Monday, April 18, 2011

resipi: bubur segera

assalammualaikum

hari ni sy chef pika nak ajar you all masak bubur segera..
masak lahh sgt,..huhuu..

actually..bubur segera ini di reka khas oleh sy..
hahahaaa..menipu .. menipu .. menipu

bubur segera ini sy beli je..
ala.. mcm maggi segera jugak lahh .. tapi kali ini bubur..
wokeyh  !

sy nk ajar korang buat bubur ini..

dh sedia belum? huu~~~~

1. pilih bubur segera yang ada jual kat kedai tu..
make sure ada logo HALAL ye!


2. bukak lah pembalot and penutup bekas tu..
then masukan serbuk perencah yang disedia kan..


3.kemudian masukan air panas..
berbuih-buih bagai..


4. kacau sehingga sebati


5. sedia utk di ngap!

bubur ini sedap Ooo..
cm bubur mcD kah ?? ada lahh sikit-sikit..
nak tahu korang try beli satu then buat..sedap!

buat lelaki..kalau ISTERI or GF korang skit..demam ke..
selain korang beli bubur mcD tu..korang jugak boleh beli bubur segera ini..

buat perempuan yang kureng arif utk memasak pun boleh try jugak!

buat semua yang takde masa..bz memanjang..
haa~ boleh jugak try !!!


wokeyh lahh..


thank you (:

2 comments:

  1. ni bubur ape? hari tu ade try bubur instant brand ape tah..tapi tak sedap sangat :(

    ReplyDelete
  2. alaa..lupa pulak brand apa..tapi mmg sedap lahh!!

    nnty pika dh engt..pika inform ye..

    ReplyDelete