Friday, May 20, 2011

Nur Kasih dengan Warong Penyet

assalammualaikum

hello readers...including you, silent readers..
heee..


as you all know..premier NUR KASIH on 19 MAY 2011 right?
yeayy! sy sudah tonton..jgn jeles ye..huhuu..

okayy! ni sy nk cite cerita sedih..waaaaaa :'(

actually tiz , rmy ishak, and fizz firuz ada time premier pagi tu..nyesal tak pergi pagii..
kalau tak dpt jumpa mereka..

but..tak kesah lahh..siapa suh sy lambat ekk..padan muka..


setelah bergegas ke e@curve utk tonton movie ni..tup tup..
movie star pkul 3.50 p.m.. kena lahh tggu selama 50 minit kat atas tu jap..


sebelum tggu tu, sempat lahh beli popcorn and air dulu..

sementara tggu 3.50 p.m.. tu jugak lahh sempat lahh habis kan half air tu..
tangki perut sy ni mmg kosong..huhuu..meh full kn..

sama lahh dgn dia ni.. :P


tgok! tgok! 
popcorn pun tggl half..before masuk movie tw..bhahahhaa..nmpk sgt lapar nyaaaa


lelaki kat belakang tu sandle rabiah..bukan2, skandel..
bukan jugak..member dia je lahh.. :D

member dia lahh yg belanja kami tgok movie ni..
eleyhh..sebenarnya, mmber dia ni nk blnja rabiah je..sy sje teman rabiah..memandangkan rabiah memujuk rayu sy utk ikut dia keluar tgok movie ni..sebagai seorg kawan sy pun teman lahh rabiah..jadi "terpaksa" lahh member rabiah ni belanja sy sekali..bhahahahaa..kesian2!..
nasib badan..bukan buy one free one..ni buy one, buy another one...ngee~
apa2 pun THANK YOU ye :DDDD


okeyh2..sudah2...berbalik pada cerita NUR KASIH !

as usual ..mesty tunjuk poster dulu kan..


first2 strt cm ni lahh..


mia si comel pun ada dlm cerita ni tw..
jadi anak Aidil..

Aidil ada 2 org anak..but isteri dia dh meninggal dunia..*sebab kejar layang2 kat jalan..heheee..
so, aidil ni cm susah lahh nk lupa kan isteri dia ni..*siapa tak syg bini oii
sebab isteri dia kena langgar dgn kereta depan mata dia sendiri tw..uishh...
parah2..


aksi2 sweet Adam dan Nur Amina lahh..


comel lahh si mia ni tido..:)))))
*anak sy mesti comel cm ni nnty..heheheee...perasan lebih..


then. Nur pun mengandung..
actually Nur dh beberapa kali mengandung tapi asik gugur je..but bila dia mengandung lagi..mmg semua hpy lahh..siap2 beli brg semua..kerja2 berat semua nya Adam tak bg buat..
semua nya Adam buat..tp semua nya jd huru-hara jap..but still romantik!
suka sgt part tu! *semua part romantik sy suka :)))))

Then, tgok2..Nur gugur lagi..tataw sbb apa..tetiba je berdarah-darah..

Adam dgn Nur pun sedih..Adam cm dh berputus harapan dh time tu..mcm dh tak boleh bersabar dgn dugaan dr Allah..Subahannallah


Dengan itu, mereka pun pergi bercuti ke Jordan..*honeymoon kot..ngahahahaaa...

but time kat Jordan ni..mcm2 dugaan berlaku..semua nya Out of thinking tw...
pastu berlaku lahh satu kemalangan tren..time tu Adam and Nur ada dlm tren tu..
kemudian........

korang pun pergi tonton Nur Kasih kat panggung ye..weehee~

sy akui mmg sedih lahh cerita ni..sy sempat lahh jugak menitis kan beberapa titisan air mata sy ni..
*nk tunjuk bertapa sedih nya cerita ni..

over all sy bg 4 star lahh utk NUR KASIH..
tak boleh bg bnyak2  coz tak seperti apa yg sy ingin kan..heheheee...
okeh lahh 4 star kan??
jadi, korang pun harus tonton cerita ni ye...


sempat jugak lahh nk berposing 


then, kami pergi minum2 jap kat SELERA MALAYSIA..kat bawah tu..maybe kurang jd perhatian kot..sebab tmpt ni org2 bekerja je selalu lepak..time lunch or dinner dorang kot..


eheemmm..ehemm..
rabiah berkata "bukan2..kami kawan je " :P 


memandang kan org belanja..sy pun p tibai mintak yg up sikit..
tu dia..A.B.C..hehee..dorang minum air tembikai and milo je..sy yg lebih2..
tapi yg slek nya..org tu ckp ice-cream dh abis..so takde ice-cream atas tu..
T_____T



then, member rabiah ni kena balik..sebab ada hal apa tah..

lepas je dia balik..kami berdua laparrrrr~

then, kami berdua decide nk mkn kat Warong Penyet...
femes tw warong penyet ni..nama ja warong..

senyum sikit rabiah...
mmg sikit betol dia senyum..len kali suh org senyum banyak2 lahh..
ngahahhaa..


so ni apa yg sy order..

ice lemon tea


wing penyet


nasi putih

ni senarai apa yg sy makan je..rabiah makan lain..
but still ada nasi putih and ice lemon tea..cuma penyet dia lain..lupaaa~~~~


smbil2 korang nak mengira tu..sy makan dulu ye..
bismillahirahmannirahim..yummy!


dh setle semua nyaa..semua dh kenyang..
alhamdulillah :)


syukran!..syukran!

nk tahu kesudahan cerita NUR KASIH..pergi lahh tonton..kalau nk jimat sikit..tggu lah time raya nnty, mesti keluar punya..tak pun kat astro first..kan?
but support lahh filem ni..
korang jgn lupa utk tonton NUR KASIH !
okeyh?

-END-


chow!


thanks for reading this :)

2 comments: