Sunday, August 28, 2011

lets break our fast at WaroenG PenyeT

assalammualaikum

haa! selalu dok baca entry orang, depa dok berbuka puasa kat sana lahh..berbuka kat situ lahh..berbuka kat sinun lahh..jelesss wokeyh!..sebab i terperuk di hutan belantara untuk menuntut ilmu..gitu!

kali ini i dapat break my fast dekat luar...yippykaee!

tempat yang menjadi pilihan hati i ialah....WaroenG PenyeT! like daa~ siapa tak tahu waroeng penyet ini apa kan..so, tak payah lah nak explain panjang lebOorrr...i' sure you all know, kan?



PURPLE LOVER! ...all in purple (exception for my bag and pants)  
on my way to THE CURVE! the place where the waroeng panyet located


VINTAGE OWL RING in PURPLE too!
bought it from kak eQeen! thanks siss!



so, here we are :)
see! Indonesian Food Traditionally


kali ini sy berbuka puasa dgn HINCEK S.R (dah turun pangkat..huhuu)..
thanks hincek S.R sebab sudi ajak sy keluar untuk berbuka bersama-sama and belanja :))) (ayat belanja tu yang UP!)..


muka tension ke HAPE??? belek lah phone tu sampai kenyang!!!huhuu..


ni sah sah muka BAHAGIA! nak makan! nak makan! nak makan! 
*acah2 hentak meja gitu...   :))))


kami kebulOq! 

sampai je makanan terus ngap! ehh! tak lupa jugak untuk baca doa dulu...tanda kelaparan kami..


menu pilihan kami :-
 2 ayam penyet
 2 nasi putih
 1 soup rawon
1 ice lemon tea
1 milo dinosaur 




makanan nak tunggu lama sikit sebab SUMPAHHH ramai gylaaa orang time tu..kami pergi banyak kali then dia kan full reservation! T___T punOh harapan buat seketika..
jadi kami pun terus kan pejalanan ke 7 eleven..konon-konon nak alas perut dulu then baru pergi balik ke Waroeng Penyet tu..



lepas azan..hadap lah makanan yang ada dulu..and nasib baik lahh hincek S.R ni bawak burger dari Cr.Junior..teralas jugak perut yang turut berkumandang seakan-akan azan...ngeheheee...


then, baru kami ke waroeng penyet semula..untuk makan..tu pun kena tunggu lama..so AMARAN! siapa yang berangan-angan nak berbuka puasa di sana sila lah buat reservation seawal yang boleh..kalau datang lambat..BYE BYE je lahhh!


till then,

tataa~


thanks for reading this :)

6 comments:

  1. cntiknyaaa dye :) all in purple uh ! hehe

    ReplyDelete
  2. huhu... kan dah ngidam ayam penyet dah.. adeh. >.<

    selamat hari raya aidilfitri dan selamat menyambut hari kemerdekaan! ;)

    ReplyDelete
  3. AIDA AZRYN: pergi lah makan ayam penyet..super sedapp!

    selamat salam aidilfitri jugak!
    merdeka! merdeka! merdeka!

    ReplyDelete
  4. BUDAK CHOMOT: agagaaa..KAWAN LELAKI it is! :)))

    ReplyDelete