Monday, June 20, 2011

Fun Fair at senawang

assalammualaikum

hi, apa kah khabar anda semua? thanks to those who still interested lg nk read my blog yg kian hari kian semak..huhuuu..jumaat baru2 ni sy ke senawang dgn my girlssssss(my trio-friends) utk ke Fun Fair..time ni seyesly unplan..biasanya bila plan mesti tak jadi but bila tak plan..mesti jadi..

kami ke senawang..cm mne tah citanya..ira tepon and kata nk g senawang tak?(with her bf) g funfair??..mmg jerit2 semua nk lahh..memandangkan cost naik teksi mahal dr pilah ke senawang..jadi kami sewa kereta..lagi murah and bebaloi..walaupun kereta tu bnyk gila mkn minyak aww..ggrrrrrr..redha aja...

me and ira..

dr pilah kami ke rumah bf ira utk jemput bf dia and terus pergi senawang..mula2 mcm2 konflik berlaku..sekejap itu..sekejap ini..pening jgk lahh..


kami sampai time magrib and mencari tempat utk solat magrib..


you smile i smile :)

time ni kami nk solat and READ HERE!

pastu dh settle semua..kami terus ke Fun Fair..mula2 masuk, exited kemaen.. semua benda nk main..but yang paling menjadi pujaan hati yg mmg betol2 nk main is ALI BABA..perghhh...

nama pun Fun Fair..dtg kalau tak beli token tak sah..kalau tak beli cm mne nk main..
kena bli jugak lahh..


wif kaka..


ni lahh bf ira..putih bebeno!..bf dia ketaq perut nk main game yg adventure2 ni..so dia main BUMPER CAR
ira and kaka join sekali..

aikk..org lain dh gerak, ira tak gerak-gerak lagi ke..huhuu..


seronok tgok org main..langgar sana..langgar sini..
pastu sy and umi, gelakk besorrr

next, kami ke game yg mmg menjadi tumpuan utama semua yg dtg kat Fun Fair ni..iaitu ALI BABA..
game ni really menguji kemacho an..

belum mula lagi..tu pasal masih mampu tersenyum..kemaen exited masing2..dlm hati tuhan je lahh yg tahu..


yess..kami ada kat atas tu...kami di lambung cm hapaa lagi..pusing dh lahh laju..pastu tak henti-henti
kat atas tu sempat jugak lahh menjerit-jerit cm org gylaaaa..

budak lelaki kat sebelah sy tu..dh mencarut-carut..hahahaaa..tu pasal sy ckp permainan ni menguji kemacho an seseorang..ngehehehee...bf ira, awl2 dh surrender..

wif kaka..sje2 nk show ALI BABA kat belakang tu


umi..berangan lahh dpt bear yg besar2 ehh..huhuuu..


game kedua yg sy main is..XENON..perhh..pilih game semua yg jerit sampai anak tekak terkeluarrr je..


umi and kaka


me..dgn muka tah pape..senyum dlm ketakotann..


get ready everyone :)

meh nk story sikit time kami naik menatang ni...gila babeng dia pusing sampai terselak semua tudung2 sy aww..sampai tudung member sy ni tercabot-cabot di buat nya..pusing dh la laju and tak berhenti-henti kejap ke atas kejap ke bwah..waaa~ pening~~~~
bila menatang ni dh benti..masing-masing tk boleh berjalan kepala tgh berpusing-pusing..pening gylaaa....

sempat jugak nak posing.. tgh pening tu..


kaka mmg betol2 pening and sampai muntah2..

walau pun pening2..tapi puas hati lahh jugak..takde lahh mebazir sgt..


hope we will always be together..ohh my trio! *jiwang jap!


dorang kena berhimpit kat belakang..huhuu..sabaq naa~

then lepas hilang pening and dh puas main kat Fun Fair tu..alarhh dua game je yg menarik minat sy..yg lain tu biasa-biasa je..cm permainan budak-budak..huhuuu..

kompom perot lapar..pergi mkn jap and terus g overnight kat PD..

first2 kami ke Teluk Kemang..coz ira kata tempat tu best..but bila sampai pantai nya gelap gelitap lahh pulak..maybe waktu siang2 je kot yg best..

besi tu mesti sedih and parah coz tgh menahan keberatan sy..hahahhaaa...


apa tah lagi umi..hahhaaa..gurau2!


kaka...muka org penat and mabok kepeningan..sabar ye kaka..


and the shadow of the night..


semua red eyes..sabooo je lahh..pkai camera caboq ceq ni haa..huhuu...at least nmpk jugak kawan2 sy ni dr pada gelap je..kn???..

dr Teluk Kemang kami PD utk ke tempat yg lebih cerah sikit (tak sure nama tempat tu) .. tempat yg sama time Overnight before this

dh nma pun overnight..malam tu kaka dh tumbang dulu..dia tido paling awal..ngantuk sgt lahhh kot..
ira and bf dia g jln2..sy and umi kami bersembang-sembang je lahh..
borak mcm2..and smpai tertido dlm 30 minit je..then dlm 4 lebyh pg cm tu kami gerak ke pilah coz ira nk prepare dia nk balik rumah dia (kat seremban)..
sampai dlm 5 lebyh pg cm tu..pergi singgah gerai yg bukak utk minum2 pg..and hantr bf ira kat rumah sewa dia..kami terus menuju ke Masjid Raden kat pilah ni utk solat subuh..

muka original..
time suboh-suboh ni..sejuk and masing bergegas utk solat..heee..

mmg hevok sgt date dgn dorang..nnty keluar lagi ekk..

sampai situ je lahh ye..

tataa titii tutuu~


thanks for reading this :)

4 comments:

  1. pergh..laki tuh sampai mencarut2
    dasyat aiihh
    lame xg funfair
    >_<

    ReplyDelete
  2. betol..game2 yg mmg mencabar ke macho an seseorg tw..ngahahaa...nnty pergi lah mne2 fun fair...
    wokeyh :)

    ReplyDelete
  3. hye babe, nak tanye,.
    u sewa kereta tuh RM brape yer n kt mane ?
    infom i kat fb k,.
    aremoy4192@yahoo.com
    tq :)

    ReplyDelete
  4. hye, nk tanye la,.
    awk sewa kete tuh RM brape yer n kat mane ?
    sbb igt nk sewa kete jugak,.
    tp, taktao nk cari kat mane,.
    nnti awak bg feedback kat fb sy k,.
    aremoy4192@yahoo.com
    tqvm :)

    ReplyDelete