Tuesday, May 24, 2011

cendOl kat Melaka yg femes tu!

assalammualaikum

hello my dear readers :)))

kalau ckp pasal cendol kat melaka mesty ramai yg tahu kat mana tempat yang seronok utk menjamah nye kan?..kalau tgh2 panas dpt makan cendol memang syok! mulut dh kering pekena cendol..perghhh..SEDAPP! 


cendOl! .. cendOl!


cendol pulOt..my fav..kalau makan cendol kat mana2 pun sy tetap memilih utk mkn cendol pulot..kalau ada pilihan lahh...mmg jatuh cinta bila first time mkn cendol pulot ni aww..
dgr tu..jatuh cinta!..bukan senang sy nk jatuh cinta..jatuh tangga senang lahh..huhuu..


tempat cendol yg femes sy hebah-hebah kan tu ialah di depan bangunan merah ni lahhh..


bangunan Stadthuys bangunan yg bersejarah di melaka ni..
tempat ni jugak ramai kita dpt lihat pelancong2 and bnyak sgt beca yg korang boleh naik utk ronda2 kat Melaka ni..


time tgh kusyuk menikmati cendol kat melaka ni..
cendol nya mmg tip top..pekat and cukup rasa..manis pun ada..puas hati jugak lahh..

kalau sesiapa yg pergi melaka tak mkn kat sini, mmg rugi lahh..huhuu..
sja2 nk propaganda2 sikit..even kat KL ni pun boleh cri cendol but the situation and feeling agak berbeza..



and on that day..sy pkai colour yg memang sy tak pernah pilih sebagai pilihan hati..kali terakhir pakai kaler ni time skolah menengah dulu (form 1 until form 3) .. tu pun sebab pengawas..kalau tak mmg sy tak nak pakai..ngehehee..

that is yellow!

see! yellow mustard sikit..
dh menjadi pujaan hati sanubari dh tw..sgt2 suka kaler ni..lepas ni nk cri lagi lahh!


gambar agak kebluran..bukan kebuluran tp ke'blurrr'an..
time at the beach Tanjung Keling..dh pergi melaka mesty lahh pergi pantai..


my new fav wedges..sgt2 selesa! jalan lahh jauh mana pun..
*do mind my leg yg tak cantik tu ye..huhuu..


that all for now..


byeee..

thanks for reading this :)

2 comments:

  1. lama pulak tak mkn cendol. btw, suka lah colour selendang tu..kite pun ada, tp x pernah pakai, tak tau nk match dengan apa..huhu

    ReplyDelete
  2. nnty dh ada yg match..try lahh :)

    ReplyDelete