang disfuctional but sebelah kanan still OK..ngee..


i can' t open my eye..dengan bantuan jari baru boleh bukak..ohh! tragis
dah mencuba buka mata, masih tak boleh bukak lagi..sabar je lahh..doktor pun pergi operate mata sy ni..alahaiii! risau ni risau..doktor dah suruh baring atas katil tu and drop ubat tahan sakit mata..pastu dia cuci-cuci mata sy pakai apa tahh..bersusah payah doktor tu tahan mata sy ni ntuk cuci mata..but time cuci mata tu seronok lah pulak sebab rasa lega sangat..hukhukkss..then, lepas cuci tu mata sy jadi OK sikit and dah boleh buka sikit..alhamdulillah..so, doktor tu bagi sy ubat drop and panadol (no MC..hehee..)..


macam ni lah rupa mata sy selepas di cuci and boleh buka..mata boleh buka but merah sangat sampai sekarang tak hilang-hilang lagi..sabar je lahh..air mata still keluar tak henti-henti..so, i kena prepare kain..

so, anda-anda diluar sana..sayangi lahh mata anda okeyh..

ehh, lupa pulak nak cerita apa punca mata sy jadi macam ni..hehee..actually, hari jumaat tu sy ada field trip ke ladang kelapa sawit..and sepanjang jalan nak pergi nursery kelapa sawit tu kena lalu laluan tanah merah and that time i wearing a contect lens..and maybe ada habok masuk so mata sy jadi merah macam kuntilanak..tapi sy tak rasa sakit..but, kawan-kawan tegur, then baru sy perasan..bila dah buka lens baru rasa sakit..malam tu memang sy tak boleh bukak mata..makan berbuka pun sambil mata sebelah tertutup and tahan sakit..then, my friends suruh tido and rehat..kalau esok still tak elok pergi klinik..so, ........



LOL


ohh, btw, nak share dengan korang something...

|
|
|
|
|
V


sy dan Y.Bhg. Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar - UiTM Vice Chancelor!... di Intekma Resort & Convention Centre, Shah Alam sempena Majlis Makan Malam Alumni DIE-ITM 1976-1979 anjuran my daddy dan geng-geng otainya...ahakss..


i nampak macam datin-datin lahh pulak kan..hehee..lagi pun itu lah gelaran yang sy dapat time first time sy 
menjejak kan kaki sy ke UiTM K.PILAH ni..hehee..




okeyh lahh..i nak pergi siap kan assignment yang berlambak yang menggunung ini dengan mata sy merah macam kuntilanak ni..hehee..




tataaa~




doakan untuk kesehatan sy okeyh..TQ






thanks for reading this :)

4 comments:

  1. bahaya jugaq pakai lense bile kene habuk ni kan? *sobs sobs*

    smoga cepat sembuh ye :)

    ReplyDelete
  2. PINK VELVET: yesss! memang sgt bahyaa..mata sy semakin pulih..alhamdulilah..THANKS ehh! :)

    ReplyDelete
  3. woah.! untungnye dpt amik gambar dengan prof sahol. mase last sem kiteorg kena beratur panjang tggu turn sebab nak amik gmbr and bersalam dgn prof tau. :D

    ReplyDelete
  4. AENA JAMIL: tu lahh terasa untung jugak lahh..sebab susah nak jumpa org ternama ni..heheee..nak nak VC UiTM kan..heheee...

    ReplyDelete