Thursday, September 01, 2011

menu di pagi raya yang superlicious

assalammualaikum

Hai!!! selamat hari raya semua!!!

happy ok sekarang ini..ahaa...happy tak happy assignment satu pun sy tak sentuh lagi..risau mak nokss..tapi nak enjoy RAYA..lupakan assignment buat seketika okeyh :)))
*naik kuliah ni kompom asik kena denda and marah dengan lecturer..agagaaa..
(sy sudah bersedia untuk hadapi segala dugaan yang akan tiba)

acececehh! ayu di pagi raya...ngeheheheee..

nak cerita pasal menu makanan sy di pagi raya...masyallah! sy makan dengan banyak sekali..sabOrr je lahh..sy kalah dengan godaan makanan yang asyik menyeru nama ku..gitu!

btw, maaf lahh  kalau quality gambar tak lawa..sebab sy turun lambat sikit..jadi gambar makanan ni semua nya dorang dah cedok sana cedok sini..ahaksss...sabOr je lahh!...

MENU PAGI RAYA YANG SUPERLICIOUS !!!
(tajuk entry..ehee~)


rendang kerang..
my family kata sedap..maaf sy tak rasa..sebab sy tak suka kerang  =.="
so, i just consider nya sedapppp! ngeee~


lemang
siapa tak suka lemang??? seyesly kesian kat korang..sedapp tw lemang ni..baik korang start makan dari sekarang..kalau tak rugi..(tu dia buat ayat)

lemang ni kami buat sendiri okeyh..nampak bebenO menipu nya..datang mana orang bakar lemang dekat tengah-tengah bandar yang tak seberapa ni..berasap bagai..mencemarkan persekitaran..cukup-cukup lahh asap kereta dah mencemarkan keadaan..(ayat mintak penyepak dohh)..makanya..lemang ini kami beli sahaja :)


Nasi Impit
memang tak lengkap lah raya kami tanpa nasi impit..nak buat ketupat..alahaii..berapa kerat je yang reti buat ketupat (kakak sy sorang) tak ke pengsan dia nak buat semua nya..jadi kita gunakan jalan yang mudah sudah!..pergi beli kat kedai then, rebus..simple kan? ehee~


daging masak black paper
one word...yummy!!!
mesti nak tambah banyak-banyak kali..nak lagi..nak lagi..


rendang ayam
sOdap!..tengok lahh orang dah kebas..gambar pun jadi burok..huhuu..
tiap-tiap tahun mesti ada rendang ni..dari sy kecik-kecik yang dulunya ibu sy suap..sapai lah dah tua bangka..rendang ayam dari ibu ku! ..wajib ada di pagi raya ni!... :)


Lontong
..superlicious..


then..my mak sue drop by to my house and send a few food! MORE FOOD!!!

ayam masak kicap
walaupun rupa nya burowk..rasa nyaaa...rasa nak habiskan semua tw!


ayam masak merah 
.. i think..jangan menilai dari rupa..tapi rasa ! jyeayh!


carbonara
ni lagi buruk rupa nya..tapi sOdap tw..seyesly! ada orang buat carbonara ke time raya???HAHAA..



ini dia muka budak yang sudah kenyang..makasih-makasih kepada ibu & kakak & maksue sy, kerana berjaya menghancurkan rutin diet sy..TERIMA KASIH!..HAHAA~

till then,

tataa~

thanks for reading this :)

4 comments:

  1. best tol mknan tu.ri gaye ni kmpom x bole diet tau.sbb saye tak kuat nak thn nfsu mkn la cik pika=)

    ReplyDelete
  2. cantiknya diaa. n makanan2 tu, omg! hahha selamat hari raya, maaf zahir n batin :)

    ReplyDelete
  3. ELYZATUL: hehee..biasa lahh..bila raya semua benda nak makan kan..YUMMY!

    ReplyDelete
  4. ETONG: ahaaa~ ..biasa sahaja :)
    SELAMAT HARI RAYA jgk!

    ReplyDelete