Tuesday, July 19, 2011

Make up: Purple Disire :)

assalammualaikum

Hi..mood tgh semangat sekarang..so, pika nk share sesuatu..memandangkan i'm PURPLE LOVER!!!!..kalau boleh semua nya nk purple..but, kunk org ckp cm takde warna lain je dlm dunia ni ekk..huhuu...blablablaa~ and td jumpa one purple makeup tutorial yg superbb..inspired by Ayun Ayunar (fashionista neyh) yg mmg ngetop wokeyh! I LIKE HER! Hijab style or Makeup..mmg gorges gitu..aww! i like2!

nk jugak bt Purple Disire ni??? okeyh2..CLICK HERE!

so, ini lah hasil makeup Purple Disire by me..hehee..

fully image..


 lots to improve bebehh! i'll try next time keyh :)

for my basic:-
BB cream and concealer


 closer to my eye side..
(woww! mata ku cokelat..hahaa..perasannnn~)

for my eye:-
first i apply black on my lid and follow by hot purple..then, blend them all..
pastu pkai black liquid eye-liner and black mascara



for my check:-
blusher nude pink

for my lips:-
lipstick nude hot pink 

 note: i tak draw my eyebrow..hehee..


last but not list...kembar yg terpisah..heheee..
maaf, perasan jap..
=.="

sis ayun ni cun cm scha oo..mmg tak sama langsung dgn sy lahh kan..hehee

sekali-sekala nk perasan ..tak salah...   ^_^

btw, sis ayun ni bnyk dh buat tutorial..bukan tutorial make up ke..malah ada jugak tutorial how to wear shawl..nnty usha lahh blog dia keyh..dia jugak ada BLOGSHOP sendiri..and baru2 ni dia dh berjaya buka kedai sendiri kat nilai..yeay!!lepas ni boleh shopping utk raya..
 woww!


til then..


tataa~



thanks for reading this :)

2 comments: