Tuesday, April 26, 2011

phenomena SHAWL


assalammualaikum

hey korang!

wahh!
pika nk bincang kan tentang satu phenomena yg makin menjadi-jadi sekarang ni..hhahaaa..
ye2! je..nak buat gempak je lebih..
sebenar nya apa yng pika nk kongsikan ialah...




yeahh! sekarang ini tgh fames and belambak org duk mencari shawl..
termasuklah minah yang tgh menuleh ni..huahuahuaaa..


macam phenomena yg boleh kita lihat dalam dunia berhijab ni..

dulu2..
plain shawls..
i love this color..hot red gitu :D


two tone shawls
 i wear this at Malacca river cruise 
love purple soo much! + yellow


polka dot shawls .. 
sje balut skali dgn gypsi tu..hehee..
style sendiri..bosan2 nye style..heheee..


pastu upgrade sikit..
animal printed shawl
rawrr! garang tak?
kalau color cokelat mesti tiptop..tp printed i color hitam.. T__T


pastu
  crumple shawl
i love this color..
org lain sibok duk pilih color cm pelangi..
pika sibuk pilih color pokok or nature..hehee..


then
cotton bread shawls
baby blue color :D
love it!


pastu
gypsi shawl

 first time pkai gypsi..maybe yg terakhir kot..
shawl ni pendek lahh..heheee..



pastu
sisik ikan shawl
sisik ikan color pink??
wujud ke?hehee..



pastu 
snowball shawl

mata paling tak leyh blahh..hehee..
i love snowball!


pastu
cheveron shawls
acececehh!
posing nak maut..


pastu
bunga-bunga shawls
ini hadiah menang contest :DDD


pastu
  pashmina shawls @ ala-ala HANA TAJIMA

jadi ke macam HANA TAJIMA?? 
ini bukan hana tajima, ini HANA TAKASIMA..hehee..



and yang the latest sekarang ni..
sateen shawl
cm yuna tak? huahuahuaaa..
bagai langit dan bumi


and ada bnyak lagi yang pika tak mention..
kalau mention satu2..mmg panjang lebar lahh entry pika kali ni..hihii..


wahh!!! wahh!!! wahh!!!
mcm2 kan?? boleh bayang kan tak lepas ni shawl apa lagi yang akan wujud???

jeng!..jeng!..jeng!


apa2 pun kita terus ikut dgn arus peredaran masa..jangan tertinggal sudah lahh
nnty jd org ketinggalan zaman pulak..huhuu..


kesimpulan yg sy nak buat..

sy rasa org berhijab pun boleh bergaya and cantik-cantik..betol tak?
tak semestinya org free hair tu cantik sgt..and sy jugak tak cakap org yg free hair tu tak cantik wokeyh..mereka pun cantik2 jugak..semua ciptaan ALLAH cantik3 belaka..ALLAH maha adil dan saksama..percaya lahh kpd ALLAH and terus bertaqwa kapada NYA..


terima kasih (:

8 comments:

  1. waaahhh..mesti ikut trend kann??kua je shawl baru mesti nk cuba..n kita pn sma laa..now guna pashmina..tp i xpki mcm hana tajima..i pki cm maria elena..sbb sng..anyway, cantik2 pic n style u..sukaaa!! ;)

    ReplyDelete
  2. shomel le adik ni...

    salam kenal dr mama :)

    ReplyDelete
  3. juliet: hehee..bukan apa..pika mmg minat..btw, thank you :D

    ReplyDelete
  4. mama gee:thank you .. salam perkenalan :D

    ReplyDelete
  5. amoih..stylenya cik syafiqah nih..ska tgk tau..hihi

    ReplyDelete
  6. zoey zau yah: style ke?? sis lg style lahh :D

    ReplyDelete