Monday, June 13, 2011

Black & White

assalammualaikum

mari duk rapat2!! baca dekat2 sikit (bg yg rabun cm sy ni) ...ehhee~ kali ceritaracita tentng black & white..boleh kan?
knp dgn black & white ni? adakah pakaian sy? adakah jenis makanan sy? adakah warna kegemaran sy? tak pun gambar2 sy yg black & white?

bnyk persoalan boleh di kait kan dgn title sy ni...fikir panjang2..kalau bijak sikit..pikit pendek2..oke?
last week..sy pulang ke rumah ku syurga ku..sy amik KTM dr seremban and turun kat sg.buloh (sebab ibu sy keja kat hospital sg.buloh)..sy smpi around 6 lebyh (ptg ehh) kat KTM Sg.buloh tu..then tggu ibu sy amik sy jap..time kat KTM tu terserempak lahh dgn kawan lama sy yg mmg lama gyla tak jumpa..iaitu IZZATY TUAH..lamaa tw kami tak berjumpa since semua dh start belajar..boleh pulak terserempak dgn dia kat situ..apa2 pun i miss you dear!
okeyh back to story di mana sy dh sampai rumah and ibu bgtw yg ibu beli RABBIT sepasang (means ada jantang and betina)..sy bukan main exited lagi...balik2 adik sy pun ckp benda yg sama..tgok adik sy simpan dalam kotakk..and sgt2 comel..


sempat jugak lahh sy bermain-main dgn pasangan ni..hahhaaa...
so before sy balik ke pilah semula..sempat jugak amik gambar yg rabbit2 ni..



sy mula2 takot nk pgg rabbit sbb kuku dorang tajam..but..dorang lagi senang nk di jaga dr kucing yg aktif..dorang diam je..mungkin sebab dorang ni masih baby lagi..kalau dh membesar sikit..maybe jd aktif kot..knp black & white? tu nama yg sy prefer kat rabbit2 ni..coz bnyk gelaran yg nk di bg kat rabbit ni


cute ohhh cute!!!!
dalam pembahagian nama mmg bnyk kekeliruan..
kakak sy nk bg nama britney and eminem
adik sy nk bg nama coco and vanila
ibu sy nk bg nama labu and labi (sgt kelakar wokeyh!) nak tergelak gak lahh dgr nama cm ni..tak terfikir pulak nk bg nma cm ni..

so, sy decide nk pggl dorang black & white such a perfect name for them sebab warna bulu sekor kaler hitam and sekor kaler putih..simple kan?

but yg pening nya skrg ni sy masih belum kenal pasti yg mana satu betina and yg mana satu jantan..
but for now, sy anggap yg black tu jantan and yg white tu betina..(kalau couple pun cm tu jgk kan?)

eee.... start dh rindu dgn rabbit2..but tak risau sgt lahh sebab adik sy tu terer jaga our pet..semua jenis pet dia boleh handle (for now lahh)...


hello! i'm Black

Hi! i'm White

wokeyh! sesuka hati je bt dialog sendiri..huhuuu...

semoga Black & White kekal happy and membesar dgn baik ye..jgn smpai sy balik rumah nnty ada kubor pulak..

tataa~


thanks for reading this :)



2 comments: