Monday, March 14, 2011

MAKE UP by pikalurve: bronze + chocolty gold

assalammualaikum

previous make up review--> segmen 1

kali ini sy mahu tunjuk cm mna sy apply make up utk colour
bronze + chocolty gold

sy guna kan cara ni time ke Stellar Vintage Bazaar hr tu..simple and nice!

okeyh :D
sy mula kan ye...


front view

i apply 
upper lid: first sy letak chocolty gold and makin ke atas sy apply bronze

lower lid: bronze only 

note: chocolty gold ni colour nya mcm cokelat tapi ada impact of gold sikit.

eyeshadow: sy apply not to high sampai kening tapi bila sy bukak mata tu still nmpak colour tu..


side view


eyeliner: black liquid liner + black pencil liner 
sy buat ada wing sikit tidak terlalu panjang..so that bila pkai tudung still boleh nmpk wing tu..
di bahagian tgh2 lid tu sy buat tebal sikit..

mascara: black mascara + false lashes (sy hnya pkai bila perlu sahaja :P)



full view

lip: as always..berry bale colour..


cara ni sesuai utk buat mata korang tampak lebih besar and bulat..
nampak lebih simple and natural je aww..
not to complicated..hihii..


inner style :D


okeh! seperti biasa..
ada sebarang kritikan atau nasihat atau comment..
di persilakan..
sy sentiasa menerima dgn hati yg terbuka..:D
i can improve more and more!


bye2!



thank you (:

2 comments:

  1. cantik cara pakai inner tu.jenis apa inner yang pika pakai tu?

    ReplyDelete
  2. pika pkai inner twotone
    ada dua kaler and kain jersey kalau tk silap pika lah..hihii..

    ReplyDelete