Saturday, May 14, 2011

KONGSI..lu langsi, lu mati

assalammualaikum

hello readers.. :)

yeayy+happy2..
seharian sy mencuba bukak belog sy ni tak dapat2..akhirnya berjaya jugak !

actually ptg td seyes exited nk update blog..and agak frust coz 

bila bukak je blog jadi cm ini..ape cerrr ni??
*siap amik gambar as bukti aww..

berhanget sikit lahh..ngehehehehh..

but now..dh cool! relek! tenang!

whatever lahh..semua dh settle..i rasa lega..

ceritaracita ..
sebenarnya..entry kali ini sy nk talk about filem KONGSI yg tgh hott di pawagam ni..
arahan FARID KAMIL pulak tu..gadis mana yg tak terkinja-kinja nk tgok kan?
yg tak terkinja-kinja tu mesty ada problem sikit dgn FARID KAMIL kot..huhuu..
but! i LOVE FARID KAMIL <3

jadi supportive sikit..
pergi tonton cerita KONGSI .. sekarang!

time pika tgok tu pika dapat seat dapan kot..bertapa ramai nya nk tgok cerita ni..

Filem KONGSI ini bergenre aksi komedi... Pemilihan FARID KAMIL sebagai pengarah untuk cerita ini bersesuaian dengan minatnya terhadap genre aksi... senang cita gabungan aksi and komedi lahh..

Kongsi akan memaparkan aksi-aksi berani seperti sukan muay thai, drift, letupan, aksi kejar mengejar yang digarap dan disampaikan secara komedi...   

Filem ini membariskan pelakon-pelakon popular seperti Shaheizy Sam, Fizo Omar, Norliana Samsudin, Putri Mardiana, Azad Jazmin, Chew Kin Wah, Azlan Komeng, Rafidah Ibrahim, Pak Piee dan ramai lagi.

tgok nama pelakon pun dh best kan?

poster kongsi

Shaheizy Sam as Tumulak
seperti biasalahh..dia berlakon mmg tip tOp!
smart sgt3! kelakar..kelakar but still aksi..heee~
paling seronok time dia dapat alat2 cm senapang and pistol..hahahaa..tak reti pasang..


Fizo Omar as Inspector Shariff

pika tetiba jatuh cinta dgn fizo omar..sebenarnya dh lama suka kat dia..tp tu dulu suka je lahh..but now dh jatuh cinta..hehehee..dia kenal pika pun tak..
pika je yg perasan lebih..
kala pika jumpa dia pika nk ckp cm ni "ohh fizo omar..sudi tak u nk date dgn i?"
*berani ke???


Azad Jazmin as Mikail
dia ni belakon mmg jadi..suka sgt..walaupun kelakar bodoh-bodoh..tapi mmg seronok Ooo!
antara yg jadi penyelamat dalam cerita ni..apa yg dia buat semua kelakar wokeyh!


sy share sikit sinopsis nya ye :-

KONGSI merupakan sebuah filem aksi komedi mengisahkan penyiasatan ASP Sharif (Fizo Omar) terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di Kuala Lumpur. Kumpulan kongsi gelap yang terdiri dari pelbagai bangsa ini menjadi huru hara dengan kehadiran seorang pembunuh upahan bernama Tumulak (Shaheizy Sam) yang terpaksa melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya.
Pelbagai peristiwa dan aksi yang mencuit hati berlaku disebabkan perbuatan Tumulak dalam usahanya menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap tersebut. Penyiasatan ASP Sharif dan Detektif Maya (Norliana Samsudin) dilakukan tanpa mengetahui siapa pembunuhnya dan sukar untuk mendapatkan maklumat kerana Tumulak licik dan bergerak sendirian.
Namun, segala ancaman yang dilakukan oleh Tumulak adalah didalangi oleh Kimpedu. Kimpedu mengupah Tumulak untuk menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap kerana keinginannya untuk menakluki kawasan di Kuala Lumpur. Dalam masa yang sama, Tumulak juga mempunyai dendam peribadi terhadap ASP Sharif.
Apa kesudahannya? Dapatkah Tumulak di tangkap? Lu Langsi Lu Mati.

*search kat google je, but di ubahsuai oleh sy :P 

antara aksi-aksi yg pika suka 

time ni seronok..nampak ke macho kan mereka berdua :)))



time ni kelakar..
main pulas2 puting pulak..budjet 'abg long' tapi bila puting kena pulas menjerit-jerit


aksi yg bnyk spend money i think!
3 ke 2 kereta polis hancor..tapi kereta "eagle car" polis tak lahh..
gilerrr..mampos nk byr..

haaaa..tataw kereta "eagle car" polis..alarhh..kereta polis yg laju tu..
yg mmg khas utk kejar perompak ke yg driff laju-laju..coz eagle car ni lagi laju dr kereta drif wokeyh :)

kesimpulan yg sy nak buat..mmg best woo!
sy bagi 5 bintang utk filem ni..
tahniah FARID KAMIL and PARA PELAKON yg dpt membuat filem ni kebabomm!
mmg tak kering gusi asik nak gelak je..kelakar-kelakar!

dalam tgh aksi-aksi pun sempat lagi nk gelak-gelak..hihiii..

then dh puas menonton movie..
pika pun balik lahh..OU pun nk close dh malam tu..

sy pun pergi drive thru jap kat mcD utk makan ice-cream dia yg sedap nk mampos ni..kalah ice-cream sundae chocolate wokeyh!

pika kalau pergi mcD mmg order ni tw..tak order tak sah ok!..ok!..ok!..

posing lahh dlm keta jap..
minum slurpee

kakak sy cakap sy macam dalam filem shoppaholic tu..
'GIRL IN THE GREEN SCARF!'
i like :))))))

tgh menikmati sundae banana toffee
fuhh! sedap-sedap-sedap!


btw, if sesiapa yg berminat nak beli sateen shawl dgn price only RM20.00 je.. 
boleh pergi puchase kat PIKALURVE
(murah je kot..tempat lain sampai RM35.00..ish3)

ngeheheee..

okeyh lahh..pika dh shre dgn korang pasal filem KONGSI and pasal ice-cream yg new kat mcD iaitu SUNDAE BANANA TOFFEE..

siapa yg belum tonton filem KONGSI..pergi cepat..
sambil2 tu pergi lahh menikmati SUNDAE BANANA TOFFEE ni ye..
sambil-sambil juga...ingat kat SYAFIQAH HASHIM ye..ngee~

okeyh..

tatatataaaaa~~~


thank you for reading this :)

2 comments:

  1. cik pika..cmne cik pika pakai satin shawl cm dlm gmbo tu ye?wat la tutorial dear.lh x?lve your hijab style=)

    ReplyDelete
  2. inysa'
    nnty ada masa sy buat ye :)

    ReplyDelete