Friday, May 06, 2011

semua tentang EMPAT

assalammualaikum

hehee...mesti pelik kan..apasal tajuk entry semua tentang empat..
apa benda nya yg empat pika oii???

actually pika di tag oleh sis liza razak yg hot untuk jawab semua soklan yang kena ada empat jawapan..
hee





1)  4 Perkara Yang Menggambarkan Syafiqah Hashim

-> shopaholic sgt2..and sekarang purse tgh kering pun still nak shopping lagi..ish3! ngee~
-> love fashion..semua fashion nak try..nasib baik tak try lady gaga nya style..cm mne lahh rupa pika agak nye ye?
-> boros..seriusly..mmg sgt2 boros..i boleh habis kan RM1 juta dalam masa sehari.. believe it or not..bhahahaaa...
-> suka mencuba something new!


2) 4 Nama Manja

-> pika .. selesa sgt kalau org panggil nama ni..
-> ateh..khas utk family je lahh..yg lain tak leyh panggil..nama ateh ni timbul sebab dulu waktu kecik2 i puteh..opah terus panggil ateh..better dr putehh..cm bawang merah bawang puteh pulak kan...
-> pikalurve..i like this since i was 15 year old..and nk buat brand dgn nama ni..huhuu~
-> syafiqah hashim..utk formal2 je :P


3)  4 Perkara Baik Yang Kamu Buat Hari Ini

-> bagun awal2 pagi..utk jogging..wink wink ^_^
-> masak cucur pisang..
-> update blog .. untuk info2 terkini dan semasa..ecececehhh...
-> buat planner and rancang utk business PIKALURVE..kalau korang berminat..shopping lahh ye..murah2 je :)


4)   4 Tempat Yang Nak Sangat Pergi

-> Paris..nak honeymoon kat sana..kalau boleh..hee~
-> Australia..never been there but my parents dh..dorang asyik cite je pasal Australia ni..nk tgok beruak kola yg pemalas nk kangaroo (:
-> Bandung..sebab org kata tu tempat "syurga" buat org kuat shopping
-> Mekkah..patutnya tahun ni dh pergi..tapi terpaksa di tunda sebab belajar.. T___T



5) 4 Benda Wajib Bawa Keluar

-> Purse..semua yg penting ada dlm tu..especially duit and kad bank..ngee~
-> Handphone..senang nk contect org..
-> Compact Powder..get ready if muka dh berminyak-minyak..
-> Camera..i wanna to capture every moment in my life..wee~~~


6) 4 Perkara Terakhir Kamu Buat Sebelum Join Contest Ini

-> makan bihun sup
-> makan cucur pisang .. (banyak nye makan..hee)
-> Mandi..tgh berkemban ni..hehee..gurau je..
-> kering kan rambut..baru lepas mandi kan..


7) 4 Orang Paling Kamu Sayang Di Dunia Ini

-> Parents..dorang jaga i dr kecik sampai dh beso cm gajah ni haa..i love them until the end of my life!
-> My Sibling..walaupun kdg2 gadoh..manja2..gurau senda..kami happy bersama..suka hati kita org lahh nk buat apa..huahuahuaaa..
-> bubu..wahh! tersenarai jugak..bubu ni bantal busuk kesayangan sy..shhhhh~~ rahsia tw! (bubu ni dikira orang ke????)
-> kawan-kawan yg tak pernah kutuk belakang pasal sy..sesiapa pun korang..pika syg korang..ngee~ ada ke dlm dunia ni kawan cm ni..heheee~



8) 4 Jenis Ragam Manusia Kamu Jumpa Hari Ini

-> kuat mengarah budget master mind..abg y lahh ni..BHAHAHAHAAA...
-> pemalas..suruh amik tepung gandum pun malas nk gerak..adik sy lahh ni..hahahahaa..
-> kuat membebel..pulon-pulon lahh nk bg nasihat..hurmm....maleh nk dgr..tutop telinga
-> kuat tido..ish3! udah la tu..bagun2!



9) 4 Misi Yang Mesti Kamu Capai Dalam Tahun Ini

->berjaya dgn business PIKALURVE.. my new little blogshop yg baru nk membangun..kalau sudi..lawat lahh ye..
-> sy nak kurus and mencapai tubuh badan ideal
-> dekan! dekan! dekan!..tak dekan pun cemerlang lahh dlm pelajaran
->boleh buat duit sendiri..hahahaaa..tak nk susahkan ibu and ayah anymore :) ..walaupun dorang mampu..i nak jugak rasa duit sendiri..



10) 4 Habit Buruk Kamu

-> Suka berangan..wink wink ^_^
-> suka makan..pantang nmpk makanan yg best sikit msty nak mkn..
-> suka tido..zzzZZZZZ tak hingat dunia Ooo..
-> Cepat marah..sy mmg cepat marah sikit..so, jgn sesekali cuba menaikkan darah i wokeyh! huhuu..



11) 4 Perkara Yang Kamu Fobia

-> nak bawak moto..but still boleh bawak
-> makan ikan keli..eeeeee, gelii...sory to say..
-> jalan sorang2 kat tgh2 badar KL..kena kacau dgn mamat2 yg tak tahu malu..rse cm nk penampar je sekor2..tp kunk..sy kena balik..
-> nk crush dgn mana2 guy..hahahaaa..nightmare..! 


12) 4 sebab join contest ini

-> ofcoz kerana di tag oleh cik LIZA RAZAK..thanks ye :)
-> ada idea sikit nk update blog ni
-> nak share dgn korang hakikat2 yg perlu di ketahui
-> sbb terakhit sy rasa menarik semua tentang EMPAT ni ye..hee~




akhirnya...
selesai jugak jawab semua soklan2 ni ye..yuhooo! sudah pass!..sudah lulus! hihihiii..


jadi..sekarang giliran anda pulak..
siapa yg baca entry ni..ada semua di tag..
jawab semua soklan ni tw!!!


thank you :)

bye3!


thank for reading this!

2 comments:

  1. pika...pikalurve underconstruction lagi ke?since saya punya cardigan hilang time exam hari tu..rasa nk beli baru jek...huhuhu.....murah la pika jual...=)

    ReplyDelete
  2. heeeee............4 perkara ttg pika~

    ReplyDelete