Sunday, August 28, 2011

soalan-soalan HARI RAYA

assalammualaikum


yeayy! yeayyy! RAYA nak dekat dah!!!!!!! -melompat macam bintang..ahaksss..now! sy sudah selamat tiba di rumah, terasa bagai RUMAH KU SYURGA KU gituu~.
tak sabar-sabar nak raya! tp assignment memang berlonggok-longgok, ibarat setinggi KLCC gitu..atoiyayy! bila fikir pasal assingmnet terus lemah semangat nak raya..TAPI TAPI TAPI! tak peduli lahhh! SAYA TETAPPP NAK RAYAAA!!!!!!!


raya tahun lepas..2010!
family kami bertema kan HIJAU! superbb!


bila nak raya timbul macam-macam isu kan..ehh! jangan salah faham, bukan isu-isu gadoh wokeyh..isu yang di maksudkan ialah soklan2 yang akan di tanya oleh rakan-rakan kita..so, sy di tag oleh si cantik manis Cik Zoey di ENTRI INI untuk menjawab beberapa soalan berkenaan hari raya yang bakal tiba nanti..weehee~~~

soklan soklan yang perlu di jawab..seperti yang berikut (ada macam ayat BM time sekolah rendah tak?)


1) BAJU RAYA TAHUN INI BERTEMAKAN WARNA?

warna pilihan yang menjadi tema baju raya pada tahun ini HITAM+KELABU..why???
ye! nak cakap hudoh lettew!..heheee.. actually ini semua hasil kesepakatan kami sekeluarga..kali ni tiada warna yang terak-terang atau contra unutk hari raya pertama..semua akan kelihatan seolah-olah nak pergi majlis pengebumian..kan..kan...huhuuu..

apa2 pun i'll make that colour not look ugly on my first day RAYA..weehee~




2) LOKASI PERTAMA ANDA KUNJUNGI UNTUK BERAYA?

of course lah ke Masjid untuk solat sunat aidilfitri :))))
lepas tu balik rumah, makan bebanyak-banyak sampai perut jadi macam belOn..agagagaaaa...
aipp! TAMAU macam tu dah..kali ini sy nak diet (ye la tu!)



3) MAKANAN KEGEMARAN ANDA DI PAGI RAYA?

rendang yang di hasilkan oleh tangan ibu sy and nasi impit..takde ketupat, kehkehkehhh...rendang ayam yang ibu saya masak memang superbbb! ohh! bukan itu saja, malah ibu sy akan masak daging masak black paper...super deper yummy!

kalau boleh memang lepas solat kat masjid pagi-pagi tu..teru ngap semua makanan yang terhidang oleh my ibu n my sister (apa sy buat time tu? ZZzz) ...


VS



4) LAGU RAYA YANG PALING MENYENTUH HATI?

lagu raya yang akan buat hati sy tersentuh ialah sepasang kurung biru & dendang perantau, lagu sedih bro! mesti lahh lagu sedih kan kalau hati dah tersentuh..huhuu

kalau nak lagu ala-ala happening gitu lagu selamat hari raya ..nah hambik kau..punya banyak lagu selamat hari raya yang ada...siapa nyanyii..heheee...

JOM layan lagu raya!
one of my FAVORITE!!



5) BERAPA RUMAH ANDA AKAN KUNJUNGI PADA HARI RAYA PERTAMA?

banyak lahh..lepas ke satu rumah kesatu rumah lagi..tettt~ tak terkira..agagagaaa..



6) BERAPA PASANG BAJU RAYA ANDA ADA?

dah nama pun perempuan..mesti lah lebih dari 3..kalau tak lebih tak sah!
kalau boleh nak 30 pasang, al-maklumlah rayakan 30 hari..weehee~



7) ADAKAH ANDA SEORANG PERANTAU?

yess..sebab sy study dekat paris..ahakss..
pilah je ...so, sy bukan perantau...
TQ :)



8) DI PAGI RAYA, PART MANA PALING SEDIH?

part paling sedih time nak salam bermaaf-maafan dengan IBU n AYAH n ADIK BERADIK..



9) MENU PAGI RAYA DI RUMAH ANDA?

1. rendang ayam -ibu sy masak-
2. daging black paper
3. nasi impit
4.rendang kerang -kakak sy suka..tu pun ikut mood dia nak masak ke tak
5. lemang
6. kuih-muih!

etc..etc..etc..



10) KAMPUNG IBU @ AYAH ANDA BERAYA PADA TAHUN INI?

setiap tahun memang akan balik kedua-dua kampung..tahun ni tak sure balik kampung belah ayah dulu ke atau belah ibu..yang pastinya kedua-dua kampung akan balik..




i'm finished answering all question!!!

NOW YOUR TURN!!!

sy tag:
fatin hanani
apexogamy
ain suraya
melin chomot
maya lisa


jawab jgn tak jawab! :)))


and


SELAMAT HARI RAYA !!!!
maaf zahir dan batin!


p/s: nak duit raya ^_^


tataa~


thanks for reading this :)

8 comments:

  1. tq sbb buat...kelabu+hitam pun cantiklah..selamat hari raya..

    ReplyDelete
  2. ZOEY ZAU YAH: weehee~ thanksss :)))
    selamat hari raya!!!

    ReplyDelete
  3. Tema sama. Silver. Hehe. Thanks tag. Ada masa nanti orang buat :)

    ReplyDelete
  4. BUDAK CHOMOT: ahakss..kesamaan tema pulak ye..hehee..
    most welcome :))

    ReplyDelete
  5. sayangg ~ maya baru balik dari london. dah lame tak bukak blogg... theihii.. maaf ye sayangg.

    ReplyDelete
  6. MAYA LISA: weewitt! Balik dr london gitu..meriah nyaa..ahakss..its okeyh lahh dear..I dah tag u..nanti jgn lupa buat okeyh..selamat hari raya :)))

    ReplyDelete
  7. hehe okeh sayangggss. i'm on my wayyy nak jawab soklan cepumas u nehhh :D Happy eid too yahh :]

    ReplyDelete
  8. NIA SURAYA IDRIS: ahaa~..okeyh..nanti u jawab tw... :)))

    ReplyDelete