Tuesday, May 31, 2011

hello semester three

assalammualaikum

hey hey..

 back to december lagu taylor swift, okeyh..takde kena mengena dgn sy punya cerita back to pilah for semester three..pejam celik, pejam celik, pejam lamaaa sikit pastu celik balik, tgok3 sy sudah semester tiga..wahh! cepat kan?? kan?? sebenarnya niat hati ni kalau boleh nk lg cepat habis..lagi cepat lagi bagus..sy malas nk pikir bnyk2..maklumlahh org kuat memikir cm sy ni..huhuu...okeyh memikir pun tak de kena mengena dgn cerita sy balik pilah ye..hee..

just to inform everyone..i dah ada junior...what is for??? nak belagak samseng lahh ye..nk belagak terer..cm tu?hihii..tak kesah pun..wekkk :P
coz sy ni susah sikit nk berkenalan dgn org..kdg3 senior ke junior ke pada mata sy yg mmg sah2 rabun plus silau and kilau ni semua nya sama je..niat yg sama and satu, iaitu nak sambung belajar ke IPT..betol tak? so no reason for me to say that .."ehh, kau junior..kau lahh kena tegur aku dulu..asal lakk aku nk tgor kau ..jatuh standart aku sebagai senior wokeyh!" takde makna nya sy nk cakap cm ni..takde masa utk ni semua...hahahaa..bg sy kalau u nk tegor,tegor lahh..tak nk tegor, sudah! sshhhhh je..jgn ngata blakang pulak ye..huhuu..sy mmg tak reti nk ramah tamah sgt..maaf ye :)

sy ni mmg tak reti nk bertegur sapa dulu bak kata org tu "ehh, sombong betol minah ni bajet2!"..hahahaaa..seyes kalau org start perbualan dgn sy..sy sambung cerita cm F1 keyh..hahahaa..ye ye je..mmg tak reti nk mula dgn apa..budak sama batch sendiri pun tak reti nk tegor sapa ni kan junior mahupun senior..maaf again :)

okeyh keterangan tu semua ada kena mengena dgn semester baru ni..dalam hati ni kalau boleh dh berangan-angan semester lima dh tw..berangan je lahh..bhahahhaaa..

and tetiba ramai pulak yg menanyakan.."result cm mne?"
sambil senyum and senyum and tak tahu nk ckp apa..sy hanya mampu ckp alhamdulillah LULUS! (kalau boleh dlm hati ni tak nk ckp..hehee..) ..but part yg sedih nk cerita is..the same thing happen again like last sem .. i almost nk dean list..but tkde rezeki lagi.. belum masa nya lagi..padan la dgn muka sendiri, kan? .. bnyak sgt bersuka ria..huhuu..org sibuk study, u main FB..and dgr kabar2 angin sepoi sepoi bahasa gitu..ramai jugak lahh kawan2 sy yg dean list ni..TAHNIAHH ye korang!!!!!!!!!!!!! especially yg baca blog pika ni..bagus2!..rajen2 lagi..teruskan study :)
sy nk teruskan tidooo je..bole tak? zzzzZZZZZ..

btw, cerita pasal the day to register kolej hr tu..
waktu hari pendaftaran sy lambat sikit coz parents ada hal pg tu..and tak sempat lah nk join berdaftar dkt bawah sm ni..kena pergi daftar ke pejabat kolej (NR) ..and everything okeyh dh settle but cm biasa lahh, kena perli dgn mama (ketua kolej kot..lupa =_=' ) la kan..huhuu

 cerita pasal bilik pulak..kalau cm sem lepas sy dpt tingkat lima..tapi sem ni sy dh upgrade sikit..dpt tingkat 4..wahh! makin turun, makin upgrade ye..ngehehee..
dh settle angkat barang semua nya..hasil pertolongan dr 2 hero (ayah & abg) and 2 heroin (ibu & sy)..alhamdullilah sy dpt roomate yg sy kenal time sem 2..satu housemate..nasib2!
mula2 masuk brg2 tu semua sy just simpan2 je..malas nk atur elok2..and keesokan hari nya baru sy susun..tu pun tak habis lagi..sy baru bawak half dr barang asal nya..ngehehee..bnya gylaa brg minah ni..jgn main2..semua binatang boleh main sorok2 tw..hee..

ckp pasal binatang, tetiba sy teringat kat lappy tiger sy..bersedia lahh nk dgr cerita sedih sy ni...hr esok nya sy nk dftar kolej hr tu(sabtu) tetiba ja my lappy tiger tu meragam..grrrr GERAMM! tw tk..tu sumber inspirasi sy tw..tapi sy mintak ayah tolong send kat mana2 tempat yg boleh repair lahh..hopefully everything will be settle between this week and next week .. *amin :)
pray for me ehh..
so now i update my entry ini cradit to my lovely friend FATIN HANANI kerana bg guna ladtop dia kejap & memahami situasi(bunkface kah?) sy ni..thanks ye fatin :)
kalau tak update sikit rasa resah gelisah je..tak tahu knp..heheee..

wahh! bnyak nya sy celoteh..jrg sy nk mengarang panjang2 berjela ni..takde gambar pulak tu..tak menarik lahh cm ni..ada ke org nk baca..hahahaa..

saja nk bg menarik sikit ( menarik ke? )..tgok lahh gambar sy time the day hari pendaftaran..

theme: kuning+purple (tak de rancang pun..pakai iron je bju mana2 pun, tk kesah)

buka sebel2 sikit..sebab dah berpeloh2 and mengah2 angkat brg2 sy tu semua..huhuu..
bnyak photo lagi tp dlm phone ibu sy..soo, nnty sy dh dpt..sy smbong cerita lg..

-> yang tak nak dgr tu..tutup mata..tak payah lahh baca kan..huhuu..
-> yg suka2 and rela hati nak baca tu..thank you!!! nnty sy bg gula2 satu..sy pos kat rumah korang ye..nak??

kunklusinya..wish me a very good luck for this semester keyh..i'll try my best!
*amin :)

bye byee :)

p/s: jarang sy bercerita panjang lebar ni..hee~

thanks for reading this :)

No comments:

Post a Comment