Wednesday, August 03, 2011

cerita tertangguh ke A'famosa Resort

assalammualaikum

hey..kali ni sy nk teruskan dengan entry tertangguh sy ni kerana terlalu bz and kebuntuaan and kepenatan..penat owhhh...sy pun tak tahu kenapa semenjak dua menjak tiga menjak ni sy asik rasa penat je tw..tak cukup tido ke(bohong sgt2 lahh kan), tak cukup makan ke(puasa kan..)..or else..tp memang sy betol2 penat..but sekarang makin lega and lega :)

i'm glad!
hari tu kami ke melaka(berapa bulan yang lepas punya cerita)..kalau koranggg follow semua cerita sy..mesty tempat paling bnyak sy pergi is melaka..perasan tak???..bercuti ke..makan cendol ke..apa ke..melaka sesaja..huhuuu..kampung belah ayah pun kat melaka..badaraya bersejarah tu...
so, kami just enjoy our day at melaka..

sy drive dr pilah ke melaka..pg tu kami hantar ira kat seremban dulu  kat terminal 1..then gerak terus ke melaka..
sampai je kat melaka tu..niat dlm hati nk pergi bangunan merah yg sy pergi dengan my dad hari tu..but..sy lupa lahh nak ikot yang mana satu..nak tanya umi and kaka..dorang lagi tataw..so, kami tawakal and gerak ke AEON terbesar di melaysia (ye la kot)..


kaka bayar parking ehh..ehh..simpan taw tiket tu baik-baik..


skodeng belakang mereka..huahuahuaa..orang skodeng belakang sy..
-padan muka-


ahmoi..


wif umi..dia suka pelok org sesuka hati dia lahh..


so, sy dpt rasa ice-cream yg sgt2 sedap..sy sampai nk masuk 2 kali dlm aeon tu nk beli ice-cream tu lagi tw..sedappp owhhh..ice-cream singgit je kot..sedappppp! tak sempat nk amikgambar ice-cream nya dh abis..ngahahahaa...pelahap ice-cream lahh kata kan...


satisfaction :)


sesudah itu kami teruskan perjalanan kami ke................





menggila sebentar ketika drive..maaf..maaf..






ke A'famosa Resort..femes tempat ni..siapa yg tak pernah pergi..kesian tol
(hahhaaa..jahat! nk kata kat org)..


model model..heheee..



with ponny (memandai je bagi nama)


tapi rasanya memang ponny lahh..ye lahh..sebab dia kontot..


tembam nyaaaaaa kuda tu..bukan sy..*ehehee..tak nak ngaku diri sendiri, kuda jadi mangsa


jalan-jalan cari pasal :)


tak sah kalau tak posing sengsorang kan..like always :)

then, kami pun berjalan terussss and then nmpak ada orang jual durian and kami pun singgah lahh kat tepi jalan tu..di sebab kan tiada kepakaran dalam memilih durian.......

first time beli durian sendiri sebab tak padai pilih then kena tipu dengan apek cina yang bod*h..siap lu apek! waa kasi tahu sama orang-orang kampung gua..kasi lu punya bussiness bankrup..
*jahatnyaa~ 


mari menikmati durian yang 'best' ni..


sebab durian ni mahal..sy makan sampai licin.. selicin-licin tanpa kesan..hee~
\

kerana tak mampu nak bayar kami gadaikan saja minah ni..ngeheheee..
*gurau :)


my face look tired! 

seharian memandu..berjalan-jalan..tapi seronok :)

itu saja lahh

tataa~


thanks for reading this :)

6 comments:

  1. comelnya ponny tu! hihi durrrriiiannn! :( mau jugaaa!!

    ReplyDelete
  2. ur lips kaler yg muke satisfaction 2 shanteq lah ... pakai lipstick ape? hehe~

    ReplyDelete
  3. ETONG: ponny tu comeyh..dia duduk tepi jalan je tw..kena ikat dgn tali..hehee..

    ReplyDelete
  4. PINK VELVET:ye ke..maybe penangan ice-cream yang sodap tu kot..hehee..nanti i review kan ehh :)

    ReplyDelete
  5. LAILA MAJID: agagagaaa..thanks..biasa je lahh cyggg Oii.. :)

    ReplyDelete