Friday, July 15, 2011

macaron sensation

 assalammualaikum


Hi!!!

what is that..that freaking thing..NO NO NOO..
(ala2 lagu dlm cite Kim Possible gitu).heee..

 macaron is like sweet2 cookies yg tgh meletOp2 sekarang ni..ia di perbuat drpd putih telur, icing sugar and and..hurmm..tataw..you guys search sendiri lahh ehh..i pun tk pernah buat macarons ni..so, i tak berapa arif..huhuu..selalunya macarons ni ada filling kat tgh2 tu..and boleh didapati dgn pelbagai jenis perisa..mcm2 perisa boleh letak..for me i prefer cream cheese, chocolate and blueberry (not blackbarry ye)..mmg sedap sehingga menjilat jari gitu!..yang special nya and menjadi tarikan ianya boleh didapati dgn pelbagai jenis warna2 yg menarik and striking gitu..contoh nya, hot pink, baby blue, yellow (warna cm bumblebee), purple and etc...but, the sad is macarons ni small jewp, so tak puas nak mkn..mksdnya kita kena beli bnyk2 lahh..mkn sampai puas..sekali mkn nk lagi..but bila dh mkn..nk lagi..pastu nk lgi..lama2 belajar buat sendiri..hr2 boleh mkn and ia boleh di simpan cm biskut jugakk lahh..but, keep away from semut2 and hot weather lahh..insya' kekal sehat macarons anda..jgn risau ye..cara sy, cm cuba mempromosi juala pulak..bla blaa blaaa...hee..

actually, if korang nk buat sendiri pun boleh jugak..korang boleh search kat internet..belambakkk okeyhh..cuma persoalan jadi ke tak tu terpulang dgn cara pembikinan anda sendiri..hihii...
kalau jadi..amik gambar..tempek bebo2..sebab bangga boleh buat..kalau tak jd..diam2 sudahh..nnty cuba lagi..lama2 buat, kompom jd punyaaa...



jom tgok hasil yg jadi



|
|
|
|
|
V


melelehhhh jap tgok gambar macarons ni..uhuuuuu~
*ni i bt sendiri tw..

okeyh,  PERASANN =_="


lalalalalalaaaa~

time i bukak booth hr tu, Lips Roses Inc.(share booth dgn pikalurve) ada jual macarons and i pun beli lahh..and rasa dia mmg superbbbb...org keep asking..keep asking and keep asking

"    apa tu??"     sambil tunjuk kat macarons tu..huhuu..

and berjuta-juta kali jugak lahh nk kena explain ..fuhhh~ penat..but demi customers tercintaaa..kami explain sahajaaa..no problem lahh..small thing je..tak rugi pun nk explain kat org lain..benda baru ni, kita boleh share2 kan..sebab macarons ni dh mula nk femess ..kat mana2 pun (KL perhaps..huhuu) boleh dpt macarons ni sekarang..


muka mintak penyepak kuasa 2..huhuu..


first bite pun, you akan rasa kesedapan nyaaa..huhuu..
nak tahu actual size of macaron, as u can see lahh,, besar mana i pegang..biskut HUP SENG pun lagi besar..ngahahahhaaa...so, its up to korang lahh nk beli biskut HUP SENG atau macarons yg sedapp!
tak salah sekali-sekala mencuba something new kan?


flavor ni je yg tggl..bnyk dh habis..
ini adalah contoh macaron yg di jual di booth sy..macaron ni adalah dari Lips Roses Inc.


something new jugakk lahh..apa yg kami jual ni..tak terlalu common lahh kat pilah ni..errrrrr...

so, anyone yg belum try..you guys boleh cri lahh kat mana2 tempat yg berhampirang dgn anda..
okeyh?


thats all bebehhh..

tatataa~~~



thanks for reading this :)

No comments:

Post a Comment