Saturday, March 12, 2011

MAKE UP by pikalurve: orange+pink

assalammualaikum

hye! now pika nk try buat segmen baru..
iaitu segmen MAKE UP by pikalurve..segmen INI di mana pika akan kongsi dgn korang make up2 yang pika buat..oke?boleh?

for surely lelaki maybe tak bpe minat nak tgok kan?? soo sy open utk girl2 yg sudi baca and usha jewp :P

kali ni mari tgok bagaimana rupa sy mengedik2 dgn make up..kehkehkehh..
warna pilihan: orange+pink..



side view :D

upper lid: di kelopak mata warna dark pink purple sikit and makin atas sy buat warna orange
lower lid: sy buat pink terus..soo that nmpak beza sikit dr atas..


mari tgok tang mata..zoom sikit!

sje tarik eyeliner tu kebawah..konon2 je..hehee..
pipi: soft pink


the whole face :D

lip:warna berry bale (my fav lip colour!)


okeyh tak?? apa pendapat anda?
komen sikit..nk kritik pun kritik lahh..
lagi bagus..boleh improve sikit skill sy ni <3

bye2!


thank you (:

12 comments:

  1. nice..berani bermain ngan warna..
    kak pinky pun suka make up!

    boleh refer my side bar for more make up tips..

    kalau kamu blh nampakkan skit highlight di atas mata..nampak lg menyerlah..meaning atas orange tu sllunye kite akan sapu highlight kan..so mata nmpk lebih glowy =)

    eppy blogging dear..

    ReplyDelete
  2. cantik!! suka2..wat la tutorial..terutama yang eyeliner tu.teringan pakai cam tu..tapi xreti... :(

    ReplyDelete
  3. pinky momma: thank you for that advise..
    sebenarnya..mmg pika letak highlight kat ats tu..maybe tak nampak sgt kot coz highlight nya colour peach..i'll improve letter :D

    ReplyDelete
  4. diyana: tutorial?? uhh..nnty sy try buat ye :D
    thank you sgt2!!!

    ReplyDelete
  5. awww..cntik sangat! suke eyelienr tu..sis pon xreti buat mcm tu =.=

    tp memang lawa..superb lah!love it

    ReplyDelete