Friday, August 12, 2011

Review: maybelline B.B cream

assalammualaikum

akhirnya sy berjaya share dengan anda anda anda dan anda di luar sana..kalau entry dulu-dulu ramai yang tanya product apa yang sy guna untuk menjaga muka sy..sekarang sy mahu kotakan janji-janji sy kepada anda semua..weeheeee~~~

^_^

sebagai make up base sy guna Blemish Balm @ Blemish Base atau lebih dekenali sebagai BB cream..BB cream ni ialah cream yang di gunakan oleh gadis-gadis korea..tu sebab kalau korang tengok muka orang-orang korea ni semuanya nampak flawless je..kan?


see! flawless kan?
and maybe cuaca di korea juga memainkan peranan..kat sanakan sejuk, so muka dorang nampak sehat je sebab tak terdedah pada cahaya matahari macam kat malaysia ni..agree?

Bila guna bb cream so kulit sihat sikit (depends on people)..Sebab bb cream ni macam tinted moisturizer,so dalam nak cover kulit tu,dia ada healing properties.Tapi coverage setiap jenama berbeza,dan mungkin ada certain tak sesuai.
.


buat masa sekarang ini sy telah memilih BB cream clear smooth mineral by maybelline..
kenapa maybelline? jenama yang sesuai untuk student macam sy ni..tak perlukan cost yang tinggi untuk kelihatan flawless kan? tapi keberkesanan nya depends pada jenis kulit juga..kalau korang pergi kat WATSONS or GUARDIAN or mana-mana tempat health & beauty mesty ada jual..kalau tak silap sy BB cream ni 18ml and price RM29.90 only (sengat sesuai untuk student..wink winkk)

BB cream dari maybelline ni alhamdulillah sesuai untuk skin sy..bila sy pakai BB cream ni rasa smooth je..tapi tak sure lahh apa pandangan orang kan...hee~ ..memandangkan sy ni kuat berpeluh so BB cream ni tak long lasting kat muka sy, bila balik kelas petang-petang dah hilang sikit..but sy still guna BB cream ni untuk protect my skin face..buat masa sekarang ni muka sy tidak meragam..(kalau jerawat tumbuh tu biasa lahh hormon wanita)..hehee~

macam ini lahh rupa sy kalau pakai BB cream 
*nampak flawless maybe atas bantuan cahaya jugak, huhuuu..


sy dah share MAKE UP BASE yang sy guna..bagaimana dengan anda pula? cerita lahh sikit..huhuu..
so, sebarang pertanyaan atau kritikkan sila sila kan comment..okeyh? hee~

til then,

p/s: sy harap sy berjaya menjawab soklan-soklan yang di kemukakan...TQ


tataa~


thanks for reading this :)

No comments:

Post a Comment