Tuesday, February 22, 2011

field visit =D

assalammualaikum..

sebelum apa2..sebelum nak baca ini entry..korang kena CLICK SINI dulu..
hehee..baru tahu cerita kan..
soo..entry kali ni penuh gamba je..malas nak popetpopet menjela...hehehee~
ini adalah entry paling lama pernah sy bt..bygkan lahh gmba bnyk ke tak..hahaa..
padahal line tenet bt hal..nk upload gamba makan masa yg lama..
ni lahh punca nk lari balik rumah ni..hmmm..
hehehee..
okeyhh..nk start story neyh!
the begining...




ray ban yop..ngee~
 

the first place is
TAMAN SERIBU BUNGA
tempat ni mmg cantik lahh..bnyk landscape2 yg memang menarik..
bnyak jugak lahh bunga yg ada..mmg ada seribu kot..hahaaa..memandai je..




cactus garden



tasik kenangan sgt2..
ada satu tragedi yang tidak di duga berlaku..hee~











next, we went to
TAMAN BOTANIKAL
tempat more to forest concept..kalau salah jalan..insya' boleh sesat..heheee~





nmpak tak 2 orang mamat kat belakang tu..mcm nk cari gadoh je kan..
eleyhh! jeles r tuu..wekkk! hee~



next kami pergi ke stall..
panas sgt time tuu..dpt ice-cream..mmg syok!

"pika:aki blnja ice-cream..boleh tak?"
"aki:hmmm.."

dgn tak malu nya..sy pun letak je ice-cream tu skali dgn dia..hahaha..
thanks aki..*yg pkai handbag sebelah kanan tu..hee~



meet ira! hee~
orang kata kami kembar..muka hampir sama..
ye ke?
pada pendapat kami pulakk..bebeza kot..lain gyla kot..kot..kot..kott..hahaha..


lastly, we go to
PENJARA DUSUN DATO' MURAD
kat sini memang penjara tempat banduan tw..
mula2 rasa takot mmg membuak-buak..
yelahh..mana tak nya..sy tak pernah masok penjara tw..
mmg lah takot..hehe..
tgok pagar dia pun sy dh takot..tinggi semacam je..jejak kaki pun..heheee..








tgok kat belakang tu..
tgok betol2..jgn tgok sy lahh..heheee..



okeyh! setelah penat berjalan..kami pun bersantai seketika..
rehat la kjup..dh la panas..huhh~



bergembira walaupun mulut asik merungut panas..



"anis akmal 'apek': ee...model bengkel batik..."
hehee...kat belakang tu bengkel batik..


i got survinior from the penjara..
iaitu limau kasturi..hahaa..
sy suruh pak cik polis tu petik kan utk sy..thank you pak cik =D
tgok!! muka sudah burnt..  T_T


ni lah pak cik yang tolong sy tu..hehee..
buah limau kasturi pun nk..gedik betol pika ni..





seronok sgt trip ni..
walaupun panas terik..tapi nilai ilmu yang dpt mmg seronok..
sambil2 bergamba utk kenangan..huuuu~
banyak lagi gmba sebenarnya..tapi ini adalah antara yang terpilih..

bak kata pepatah..
bersusah-susah dahulu..bersenang-senang kemudian..
tapi assignment kena buat..bnyk! n tgh serabOt..hahahaa...


bye2!





thank you for reading this entry (:

No comments:

Post a Comment