Saturday, May 14, 2011

suka berjalan-jalan

assalammualaikum

jum lepakking..
alahaiii..kesian betol kat sy ni..dh la mmg kaki jalan2 ni..
kalau boleh setiap hari nak jalan2 je..

bila tak de keja..
ajak lahh my fwen ni teman jalan2 keluar..

suka sgt berjalan-jalan..tak kesah lahh nk pergi mana..mmg hobi betul..
kadang2 tu nak pergi beli brg sikit pun sibuk nak ikot..
nasib baik lahh..tak ikot smpai kalau org nk buang smpah kn..huhu..
kang org nk buang smpah pun nk ikot jugakk..gawat ni..ngehehheehh..

btw, hari tu pergi hantar brg2 utk pos..
well..now i'm bz sikit..but bz2 pun sempat jugak lahh nk update blog ni..

pika tgh bz dgn business ni..yo yo je ekk..

jum lahh shopping kat pikalurve ye :)


sy kalau nk pos biasa nya dgn kakak..but now kena blajar sendiri ye..
so ajak lahh rabiah teman kan utk pos..
budak baru nk blajar..slalu suh org kan..ngehehee..
punya lahh jauh nk pos..
sambil2 tu syok berjalan-jalan lahh ye..

kami ke IPC :)

apa tu IPC????
huhuu..
IKANO POWER CENTER lahh..

memandang kan sy kuat berjalan-jalan..lepas dh settle smua nya..kami berjalan-jalan lahh ni..

first2 niat dalam hati nak makan kat ikea..alarhh kat bawah tu lahh..yg murah2 tu..
sekali tgok2..hot dog nya sold out! walaweyhh..punahh harapan aw!..
punya lahh tgh mengidam nak makan..geram betOl!

soo..dgn harapan dh hancur tu..kami pun berjalan balik ke IPC..
masing2 tgh blurr nk makan apa..

then, sy tetiba teringt tentang POPILLA..
well tmpt biasa lahh kan..huhuu..
rabiah tak pernah try..ajak lahh rabiah utk join mkn..yummy!


ngehehee..bg yg tataw popilla ni kat mana..
tak salah pika dia kat 1st floor, antara new zealand's ice-cream and famous amous .. kedai dia kecik je..soo..tak payah lahh nk ajak stu kmpung pergi ye..tak muat..ngeheheee...


as usual .. nachos! 
mana leyh tinggal..kan?


muka  bukan main lagi exited nk makan..sabor! sabor! :)


tgok rabiah..relek je ekk..
btw, rabiah sendiri admit that cheese dia mmg sedap wokeyh!
korang tak nk try ke?????


air oren..

dh makan kat popilla nnty engt2 lahh kat SYAFIQAH HASHIM ye :)

lepas tu..semua dh makan..cik syafiqah hashim ni masih tak kenyang2..
*masyaALLAH..




rabiah teringin pulak minum mocha blended..jadi kami pun ke each a cup..


first2..time rabiah beli tu..tak teringin pun nk beli..bila rabiah nya dh siap.baru lahh sibuk nak order..
coz nmpk flavor chocolate oreo..
sedap2!



then terus berjlan ke ikea..tetiba pulak tekak ni nk makan curry puff ikea tu..

korang mesti pernah rasa kan?? sedap kan?


sudah-sudah lahh makan tu ye..
ce bawak bersabar..huhuu..


but tak kesah lahh..coz petang tu, lepas balik..kami terus pergi jog aww..
sy jog 7 round kat tasik rimba riang keyh!
terer arkk?
ingt nk jog lagi..but rabiah tak larat..tetiba period pain pulak..sakit perot lahh tu..


kami chow dulu ye :)


walaupun sy tak reti nk bercerita..at least sy dh try kan..
merepek pun merepek lahh ye..
kalau korang suka..thank you :)
kalau korang tak suka..boleh cuba lagi..uahuahuahauaaa..



thank you for reading this

2 comments:

  1. wanna hang out with ya. really!

    ReplyDelete
  2. really??? sure??? huhuu..
    okeyh je dear! jum kita jalan-jalan smpai melecet nk?ngehehee..
    apa2 nnty contect lahh sy :)

    ReplyDelete