Thursday, May 12, 2011

bila kami main masak-masak

assalammualaikum

hello readers :)

today, i'm happy again:)))

kalau dulu kan..imbas jam zaman kanak-kanak ye..hehee..
kalau dulu2..kita main masak2, bahan utama nya mesty daun, batu, pasir, kayu2..kan?

acececehhh..sekarang dh besar..tak main lahh nk main masak2 cm tu dh..
kali ni bg yg mencabar sikit..
kami cari bahan di GIANT aww!

hehehe..
actually..cm ni cerita nya..sy and my friends iaitu nashila and azmira and rabiah rancang nk swim kat rumah azmira...and shila nk masak utk kami semua...
ingt kan makanan biasa-biasa je..
rupa2 nya chicken chop weyh!
walaweyhh!...mmg terliur biur lahh..yummy!
sy ni bab makanan ni mmg laju sikit..*patut lah dok membOlat hari demi hari ye..


but..rabiah tak join..dia bz agaknya..
jadi yg ada time uhh sy and shila and azmira
tak cukup korum ni..but sokeyh lahh..dh plan lama dh benda ni..tak kan tetiba nk cancle lak kn..
soo....

sy terlewat..tertido..but nasib baik shila and azmira tak marah..kena perli je lahh..SENTAP JAP!
ngehehehe..
terlambat tu sebab tertido lahh..time uhh tgh mimpi best..mmg waa tak sedar lah weyhh..sorry ye :)

whatever lahh!

then sy dh siap..cantik2..cun2..
*perasan sat naa~ jgn marah ye..


shila pun sampai utk amik sy..
kami ke GIANT utk beli bahan2 masak utk chicken chop..yeayy!


first skali mesti lahh cari ayam kn..kalau tak..bukan lah chicken chop nama nya kan..
hee~


macam2 jugak lahh kami beli..
sampai out of budget..ngehehheeee...but..it's okeyh :)


kali ni chicken chop under shila treat! yeayy!
thanks shila :P

so lepas dh pergi giant tu..pergi pulak ke seksyen 6..nk cari apa tahh..pastu nak balik rumah shila balik nak amik tempat steamboat dia pulak..hehehee..


janji pukul 12 sampai rumah az..but guess what..
pukul 5 petang baru sampai..huhuu..
ni lahh janji melayu..hahahaha..whatever lahh..huhuuu..
janji kami dh sampai kat rumah az and nk jugak main masak-masak!!!


btw, ini azmira :) 
hot yawwyy!


what?????
if you smell?..what azmira is cooking :P


yg paling penting sekali..buang lemak ayam ye..
sy ni dh lahh bOlat! 


now i know why they call "it" chicken chop
you have to chop the chicken first!!! remember?????


lepas tu..salut kan ayam tu dgn tepung + telur + bread crumb..huhuu
sy dh pro dh..hehhhh..


ni lahh contoh ayam2 yg telah di dip fried!
woooo!


while kami buat keja jap..azmira buat keja cuci2..
rajin kan?


yeahhh! ni lahh hasil hidangan kami..
semua tu originally di buat oleh shila and di bantu oleh sy and azmira..

menu on the table is:-
1. chicken chop
2. fries 
3. garlic bread
4. carrot sautee' with butter
5. baked beans 
6. air oren

great ryte?


this is how it look like!
yummy!!!!!


oke..azmira badan kecik but she eat a lot!
untung lahh..tak yah nk diet..but dia yg sibuk nk diet..kelakar betul..
dia boleh habis kan 1 1/2 chicken chop..but i still cannot finish my one chicken chop..
hebat kan dia?


akhirnya!
kami habis jugakk
mmg kenyang sgt!
makan satu je..dh kenyang kot!


muka org dh happy..perut pun dh kembOng..
hee~~~

esok nk jog lahh..nk reduce balik semua nya td!
*ye ke???

inilah kisah kami main masak-masak..
dulu masak2 tipu2..sekarang tak main lahh weyh..
masak sendiri lahh..bagi dapur berasap..baru ada se"tail" oke!


sy stop sampai sini je lahh kisah kami main masak-masak ni ye..

bye3!


thanks for reading this :)

4 comments:

  1. sedapnye..lame tak makan chicken chop..

    ReplyDelete
  2. munirah: sedap aww! my friend dh terer masak..ngehehee..

    rara: esok dear :)

    tulus: dah habis lahh yunkk...

    ReplyDelete